Középkori hangulat a Belvárosban - pénteken kezdődnek a Királyi Napok

Koncertek a komoly- és könnyűzene műfajából, látványos színházi előadás, hamisítatlan középkori hangulat, néphagyományok és népművészeti vásár, nemzetközi néptáncfesztivál, katonazenekari találkozó - rengeteg program várja 2017-ben a Székesfehérvári Királyi Napok vendégeit. Az ünnepélyes megnyitót augusztus 11-én, pénteken rendezik. A hagyományok szerint felkapcsolják a Városház tér ünnepi fényeit és a Fény utca történelmi mozgó képregényét. A Zichy színpadon a Hooligans koncertje zárja a nyitónap programjait.
2017.08.09. 17:50 |

A Királyi Napok részletes programját ITT találja!

Augusztus 11-én, pénteken elkezdődik a város legszebb és legizgalmasabb kulturális fesztiválja, a Székesfehérvári Királyi Napok. Sirpa Ihanus finn-magyar képzőművész kiállítása a 100 éves önálló finn állam és a 60 éves Székesfehérvár – Kemi testvérvárosi kapcsolat előtt tiszteleg. A megnyitó 18 órakor lesz a Pelikán Galériában.
Az összművészeti fesztivál nyitóprogramján, a Városház téren 20.30 órakor a közönség találkozhat a Koronázási Ünnepi Játékok történelmi óriásbábjaival, köztük az idei esztendőben középpontba kerülő III. Bélával, az aranykor királyával és feleségével, Antiochiai Annával. A felemelő eseményen közreműködik Blaskó Péter színművész, a Hermann László Kamarazenekar és a Szent Efrém Férfikar, Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs, valamint Bágyi Balázs és a dobosok. Az ünnepség díszvendége Dr. Papp László, Debrecen polgármestere lesz, a Székesfehérvári Királyi Napokat Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg. (Eső estén a Városháza Díszterme ad helyet a megnyitónak.)
A hagyományok szerint a Városház tér fényeinek és a Fény utca történelmi mozgó képregényének a felkapcsolásával zárul a megnyitó.

A Képes Krónika ábrái elevenednek meg a Fő utca épületein, mintegy 1000 m2 felületen: Matuz János forgatókönyve alapján Magyarósi Éva grafikus és csapata tervezte, animálta a képregény történetét. A Mátyás király-emlékműnél Falvay Miklós tervezőművész fényjátéka egy interaktív vizuális élménnyel ajándékoz meg mindenkit, hiszen a nézők irányíthatják majd a vetítést.

A Fény utcát a Belvárosban sétálók augusztus 20-ig minden nap megtekinthetik. Az estét a Hooligans zenekar koncertje zárja 21.30 órától a Zichy színpadon. (Szélsőséges időjárás esetén ez a program elmarad.)

Közélet

 1. Fehérvárra látogatott Böjte Csaba és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar

  Szombaton Székesfehérvárra érkezett a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csabával és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A ferences rendi szerzetes este a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban celebrált szentmisét, a kórus csodálatos énekhangjainak kíséretében.

  2018.07.21.
 2. Robotok, 3D nyomtatók és programozás az Alba Innovár Digitális Alkotótáborában

  Idén nyáron második alkalommal várta Digitális Alkotótáborába a diákokat az Alba Innovár. A hét folyamán a gyerekek szórakoztató formában ismerkedhettek meg a legmodernebb digitális eszközökkel és oktatási rendszerekkel.

  2018.07.21.
 3. Idén is pályázhatnak fehérvári fiatalok pécsi kollégiumi férőhelyekre

  Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Önkormányzata Pécsen. A férőhelyekre pályázhatnak azok a fehérvári lakosok, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.

  2018.07.21.
 4. Szombaton Fehérvárra érkezik Böjte Csaba és Balatoni Csillagösvény Missziós Körút

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.20.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek