Kettőből kettő – a Paksot is legyőzte az Alba Fehérvár

A szolnoki magabiztos siker után ezúttal a Lóránt Péterrel felálló Atomerőmű volt a vendég az Alba Regia Sportcsarnokban. Az Alba Fehérvár ezúttal, ha nem is olyan könnyedén, mint egy hete, de ezúttal is nyert, így pedig két rangadót „húzott be” kezdésképpen.
Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 88-83 (21-27, 28-15, 20-22, 19-19)

2019.10.05. 20:51 |

Keller Iván triplájával indult az Alba Fehérvár – Atomerőmű mérkőzés a kosárlabda bajnokság második fordulójában. És nem csak Keller, a csapat is jól kezdett, két perc után 7-2 állt az eredményjelzőn. Öt perc után 12-8 volt az állás, Lóránt Péterék azonban egy 8-0-val fordítottak, és a szünetig már nem is adták ki a kezükből a vezetést, Shannon Evans dudaszós duplája zárta a negyedet.

27-21-es vendégelőnnyel indult a második tíz perc, és Evans kosarával, így pedig már nyolc volt közte. 34-26-os paksi vezetésnél azonban nagyon összekapta magát az Alba, Molnár Márton dupláival, és például Ljubicsics triplájával zárkóztak a hazaiak, a nagy rohanás vége egy 15-0 lett, amely már hétpontos fehérvári előnyt ért. A nagyszünetben is ennyivel, 49-42-re vezetett Jesus Ramirez gárdája.

A fordulás után tovább nyílt az olló, a 24. percben már tizenkét ponttal vezetett az Alba. A negyed végére azonban visszajött az Atomerőmű, elsősorban Nacholas Faust remeklésének köszönhetően, – a légiós hét triplával, és huszonnégy ponttal zárta a meccset – másodsorban pedig az Alba hullámvölgyének köszönhetően, amikor sem támadásban, sem védekezésben nem úgy ment a játék, ahogy a találkozó nagy részében.

A zárónegyed előtt ötpontos előnyben volt az Alba, így kiélezett végjátékra volt kilátás. Az Alba ugyan egy ízben tízzel is vezetett már, Braniszlav Dzunics együttese nem adta fel, és a 38. percben Faust (egyetlen) duplával a vezetést is átvette. Jött azonban Darrin Govnes és egy három pontossal 83-81-re módosította az állást, de a Falcótól érkező amerikai játékos villant még kétszer, ami döntőnek bizonyult. Az Alba 88-83-ra legyőzte a Paksot, ezzel pedig két rangadót követően két győzelemmel áll a tabellán.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 88-83 (21-27, 28-15, 20-22, 19-19)
Alba: Ljubicsics 6/6, Molnár 15, Csupkovics 6, Markovics 14/3, Keller 3/3, cserék: Guyton 14/3, Csorvási 4, McDuffie 12/3, Takács, Govens 12/3.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak