Kettőből kettő – a Paksot is legyőzte az Alba Fehérvár

A szolnoki magabiztos siker után ezúttal a Lóránt Péterrel felálló Atomerőmű volt a vendég az Alba Regia Sportcsarnokban. Az Alba Fehérvár ezúttal, ha nem is olyan könnyedén, mint egy hete, de ezúttal is nyert, így pedig két rangadót „húzott be” kezdésképpen.
Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 88-83 (21-27, 28-15, 20-22, 19-19)

2019.10.05. 20:51 |

Keller Iván triplájával indult az Alba Fehérvár – Atomerőmű mérkőzés a kosárlabda bajnokság második fordulójában. És nem csak Keller, a csapat is jól kezdett, két perc után 7-2 állt az eredményjelzőn. Öt perc után 12-8 volt az állás, Lóránt Péterék azonban egy 8-0-val fordítottak, és a szünetig már nem is adták ki a kezükből a vezetést, Shannon Evans dudaszós duplája zárta a negyedet.

27-21-es vendégelőnnyel indult a második tíz perc, és Evans kosarával, így pedig már nyolc volt közte. 34-26-os paksi vezetésnél azonban nagyon összekapta magát az Alba, Molnár Márton dupláival, és például Ljubicsics triplájával zárkóztak a hazaiak, a nagy rohanás vége egy 15-0 lett, amely már hétpontos fehérvári előnyt ért. A nagyszünetben is ennyivel, 49-42-re vezetett Jesus Ramirez gárdája.

A fordulás után tovább nyílt az olló, a 24. percben már tizenkét ponttal vezetett az Alba. A negyed végére azonban visszajött az Atomerőmű, elsősorban Nacholas Faust remeklésének köszönhetően, – a légiós hét triplával, és huszonnégy ponttal zárta a meccset – másodsorban pedig az Alba hullámvölgyének köszönhetően, amikor sem támadásban, sem védekezésben nem úgy ment a játék, ahogy a találkozó nagy részében.

A zárónegyed előtt ötpontos előnyben volt az Alba, így kiélezett végjátékra volt kilátás. Az Alba ugyan egy ízben tízzel is vezetett már, Braniszlav Dzunics együttese nem adta fel, és a 38. percben Faust (egyetlen) duplával a vezetést is átvette. Jött azonban Darrin Govnes és egy három pontossal 83-81-re módosította az állást, de a Falcótól érkező amerikai játékos villant még kétszer, ami döntőnek bizonyult. Az Alba 88-83-ra legyőzte a Paksot, ezzel pedig két rangadót követően két győzelemmel áll a tabellán.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 88-83 (21-27, 28-15, 20-22, 19-19)
Alba: Ljubicsics 6/6, Molnár 15, Csupkovics 6, Markovics 14/3, Keller 3/3, cserék: Guyton 14/3, Csorvási 4, McDuffie 12/3, Takács, Govens 12/3.

Sport

 1. Remek meccseken győztek a MÁV röpisei a női és férfi élvonalban is

  Megnyerte első bajnokiját a MÁV Előre-BERICAP a női NB I Liga alapszakaszban. A 3:1-re végződött mérkőzésen a Gödöllői RC volt az ellenfél. A férfiak drámai csatában, döntő játszmában fordítva verték a DEAC-ot, vagyis a MÁV mindkét csapata győzelemmel kezdte a szezont.

  2019.10.14.
 2. Tizenkilenc másodperc után vezetést szerzett, végül kikapott a Hydro Fehérvár AV 19

  Nem tudta megszakítani rossz szériáját a Bolzano ellen a Volán, amely első kapuralövéséből megszerezte a vezetést. Igaz emberhátrányok tömkelegében kellett helytállnia. A záróharmadban a hosszabbításért küzdött Hannu Jarvenpaa együttese, amely végül 4-3-ra kikapott. Sorozatban hatodik meccséükön maradtak pont nélkül Kógerék.

  2019.10.13.
 3. Serbán Henrik kiütéssel diadalmaskodott a salgótarjáni Felix Promotion profi box gálán

  Technikai KO-val zárta le második profi - eredetileg négy menetesre kiírt - megmérettetését Serbán Henrik (2-0, 1 TKO), aki a Felix Promotion International szombati, salgótarjáni profi box gáláján diadalmaskodott idő előtt a szlovák Henrich Herak felett. 

  2019.10.13.
 4. Rengeteg büntetővel győzött a Pécs az Alba Fehérvár ellen

  A kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában elszenvedte első verségét az Alba Fehérvár. Pécsen végig szoros meccsen, az ellenfélnél jobban dobva és több lepattanót szedve is kikaptak a fehérváriak, akik ellen negyvenháromszor dobhatott büntetőt a PVSK.

  2019.10.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak