Két rászoruló család kapott számítógépet Székesfehérváron

A Titkok Háza két számítógépet ajánlott fel két olyan család számára, akiknek ez gyermekeik taníttatása érdekében ez felbecsülhetetlen segítséget jelent. Az adományt a SZETA munkatársai juttaták el a családokhoz.

2020.03.28. 08:03 |

A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében két hete kiürültek az iskolák, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el Magyarországon is. Az UNESCO adatai szerint hazánkban 1 504 740 gyerek marad távol az óvodától és a középiskolától, illetve 287 018 fiatal nem látogathatja a felsőoktatási intézményeket.

A tanítás azonban nem állt meg, a virtuális térben folytatják tovább a diákok a tanulást. Bár 2020-at írunk, a megfelelő számítástechnikai eszközök nem állnak rendelkezésre minden család otthonában. Vannak ugyanis, akik a mindennapi betevőt is csak segítséggel tudják biztosítani gyermekeik számára. A Szegényeket Támogató Alapítvány munkatársai együttműködő partnereik hozzájárulásával igyekeznek minden segítséget megadni a rászorulók számára.
A Fehérvári Civil Központban működő Titkok Háza Tudományos Élményközpont kereste meg az alapítványt, miután számításba vették, hogy ők mivel tudnának könnyíteni a nehezebb körülmények között élő családok helyzetén a jelenlegi időszakban.

Két számítógépet és a hozzájuk tartozó monitorokat, billentyűzetet, egeret, valamint az online oktatáshoz szükséges számítógépes konfigurációt ajánlottak fel, melyet a SZETA munkatársai adtak át a mai napon két olyan család számára, akiknek ez gyermekeik taníttatása érdekében felbecsülhetetlen segítséget jelent. A gyerekek nagy örömmel már birtokba is vették a számítógépeket.

A világszerte a diákok 87 százaléka tanul távoktatásban a koronavírus-járvány miatt. Az UNESCO szerint ez 1,5 milliárd gyereket jelent, 165 országban. 

Közélet

 1. Hősök Napja - püspöki szentmisével emlékeztek a Don-kanyar Kápolnánál

  A hagyományoknak megfelelően püspöki szentmisével emlékeztek meg Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonákról Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Kápolnánál. Az ünnepi liturgiát katonai tiszteletadás kísérte. A szentmise után koszorúkat helyeztek el az ismeretlen katona sírjánál, tisztelegve az idegen földön elesett magyar katonák és minden magyar katonahős áldozatvállalása előtt.

  2020.05.31.
 2. Néma főhajtás a hősök emléke előtt a Hősök terén

  Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap, a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezés-sorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös koszorúzást tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a honvéd hagyományokat őrző civil szervezetek képviselőinek részvételével.

  2020.05.31.
 3. Pünkösd vasárnapján Spányi Antal püspök celebrált misét a Szent Imre templomban

  Pünkösd az egyik legrégibb ünnep, melyet a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn ülnek. Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása, a Szentlélek eljövetele. Pünkösd napján három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete.

  2020.05.31.
 4. A hősökre emlékeztek a II. világháborús keresztnél

  Szombaton délután Öreghegyen folytatódott a Hősök Napjához kapcsolódó megemlékezések sora. A Zobori út és a Donát utca kereszteződésében álló, a II. világháború hőseinek emléket állító keresztnél helyeztek el koszorút.

  2020.05.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V