Két győztes meccsel mutatkozott be a bajnokságban a Fehérvár Lionz

A Magyar Repülőkorong Szövetség idén indította el először NB1-es sorozatát az ultimate frizbi csapatsportágban. A Fehérvár Lionz ennek keretében hétvégén játszotta első két meccsét. Az ellenfelek többnyire U17-es korosztályból álló csapatok voltak, akiket tavaly még könnyedén megvertek a fehérvári frizbisek.
2019.04.15. 07:27 |

Az elmúlt évben azonban rengeteget fejlődtek. Az első meccs a budapesti Heroes csapata ellen zajlott, akik tényleg nagyon meglepték a fehérváriakat a meccsen is mutatott fejlődésükkel, végül 15-13-ra győzött a Fehérvár Lionz a több mint 100 percen át tartó meccsen.

A második meccsre így már fáradtabban és néhány sérüléssel állt fel a csapat. A meccs rosszul is indult, a győri UP&Fly csapat gyorsan három gólos előnyre tett szert. Ekkor azonban a Lionz összekapta magát és gyorsan átvette egy jó zónavédekezéssel az irányítást a meccs felett. Végül 100 percen belül sikerült elérni a 15-ös felső ponthatárt. A végeredmény 15-8 lett a Lionz javára.
A Lionz mélyvízbe dobta a frissen toborzott újonc lányokat is, akik tisztesen helytálltak a meccseken.

Sport

 1. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.
 2. A Felix Promotion Profi Box Gála győztes fehérvári ökölvívóit fogadták a Városházán

  A székesfehérvári Felix Promotion Magyar Ring Profi Box Gálán győztes hazai ökölvívókat fogadta Fehérvár polgármestere és alpolgármestere hétfőn a Városházán, ahol megköszönték a sportolóknak a teltházas estét. Április végén az MKOSZ-csarnokban Hegyi Barnabás ötödik, Márton Balázs hatodik, míg a debütáló Kiliti Tamás első győzelmét aratta a profik között, ráadásul mindhárom fehérvári harcos kiütötte ellenfelét.

  2019.06.17.
 3. Bajnoki címek és egy országos csúcs az ARAK atlétáitól

  A junior és U23-as atlétikai országos bajnokságon taroltak az Alba Regia Atlétikai Klub sprinterei. Takács Boglárka és Szabó Dániel 100 és 200 méteren is fölényesen nyert. Mátó Sára tovább faragta országos csúcsát 400 gáton. Emellett Brandl Lilla megdobta az U20-as EB kvalifikációs szintjét!

  2019.06.17.
 4. Már nem kell sokat várni, hamarosan teljesen elkészül a Kiskút Tenisz Klub csarnoka

  A női Szuperliga-rajt előtt Cser-Palkovics András vendégeskedett a Kiskút Tenisz Klubban. Székesfehérvár teniszt is szerető polgármesterét a klub elnöke, Viszló Csaba kalauzolta körbe a csaknem teljesen kész, fedett, új csarnokban.

  2019.06.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak