Nyitott szemmel, tiszta szívvel, teljes erőből - készül az új szezonra a Fehérvár Enthroners

Marad a csapatnál az idegenlégiós Antonio Roane és Jebrai Regan, míg a csapat edzői stábja Kovács Sándorral bővül. A Fehérvár Enthroners SE igazolásainak szerződéseit ma délelőtt írták alá a Hiemer-házban, ahol a csapat következő szezonnal kapcsolatos elképzeléseiről sajtótájékoztató keretében számoltak be. 
2017.08.02. 17:42 |

A tíz évvel ezelőtt alakult Fehérvár Enthroners története legsikeresebb szezonján van túl. A székesfehérvári amerikai futball gárda ugyanis veretlenül nyerte meg a FEZEN Divízió I-es bajnokságot. A Divízió 1 bajnoka az elismerésre méltó teljesítmény után sem dől hátra, rövid pihenőt követően már a következő szezonra és a legmagasabb osztályra, a HFL küzdelmeire készül.

A további sikeres szereplés érdekében az edzői stáb új taggal bővül Kovács Sándor személyében, aki a magyar amerikai foci egyik legismertebb alakja; a válogatott falembereinek edzője, aki a Budapest Wolves csapatából vonult vissza idén és Székesfehérváron már edzői karrierbe vág.

A fehérvári csapat idegenlégiós játékosai közül a szezonban remekül teljesítő, óriási közönségkedvenc futó, Antonio Roane – aki tavaly szerződött le először a Koronázókhoz – marad a jövőben is a fehérvári csapatnál. A gyorsaságáról és keménységéről híres játékosra a jövőben is építeni kíván a szakmai stáb.

Az edzővel és a játékossal ma délelőtt írta alá a szerződést a Hiemer-házban Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners SE elnöke, a csapat vezetőedzője, mely ünnepélyes aláíráson jelen volt dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

Pál Tibor Kornél vezetőedző a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ahogy eddig is, a jövőben is egy tudatos építkezésre kerül sor a csapat részéről. Mivel fontosnak tartották, hogy szakmailag előre tudjanak lépni, ezért keresték meg Kovács Sándort, aki sokat tud ehhez az építkezéshez hozzátenni.

Az edzői stábbal kapcsolatban elhangzott, hogy Kovács Sándor ebben a védelmi koordinátori szerepet fogja betölteni, és mellé megfelelő minőségű segítőt szeretnének találni. A vezetőedző az offenzív koordinátori szerepet fogja a jövőben is ellátni, míg mögötte marad az a team, aki az előző szezonban is vele dolgozott. Hozzátette, hogy az edzői gárdát is szeretnék még jobban mélyíteni, amihez keresik a szakembereket. Elhangzott az is, hogy az utánpótlás nevelés terén pedig az amerikai játékosok azok, akik segítik az edzői munkát, és tudásukat átadják a fiataloknak.

A játékoskeret tekintetében a stabilizálásról beszélt, és arról, hogy ennek érdekében a jól teljesítő és megbízható játékosokat megtartják. Így került sor Antonioval a hosszabbításra. Illetve bejelentette, hogy Jebrai Regan-nel is hosszabbítottak a következő szezonra. Mint mondta, komoly lehetőségei vannak az egyesületnek, köszönhetően a város és a helyi vállalkozások támogatásának, amit szeretnének a jövőben is kihasználni, és az ő segítségükkel a további fejlődésért dolgozni.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki a csapat vezetőségének bejelentéseivel kapcsolatban. Utalva a vezetőedző által használt építkezés szóra, elmondta, annak idején, amikor a város ezen misszió mögé állt, akkor egy folyamatos építkezést kértek a csapattól, úgy, hogy közben a közösségteremtő részét is megtartsa. Hogy mennyire kiváló döntés volt a csapat mögé állni azt maguk a fehérváriak igazolták amikor hétről hétre több ezren szurkolnak a First Fielden.

A polgármester a legmagasabb osztályban való szerepléshez sok sikert kívánt, és Kovács Sándornak az elköteleződését szimbolizálva átadott számára egy Fehérvár Enthroners-es baseball sapkát is.

Kovács Sándor – aki ezzel a sportággal 1991 óta foglalkozik komolyabban – azzal kezdte tájékoztatóját, hogy soha sehol máshol nem látott annyi lelkes rajongót, mint a Fehérvár meccsein. Elmondta, hogy ez egy nagyon nehéz sport, és nagyon nehéz jól játszani. A sportágnak a városban megadatott lehetőségeit példaértékűnek nevezte

Az edzői munkájával kapcsolatban hangsúlyozta, nagyon komolyan szeretné csinálni, így ennek érdekében ide is költözik Székesfehérvárra. Mottója ez: nyitott szemmel, tiszta szívvel, teljes erőből. A szurkolóknak azt ígérte, hogy a fiúkból mindent ki fog hajtani, ám hogy ez mire lesz elég, még nem tudja, mondta. Az azonban bizonyos, hogy aki fellép a pályára a kék-fehér mezben a Koronás E betűvel, az mindent ki fog adni magából.

Antonio Roane köszönetet mondott mind a város vezetésének, mind az edzőknek azért a lehetőségért, amit kapott. Elmondta, hogy nagyon szereti a várost, és azt, hogy biztonságban lehet, valamint azt az atmoszférát, amit a városban a foci jelent, és azt a közösséget, ami ezt körülveszi.

A következő szezonnal kapcsolatos elvárások tekintetében az egyesület vezetősége részéről elsősorban a legmagasabb osztályban, a HFL-ben való tisztes helytállás fogalmazódott meg, míg távlati célként az, hogy a Fehérvár Enthroners pár éven belül szeretne európai porondon is tényező lenni. A csapat komplex programot hirdet aktív amerikai futball játékosoknak, akik szívesen költöznének Magyarország egyik legjobban prosperáló településére, és játszanának a Koronázóknál. Várják minden olyan amerikai futball múlttal rendelkező játékos jelentkezését, aki komolyan veszi ezt a sportágat, és szeretne hazánk egyetlen amerikai futball edzőközpontjában profi körülmények között, egyedülálló sporteszközök segítségével, kiváló edzőkkel és amerikai játékosokkal készülni. A hazánkban elérhető legteljesebb amerikai futball életformát választók számára szeptember 23-ára nyílt napot, toborzást hirdet az együttes.

Sport

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak