Kerekesszékes kosárlabdacsapat megalakítását tervezik Székesfehérváron

Nyílt edzést tart november 17-én, szombaton délután a Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott Székesfehérváron, az MKOSZ edzőcsarnokban. A program tagtoborzás is egyben: szeretettel várják a kerekesszékkel élőket, hogy kedvet kapjanak ehhez a sportághoz, és megalakítsák a saját csapatukat Székesfehérváron.
2018.11.09. 15:15 |

A Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott nyílt és ingyenesen megtekinthető edzése november 17-én, szombaton 15 és 17 óra között zajlik az MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnokban, a Ligetsoron.

A programon a kerekesszékkel élő helyi lakosok találkozhatnak sorstársaikkal. A cél, hogy kedvet kapjanak a speciális csapatsporthoz és szakemberek vezetésével alakítsák meg a saját csapatukat Székesfehérváron.

Az edzésen jelen lesz Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Magyar András, a Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott szövetségi kapitánya, Czupi Márton, a válogatott technikai vezetője, Pukler Gábor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja és Lánczos Róbert, a Székesfehérvári EsélyKör részéről. A program az Alba Regia SC szervezésében valósul meg.

A nyílt edzésre szeretettel várják a mozgásra, versenyzésre és közösségi élményre vágyó kerekesszékkel élőket.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak