Kerék Patrik duplázott az U18-as atlétikai bajnokságon - ARAK-osok az U20-as válogatott viadalon

Magasugrásban és hármasugrásban is megvédte bajnoki címét az EYOF-ra készülő  Kerék Patrik. Mészáros Luca, Ritter Lola és Blaumann Marcell pedig Besztercebányán bizonyított lengyel, cseh és szlovák korosztályos válogatottak között.
2023.06.26. 16:43 |
Kerék Patrik duplázott az U18-as atlétikai bajnokságon - ARAK-osok az U20-as válogatott viadalon

Az U18-asok országos bajnokságán Kerék Patrik esélyeshez méltóan szerepelt. Miután legkisebb ugrásával is megnyerte volna a hármasugrást, utolsó kísérletével 14 méterre javította legjobb eredményét. Az eredményhirdetés helyett a magasugráshoz ment, ahol Ágoston Illéssel együtt ugrott az éremért. Ami végül kettős ARAK-os győzelemmel sikerült is. Ágoston egyéni csúccsal, 184 centivel ezüst, Kerék 192 centivel aranyérmet nyert!

Az ugrókon kívül a sprintben rajthoz állók is remekeltek. Langmár Kata 100 méteren a harmadik idővel került döntőbe, ahol hatalmas egyéni csúccsal, 12.03-al második helyen zárt. Szintén a dobogó középső fokára állhatott Trenka Ádám. A 100 méteres sprintfutás fináléjában 10.89-el élete legjobbját érte el.

Tölgyesi Előd atlétáinak az örömét az sem csorbította, hogy végül a megengedettnél nagyobb hátszél miatt, ezek az eredmények nem kerültek hitelesítésre. A vasárnapra csillapodó szélben, Trenka Ádám távolugrásban elért 6.78-as teljesítménye már hitelesíthető. A végig stabilan, nagyokat ugró Trenka végül ebben a számban is be kellett érje az ezüstéremmel. Langmár Kata két ugrószámban is indult. Hármasugrásban negyedik, távolugrásban ötödik helyen végzett. Nyakas Veronika 800 méteren hatodikként zárt. Az U18-asok mezőnyében Tatai Bulcsú 100 méteren nyolcadik, Balázsik Dávid 400 méteren tizenkettedik, Nyakas Veronika tizenhetedik. 200 méteren Varga Botond tizennegyedik, Ódor Balázs tizennyolcadik csakúgy, mint Kovács Adrienn 100 méteren.

Az U23-asok mezőnyében Csornai János 100 méteren negyedik, 200 méteren ötödik helyen végzett. Kovács Bence 100 méteren tizedik, 200 méteren kilencedikként zárt.

Magyarország U20-as válogatottjában három ARAK-os is szerepelt Szlovákiában, Besztercebányán. Lengyelország, Csehország, Szlovákia nemzeti válogatottjaival Mészáros Luca 100 méteren, Ritter Lola 400 méteren, Blaumann Marcell 110 méteres gátfutásban ölthette magára a címerest mezt! Blaumann 14.49-el hatodik, Ritter Lola 58.74-es egyéni csúccsal, Mészáros Luca pedig 12.82-el zárt a nyolcadik helyen.

A Lengyelországban zajló Európa Játékok egyben az atlétikai Csapat Európa-bajnokság is. A második divízióban szereplő Magyarország csapatában Szabó Dániel is helyet kapott a 4x100 méteres váltóban. A staféta 39.67-es idővel a harmadik pozícióban zárt. A magyar együttes megnyerte a divíziót Ukrajna és Litvánia előtt, így 2025-ben az első ligában szerepelhet Európa legjobb 16 nemzetével együtt.