Kedden rajtol a Tour de Hongrie - székesfehérvári befutó jövő hétvégén

A negyvenedik Tour de Hongrie rajtol el jövő kedden Siófokon. A Magyar Kerékpáros Körverseny nemzetközi mezőnyében 19 csapat 133 versenyzője indul: hat nap alatt több mint száz települést érintve teljesítik a 890 kilométeres távot. A befutó jövő vasárnap Székesfehérváron lesz: a mezőny négy kört tesz meg a városban, amit a sportbarátok akár spinning kerékpárról is követhetnek a Zichy ligetben.
2019.06.07. 12:27 |

A magyar kerékpársport ünnepét, a kiemelt fontosságú sport- és turisztikai eseményt legalább százötven ország tévénézői, több tízmillió ember követi majd.

A magyar versenyzők között rajthoz áll az elmúlt években kétszer is szakaszdobogós Lovassy Krisztián, az Epronex BSS Oil Team olimpikonja – aki ezúttal a magyar országúti válogatott tagjaként száll nyeregbe –, Móricz Dániel Pannon Cycling Team színeiben áll rajthoz, illetve ott lesz Dina Dániel, Szabó Miklós és Szatmáry András is. Az 1-es rajtszámot a címvédő Manuel Belletti viselheti majd.

Három amatőr túra is indul: az AmaTour Pilis, az AmaTour Miskolc és az AmaTour Kékes résztvevői feltekerhetnek azokon az emelkedőkön, amelyeken a mezőnye is halad. A Tour de France Dutch cornerének mintájára létrejön a Marót corner, ami a verseny első szakaszán a „megszállott szurkolók“ zónája lesz a Pilisben, igazi fanatikusokkal.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny befutó helyszíne Székesfehérvár. Érdekesség, hogy először 1933-ban volt a befutó, majd 1964-ben ért célba itt a karaván; két éve gyorsasági részhajrát fogadott Fehérvár, tavaly pedig szakaszgyőztest avattak. A versenyzők négy kört tekernek vasárnap a városban. A közönség azonban nemcsak nézőként vehet részt az eseményen: Tekerj együtt a mezőnnyel Spinning kerékpárral! – a felhívás szerint a kerékpárversenyzés élményét kivetítőről élőben követhetik a sportbarátok a Zichy ligetben, együtt mozogva a befutó mezőnyével.

A giga sporteseményt összesen 216 jármű kíséri végig – köztük 60 teherautó, 3 mentőautó, 2 helikopter és 1 repülőgép – a biztonságról majd ezer rendőr, valamint polgárőrök és segítők gondoskodnak.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak