Kedden rajtol a Tour de Hongrie - székesfehérvári befutó jövő hétvégén

A negyvenedik Tour de Hongrie rajtol el jövő kedden Siófokon. A Magyar Kerékpáros Körverseny nemzetközi mezőnyében 19 csapat 133 versenyzője indul: hat nap alatt több mint száz települést érintve teljesítik a 890 kilométeres távot. A befutó jövő vasárnap Székesfehérváron lesz: a mezőny négy kört tesz meg a városban, amit a sportbarátok akár spinning kerékpárról is követhetnek a Zichy ligetben.
2019.06.07. 12:27 |

A magyar kerékpársport ünnepét, a kiemelt fontosságú sport- és turisztikai eseményt legalább százötven ország tévénézői, több tízmillió ember követi majd.

A magyar versenyzők között rajthoz áll az elmúlt években kétszer is szakaszdobogós Lovassy Krisztián, az Epronex BSS Oil Team olimpikonja – aki ezúttal a magyar országúti válogatott tagjaként száll nyeregbe –, Móricz Dániel Pannon Cycling Team színeiben áll rajthoz, illetve ott lesz Dina Dániel, Szabó Miklós és Szatmáry András is. Az 1-es rajtszámot a címvédő Manuel Belletti viselheti majd.

Három amatőr túra is indul: az AmaTour Pilis, az AmaTour Miskolc és az AmaTour Kékes résztvevői feltekerhetnek azokon az emelkedőkön, amelyeken a mezőnye is halad. A Tour de France Dutch cornerének mintájára létrejön a Marót corner, ami a verseny első szakaszán a „megszállott szurkolók“ zónája lesz a Pilisben, igazi fanatikusokkal.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny befutó helyszíne Székesfehérvár. Érdekesség, hogy először 1933-ban volt a befutó, majd 1964-ben ért célba itt a karaván; két éve gyorsasági részhajrát fogadott Fehérvár, tavaly pedig szakaszgyőztest avattak. A versenyzők négy kört tekernek vasárnap a városban. A közönség azonban nemcsak nézőként vehet részt az eseményen: Tekerj együtt a mezőnnyel Spinning kerékpárral! – a felhívás szerint a kerékpárversenyzés élményét kivetítőről élőben követhetik a sportbarátok a Zichy ligetben, együtt mozogva a befutó mezőnyével.

A giga sporteseményt összesen 216 jármű kíséri végig – köztük 60 teherautó, 3 mentőautó, 2 helikopter és 1 repülőgép – a biztonságról majd ezer rendőr, valamint polgárőrök és segítők gondoskodnak.

Sport

 1. Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

  A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.

  2019.08.24.
 2. Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

  Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

  2019.08.24.
 3. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szeptember 21-én

  Szeptember 21-én, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz. - jelentette be honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása csütörtökön. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.08.23.
 4. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak