Kedden rajtol a Tour de Hongrie - székesfehérvári befutó jövő hétvégén

A negyvenedik Tour de Hongrie rajtol el jövő kedden Siófokon. A Magyar Kerékpáros Körverseny nemzetközi mezőnyében 19 csapat 133 versenyzője indul: hat nap alatt több mint száz települést érintve teljesítik a 890 kilométeres távot. A befutó jövő vasárnap Székesfehérváron lesz: a mezőny négy kört tesz meg a városban, amit a sportbarátok akár spinning kerékpárról is követhetnek a Zichy ligetben.
2019.06.07. 12:27 |

A magyar kerékpársport ünnepét, a kiemelt fontosságú sport- és turisztikai eseményt legalább százötven ország tévénézői, több tízmillió ember követi majd.

A magyar versenyzők között rajthoz áll az elmúlt években kétszer is szakaszdobogós Lovassy Krisztián, az Epronex BSS Oil Team olimpikonja – aki ezúttal a magyar országúti válogatott tagjaként száll nyeregbe –, Móricz Dániel Pannon Cycling Team színeiben áll rajthoz, illetve ott lesz Dina Dániel, Szabó Miklós és Szatmáry András is. Az 1-es rajtszámot a címvédő Manuel Belletti viselheti majd.

Három amatőr túra is indul: az AmaTour Pilis, az AmaTour Miskolc és az AmaTour Kékes résztvevői feltekerhetnek azokon az emelkedőkön, amelyeken a mezőnye is halad. A Tour de France Dutch cornerének mintájára létrejön a Marót corner, ami a verseny első szakaszán a „megszállott szurkolók“ zónája lesz a Pilisben, igazi fanatikusokkal.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny befutó helyszíne Székesfehérvár. Érdekesség, hogy először 1933-ban volt a befutó, majd 1964-ben ért célba itt a karaván; két éve gyorsasági részhajrát fogadott Fehérvár, tavaly pedig szakaszgyőztest avattak. A versenyzők négy kört tekernek vasárnap a városban. A közönség azonban nemcsak nézőként vehet részt az eseményen: Tekerj együtt a mezőnnyel Spinning kerékpárral! – a felhívás szerint a kerékpárversenyzés élményét kivetítőről élőben követhetik a sportbarátok a Zichy ligetben, együtt mozogva a befutó mezőnyével.

A giga sporteseményt összesen 216 jármű kíséri végig – köztük 60 teherautó, 3 mentőautó, 2 helikopter és 1 repülőgép – a biztonságról majd ezer rendőr, valamint polgárőrök és segítők gondoskodnak.

Sport

 1. Tenisz: fehérvári bronzérem a női Szuperligában

  A Kiskút Tenisz Klub a női Szuperliga záró fordulójában, hazai pályán 4:3 arányban győzte le a Budaörs gárdáját, ezzel pedig nem csak harmadik győzelmét, de bronzérmet is megszerezte a csapat. Az újabb érem azt jelenti, hogy a klub eddig valamennyi alkalommal érmes lett, amikor elindult a női csapatbajnokság legmagasabb osztályában.

  2020.07.09.
 2. "Hiszem, hogy fel tudok nőni a feladathoz" - bemutatkozott a Vidi edzője

  Szerdán jelentették be, hogy Márton Gábor lesz a MOL Fehérvár vezetőedzője, csütörtökön pedig bemutatkozó sajtótájékoztatót tartottak a szakember részvételével a sóstói stadionban. A Vidi új mestere új feladatokról, tanulásról, reményekről beszélt.

  2020.07.09.
 3. Márton Gábor lett a MOL Fehérvár új vezetőedzője

  Szerda délután hivatalossá vált, hogy Márton Gábor lesz a MOL Fehérvár FC következő vezetőedzője. Az 53 éves szakember legutóbb a ZTE FC kispadján ült, korábban a Siófok, a PMFC, a Kaposvár, a Kozármisleny és a Barcs együtteseit vezette.

  2020.07.08.
 4. Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

  Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bonyolítottak volna le Székesfehérváron. Az európai szövetség (ECMP) hosszan kivárt, de miután a nemzetközi szövetség (UIPM) az elmúlt hetekben egymás után hozta meg a törlésekről, halasztásokról szóló döntéseit a különböző korosztályok világbajnokságait illetően, várható volt, hogy a sportág kontinentális vezetői is hasonlóan foglalnak majd állást.

  2020.07.08.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak