Kecskeméten is győzött az Alba Fehérvár és bronzérmes lett!

Az Alba Fehérvár férfi csapata a Tippmix kosárlabdabajnokság bronzcsatája második mérkőzésén Kecskeméten lépett parkettre. Székesfehérváron a fehérváriak magabiztos győzelmet arattak, de a Hírös városban elég lett volna kisebb győzelem a bronzérmhez A játékosok megtették, amit kellett és így megvan a bronzérem!
2022.06.18. 20:45 |

Duna Aszfalt Kecskemét – Alba Fehérvár 81-88 (14-24, 27-21, 17-20, 23-23)

Mindkét együttesben voltak hiányzók, a házigazdáknál hárman (Pollard, Klobucar, Dramicsanin) míg az Albánál a fehérvári meccs egyik nyerőembere, Fakaude volt kénytelen kihagyni a csatát. Az első szakaszban sokáig fej, fej mellett haladtak a játszók, a negyed második felében fokozatosan ellépett a Fehérvár és 10 pont nyugtatta őket a kisszünetben. A folytatásban sem változott a kép, volt, hogy már 18 ponttal vezettek a látogatók. Egy nemvárt rövidzárlat után nagyon sokat ledolgozott a hátrányából a Kecskemét, és már csak négy pont maradt a vendégek előnyéből.

Fordulás után tovább zsugorodott az amúgy sem nagy fehérvári vezetés nagysága, de aztán újra az ő perceik következtek a zárórának 7 pontos előnnyel vágtak neki. Ezt meg is tartotta a csapat a végéig. Kevesebb, mint öt perccel a vége előtt reménykedhettek a hazai hívek, megint csak egy volt a Fehérvár előnye! De jött Vojvoda, ellenállhatatlan volt, a többiek is tették a dolgukat, így az Alba Fehérvár bronzérmes lett!

Kecskemét: Tóth Barna 3, Jaramaz 7/3, Milutinovics 9/9, Kucsera 8/6, Karahodzsics 20. Cserék: Wittmann 23/9, Ivkovic 8, Kiss 3, Tóth Balázs, Botka, Takács E. Vezetőedző: Forray Gábor.

Alba Fehérvár: Pongó 2, Vojvoda 19/12, Smith 17, Lukács 9, Davis 15/3. Cserék: Stark 12, Takács M. 3, Szabó 9/9, Omenaka 2, Balsay, Kass, Góbi. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak