Karriernap kismamáknak a székesfehérvári Emersonnál

Karriernapot szervezett a fehérvári Emerson az otthon lévő kismamák számára. Fő céljuk, hogy a gyermekvállalásról nyíltabban tudjanak kommunikálni céges környezetben. A programhoz az Emerson vezetősége már a kezdetektől rendkívül támogatóan állt hozzá.
2023.05.25. 18:44 |
Karriernap kismamáknak a székesfehérvári Emersonnál

A projekt egy a vállalaton belüli támogató csoport, a Women’s Impact Network keretein belül valósult meg, a HR osztály támogatásával.

A csoport egyik célja felhívni a hölgyek figyelmét, hogy bátran válasszák a mérnöki, matematikai, tudományos pályát és ezt a karriervonalat.

A karriernapon Hopka Balázs ügyvezető igazgató és Ötvös Csaba HR igazgató az Emersonon belüli aktualitásokról tartott tájékoztatót az otthon lévő kismamáknak, majd Dr. Zimmermann Ágnes pszichológus tartott előadást a karrier és a gyermekvállalás kérdéseiről.

Mérnökként dolgozom és mindannyiunk életében eljön az az idő, amikor szeretnénk gyermeket vállalni – mondta Temesvári Ilona gépészmérnök, a WIN-közösségi hálózatok vezetője. „Erről a dologról a céges környezetben nem mindig esik szó, hiszen nem nagyon merünk erről beszélni, mert féltjük a pozíciónkat. Az Emerson viszont egy nagyon családbarát vállalat, ahol nyíltan tudunk ilyen dolgokról is beszélni. A karriernapot az otthon lévő kismamáknak azért is rendeztük, hogy ezen is őszintén beszéljünk arról, hogy mi történik ebben az időszakban.”

A fehérvári Emersonnál fele-fele arányban dolgoznak nők és férfiak és jelenleg mintegy 25 anyuka van otthon a gyermekével.

A karriernapon Deák Lajosné önkormányzati képviselő, családügyi tanácsnok is köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta „saját, személyes példámból is tudom, mennyire fontos, hogy az otthon lévő kismamák, majd a munka világába visszatérő kisgyermekes édesanyák érezzék a közösség támogatását. Van, amit ebből meg tud adni a család, de van, amihez ki kell lépnünk ebből a burokból, és például – a munka világában tett lépéseink folytatásához – a munkahelyi környezet, a munkáltatónk pozitív hozzáállása kell. A mai karriernap fontos állomása a „Dolgozó anyák” sorozatnak. Már maga a cím és a mögötte húzódó szemlélet is példaértékű. Legyenek büszkék arra mindannyian, maga cég és az itt dolgozók is, hogy itt egy támogató csoport működik!”

 A program részeként a karriernappal együtt a cégen belül interjúsorozatot is készítettek olyan kollégákkal, akik gyermeknevelés mellett dolgoznak az Emersonnál és ehhez megfelelő HR informatív anyagot is csatoltak.