Karriernap kismamáknak a székesfehérvári Emersonnál

Karriernapot szervezett a fehérvári Emerson az otthon lévő kismamák számára. Fő céljuk, hogy a gyermekvállalásról nyíltabban tudjanak kommunikálni céges környezetben. A programhoz az Emerson vezetősége már a kezdetektől rendkívül támogatóan állt hozzá.
2023.05.25. 18:44 |
Karriernap kismamáknak a székesfehérvári Emersonnál

A projekt egy a vállalaton belüli támogató csoport, a Women’s Impact Network keretein belül valósult meg, a HR osztály támogatásával.

A csoport egyik célja felhívni a hölgyek figyelmét, hogy bátran válasszák a mérnöki, matematikai, tudományos pályát és ezt a karriervonalat.

A karriernapon Hopka Balázs ügyvezető igazgató és Ötvös Csaba HR igazgató az Emersonon belüli aktualitásokról tartott tájékoztatót az otthon lévő kismamáknak, majd Dr. Zimmermann Ágnes pszichológus tartott előadást a karrier és a gyermekvállalás kérdéseiről.

Mérnökként dolgozom és mindannyiunk életében eljön az az idő, amikor szeretnénk gyermeket vállalni – mondta Temesvári Ilona gépészmérnök, a WIN-közösségi hálózatok vezetője. „Erről a dologról a céges környezetben nem mindig esik szó, hiszen nem nagyon merünk erről beszélni, mert féltjük a pozíciónkat. Az Emerson viszont egy nagyon családbarát vállalat, ahol nyíltan tudunk ilyen dolgokról is beszélni. A karriernapot az otthon lévő kismamáknak azért is rendeztük, hogy ezen is őszintén beszéljünk arról, hogy mi történik ebben az időszakban.”

A fehérvári Emersonnál fele-fele arányban dolgoznak nők és férfiak és jelenleg mintegy 25 anyuka van otthon a gyermekével.

A karriernapon Deák Lajosné önkormányzati képviselő, családügyi tanácsnok is köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta „saját, személyes példámból is tudom, mennyire fontos, hogy az otthon lévő kismamák, majd a munka világába visszatérő kisgyermekes édesanyák érezzék a közösség támogatását. Van, amit ebből meg tud adni a család, de van, amihez ki kell lépnünk ebből a burokból, és például – a munka világában tett lépéseink folytatásához – a munkahelyi környezet, a munkáltatónk pozitív hozzáállása kell. A mai karriernap fontos állomása a „Dolgozó anyák” sorozatnak. Már maga a cím és a mögötte húzódó szemlélet is példaértékű. Legyenek büszkék arra mindannyian, maga cég és az itt dolgozók is, hogy itt egy támogató csoport működik!”

 A program részeként a karriernappal együtt a cégen belül interjúsorozatot is készítettek olyan kollégákkal, akik gyermeknevelés mellett dolgoznak az Emersonnál és ehhez megfelelő HR informatív anyagot is csatoltak.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 3. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 4. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.