KarrierKavalkád Fehérváron – Tudj meg többet álmaid szakmájáról!

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.
2023.11.25. 13:13 |
KarrierKavalkád Fehérváron – Tudj meg többet álmaid szakmájáról!

A rendezők elsősorban a 11. és 13. évfolyamos diákok részvételére számítanak, de természetesen a fiatalabb és az idősebb korosztályt is szívesen látják, ha tájékozódni szeretnének jövőjük karrierlehetőségeiről. A börzén szabadon beszélgethetnek a számukra érdekes szakmát képviselő felnőttekkel, és inspirálódhatnak a pályaorientációhoz kapcsolódó előadások által.

A december 2-án, szombaton 14.00 órakor kezdődő rendezvényre a szervezők a diákok előzetes igényeinek felmérése alapján hívták meg az előadókat. 

A KarrierKavalkádon nem csak a különböző szakmák között böngészhetnek majd a tanulók. Regisztrálhatnak a Konnekt Önismereti Akadémia jövőbeni, 4+1 alkalmas pályaorientációs, önismereti képzésére is, ahol felfedezhetik saját erősségeiket, meghatározhatják jövőképüket és rátekinthetnek arra, hogyan működnek csapatban. A program fejlődési útravaló terv összeállításával végződik.

Gazdaság

 1. Tesla Supercharger Fehérváron

  Bekapcsolták Magyarország 10. Tesla Supercharger töltőállomását Székesfehérváron az Auchan parkolójában. Az új töltőállomáson egy időben maximum 12 autó tölthet. Székesfehérvárra V3 töltőket telepítettek, azaz a régebbi Model S és Model X tulajdonosok csak CCS adapter segítségével tudják használni az oszlopokat.

  2023.12.07.
 2. Átadták a legnagyobb csarnokot

  Az Alba-Zöchling Kft. a cég történetének legnagyobb összegű beruházásában 3 milliárd forintból építette fel új raktárcsarnokát. Az új épületet szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel. Az alkalommal bejelentették, hogy Cserta János alapító-tulajdonos helyét fia, Cserta Róbert veszi át a cégvezetésben.

  2023.12.06.
 3. Újabb csekk a Vasvárinak

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben is 20 ezer dolláros – közel 7 millió forintos – támogatásban részesítette a STEM természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet a vállalat Alapítványa.

  2023.12.06.
 4. Bővít a Howmet-Köfém

  Új gyárcsarnokot épít és jelentősen bővíti kapacitását a Howmet-Köfém Kft. Székesfehérváron. Az új egységben a gyár által hazánkban kifejlesztett, „Dura Bright” bevonattal ellátott keréktárcsákat fogják gyártani, melyek könnyen tisztíthatóak, így felhasználóbarátok. A 17 milliárd forintos beruházást 5 milliárd forinttal támogatja Magyarország kormánya – hangsúlyozta a keddi alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  2023.12.05.