Karate: három érem Debicából, az Európa-kupáról

Lengyelországban, a Krakkó melletti Debicában rendezte meg a WKB világszervezet az idei Európa-kupáját. 21 ország, több mint 600 versenyzője mérte össze erejét formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban a gyermekektől a felnőttekig. A verseny fő különlegessége a hazai viadalokhoz viszonyítva az volt, hogy az utánpótlás korosztályok is felnőtt szabályok szerint küzdöttek meg egymással, persze a megfelelő védőfelszerelések használata mellett.

2019.11.27. 11:15 |

Az IFK Magyar Kyokushin Szervezet ezúttal is a versenyzőit küldte harcba, sensei Bőke Béla edző irányítása mellett, míg shihan Mátó Katalin versenybíróként vett részt az eseményen.

A verseny és a felkészülés sem a legjobban alakult a móri versenyzők számára, mivel az abszolút éremesélyesnek számító Szücs Ferenc már az egyik felkészülési versenyen olyan sérülést szenvedett, hogy nem tudta vállalni a szereplést.

Ezután következett a két utánpótlás Magyar Bajnokunk, Kántor Viktória és Bőke Eszter betlizése, akik ugyan első mérkőzésüket a tőlük elvárt módon simán megnyerték ám a folytatásban ketten együtt három tiszta fejrúgást nyaltak be, melynek következtében a vérmes éremesélyek az ő esetükben is szertefoszlottak. Már csak az ellenfeleik jó szereplésében bízhattak és így Eszter a 6., míg Viki a 8. helyen végzett a végelszámolásban.

Kulcsár Lászlónak ezúttal nagyobb szerencséje volt, mint a lányoknak. Ő is viszonylag könnyűszerrel semlegesítette első ellenfelét, a folytatásban pedig elszenvedte spanyol ellenfelétől a maga fejrúgását, ám ez a teljesítmény az ő esetében a bronzéremre volt elegendő, mivel erőnyerőként a legjobb nyolcból kezdhette a tornát.

Fortuna nem kegyelte ennyire Fekete Pannát és Puszta Pétert. Előbbi a 16-ból, míg utóbbi a 32-ből indulva verekedhette magát a dobogó felé. Aztán a végére kiderült, hogy nem ők voltak a pechesek, hanem ellenfeleik, amiért szembe kellett nézniük versenyzőinkkel. Pannának és Petinek nemcsak határozott fölényt sikerült kialakítaniuk minden mérkőzésükön, hanem számos ellenfelüket ko. erejű technikák alkalmazásával küldték idő előtt az öltözőbe. Ezen a napon senki sem tudott az útjukba állni és így megérdemelten vihették haza az aranyérmeiket, mellyel mintegy megváltották jegyüket Isztambulba, a márciusi IFK EB-re.

A végelszámolásban a kis létszámú magyar delegáció, a méretéhez képest előkelő nyolcadik helyet szerezte meg az éremtáblázaton.

Az IFK utánpótlás versenyzőivel legközelebb vasárnap, az Újbuda Kupán találkozhatunk, a jövő héten pedig Dezső Kata, a felnőtt válogatott tagjaként a kazahsztáni Nur Sultánba látogat, a KWU VB-re.

Sport

 1. Andrew Yogan triplázott, a Volán simán verte a Grazot

  A vendég graziak szereztek vezetést az EBEL vasárnapi fehérvári meccsén, de jól reagált a Hydro Fehérvár AV19, és a mesterhármast jegyző Andrew Yogan vezérletével a végére simává tette győzelmét. Pedig több mint kétszer annyit lőttek kapura a graziak, mint a Volán, Ouzas kapus remekése is kellett a sikerhez.

  2019.12.08.
 2. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 3. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 4. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak