Karate: három érem Debicából, az Európa-kupáról

Lengyelországban, a Krakkó melletti Debicában rendezte meg a WKB világszervezet az idei Európa-kupáját. 21 ország, több mint 600 versenyzője mérte össze erejét formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban a gyermekektől a felnőttekig. A verseny fő különlegessége a hazai viadalokhoz viszonyítva az volt, hogy az utánpótlás korosztályok is felnőtt szabályok szerint küzdöttek meg egymással, persze a megfelelő védőfelszerelések használata mellett.

2019.11.27. 11:15 |

Az IFK Magyar Kyokushin Szervezet ezúttal is a versenyzőit küldte harcba, sensei Bőke Béla edző irányítása mellett, míg shihan Mátó Katalin versenybíróként vett részt az eseményen.

A verseny és a felkészülés sem a legjobban alakult a móri versenyzők számára, mivel az abszolút éremesélyesnek számító Szücs Ferenc már az egyik felkészülési versenyen olyan sérülést szenvedett, hogy nem tudta vállalni a szereplést.

Ezután következett a két utánpótlás Magyar Bajnokunk, Kántor Viktória és Bőke Eszter betlizése, akik ugyan első mérkőzésüket a tőlük elvárt módon simán megnyerték ám a folytatásban ketten együtt három tiszta fejrúgást nyaltak be, melynek következtében a vérmes éremesélyek az ő esetükben is szertefoszlottak. Már csak az ellenfeleik jó szereplésében bízhattak és így Eszter a 6., míg Viki a 8. helyen végzett a végelszámolásban.

Kulcsár Lászlónak ezúttal nagyobb szerencséje volt, mint a lányoknak. Ő is viszonylag könnyűszerrel semlegesítette első ellenfelét, a folytatásban pedig elszenvedte spanyol ellenfelétől a maga fejrúgását, ám ez a teljesítmény az ő esetében a bronzéremre volt elegendő, mivel erőnyerőként a legjobb nyolcból kezdhette a tornát.

Fortuna nem kegyelte ennyire Fekete Pannát és Puszta Pétert. Előbbi a 16-ból, míg utóbbi a 32-ből indulva verekedhette magát a dobogó felé. Aztán a végére kiderült, hogy nem ők voltak a pechesek, hanem ellenfeleik, amiért szembe kellett nézniük versenyzőinkkel. Pannának és Petinek nemcsak határozott fölényt sikerült kialakítaniuk minden mérkőzésükön, hanem számos ellenfelüket ko. erejű technikák alkalmazásával küldték idő előtt az öltözőbe. Ezen a napon senki sem tudott az útjukba állni és így megérdemelten vihették haza az aranyérmeiket, mellyel mintegy megváltották jegyüket Isztambulba, a márciusi IFK EB-re.

A végelszámolásban a kis létszámú magyar delegáció, a méretéhez képest előkelő nyolcadik helyet szerezte meg az éremtáblázaton.

Az IFK utánpótlás versenyzőivel legközelebb vasárnap, az Újbuda Kupán találkozhatunk, a jövő héten pedig Dezső Kata, a felnőtt válogatott tagjaként a kazahsztáni Nur Sultánba látogat, a KWU VB-re.

Sport

 1. Kiss Dávid a Hydro Fehérvár AV19 másodedzője

  Ismét lesz magyar szakember az ICE-csapat edzői stábjában. Kiss Dávid kinevezése mérföldkő a klub életében, hiszen 2020-ban első alkalommal lesz olyan magyar edző a gárda stábjának állandó tagja, aki játékos korában az osztrák bajnokságban szereplő együttesben jégre lépett.

  2020.07.06.
 2. Fiatal fehérvári ökölvívók vitézkedtek a hétvégén Győrben

  Hétvégén az Arnold Boxing Team növendékei nemzetközi edző kesztyűzésen mérették meg magukat Győrben, ahol tizenkét magyar és osztrák egyesület csaknem száz ökölvívója vett részt. Turós Arnold, edző vezetésével öt fehérvári fiatal vett részt az eseményen; Tóth Adrián, Horváth Erik, Bélik Martin, Frank Dominik és Zsoldos Virág. Mindegyikük jól teljesített, értékes tapasztalatokkal tértek haza.

  2020.07.06.
 3. Gyulai Memorial - Baji Balázs: jó és erős mezőny várható Fehérváron

  Erős mezőnyre, önmagától pedig jó teljesítményre számít Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó a 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyet augusztus 19-én rendeznek Székesfehérváron.

  2020.07.05.
 4. Mancz foci a futball legendáival Fehérváron

  Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Mancz focit, a lakótelep betonrengetege között megbúvó kispályás futballtalálkozót. Idén is legendákkal telt meg a tér, Tiber Krisztián az egykori gólkirály, Sitku Illés a Videoton kitűnősége mellett, felfedezhettük a nézők között Fister Ferencet, Nagy II Jánost, Vadász Imrét is, de ott volt Tóth István a Volán örök vezére, illetve megannyi régi ismerős a futballpályákról és a lelátókról.

  2020.07.04.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak