Karate: fehérvári érmek, helyezések Tatáról

Ezen a hétvégén huszonharmadik alkalommal rendezte meg Tatán Szabó Kornél mester és a helyi Renmei sportegyesület a J&S Speed Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Előbbire 300, míg az utóbbira 150 nevezés érkezett, három ország 38 klubjából.

2019.05.13. 08:56 |

A nagy érdeklődés, a magas színvonal és a remek szervezés is hozzájárult ahhoz, hogy a hosszú évek alatt a verseny az egyik legrangosabb utánpótlás viadallá nőtte ki magát.

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői is rendszeres résztvevői ennek a rangos eseménynek. Ez alkalommal ugyan elég tartalékos felállásban játszott a csapat, hiszen a felnőttek és a válogatottak egyaránt hiányoztak. A feltörekvő nemzedék így is letette névjegyét Tatán, mivel a Kreitl Péter – Mayer Gábor edzőpáros által irányított 11 fiatal tehetség két arany-, két ezüstéremmel és egy értékes, Mayer Eszter nevéhez fűződő, ifi formagyakorlatban szerzett ötödik hellyel zárták a napot. Az érmek szállításáról ezúttal a Kulcsár testvérpár, László és Gergő gondoskodott. Előbbi egy serdülő küzdelemben szerzett ezüstéremmel, míg utóbbi bravúros győzelmeket követően egy aranyéremmel lett gazdagabb.

A csapat legeredményesebb versenyzőjének ezúttal is Reichert Jázmin bizonyult. Az alig tíz éves kislány ezen a napon formagyakorlatban ezüst-, küzdelemben pedig aranyérmet szerzett, miután négy ellenfelét győzte le a dobogó legfelső fokára vezető úton.

A tavaszi versenyidőszakból az akadémistáknak már jószerével csak két nemzetközi megmérettetés van hátra. U21-es versenyzőink nyáron, a bulgáriai Kamchián megrendezésre kerülő KWU World Cup-on lépnek tatamira, a válogatottban szereplő Fekete Panna, Kántor Viktória, Bőke Eszter, Puszta Péter összetételű kvartettnek pedig a jövő héten, Berlinben, a KWU utánpótlás EB-n lesz alkalma bizonyítani.

Sport

 1. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 2. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.
 3. Szombathelyi döntetlennel zárta a bajnokságot a MOL Vidi

  A már kiesett Haladás vendége volt az OTP Bank Liga utolsó fordulójában az ezüstérmes MOL Vidi. A tét nélküli mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ezt egy öngóllal tudta kiegyenlíteni a Vidi.

  2019.05.19.
 4. Bejelentették Ivan Petrjak Fehérvárra szerződését

  Hivatalossá vált, amiről már hetekkel ezelőtt beszéltek: a MOL Vidi bejelentette, hogy leigazolta az ukrán Ivan Petrjakot. A szélső legutóbb kölcsönben a Ferencvárosban játszott, a Vidi a Sahtar Donyecktől vásárolta meg végleg a játékjogát.

  2019.05.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak