Karate: fehérvári érmek, helyezések Tatáról

Ezen a hétvégén huszonharmadik alkalommal rendezte meg Tatán Szabó Kornél mester és a helyi Renmei sportegyesület a J&S Speed Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Előbbire 300, míg az utóbbira 150 nevezés érkezett, három ország 38 klubjából.

2019.05.13. 08:56 |

A nagy érdeklődés, a magas színvonal és a remek szervezés is hozzájárult ahhoz, hogy a hosszú évek alatt a verseny az egyik legrangosabb utánpótlás viadallá nőtte ki magát.

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői is rendszeres résztvevői ennek a rangos eseménynek. Ez alkalommal ugyan elég tartalékos felállásban játszott a csapat, hiszen a felnőttek és a válogatottak egyaránt hiányoztak. A feltörekvő nemzedék így is letette névjegyét Tatán, mivel a Kreitl Péter – Mayer Gábor edzőpáros által irányított 11 fiatal tehetség két arany-, két ezüstéremmel és egy értékes, Mayer Eszter nevéhez fűződő, ifi formagyakorlatban szerzett ötödik hellyel zárták a napot. Az érmek szállításáról ezúttal a Kulcsár testvérpár, László és Gergő gondoskodott. Előbbi egy serdülő küzdelemben szerzett ezüstéremmel, míg utóbbi bravúros győzelmeket követően egy aranyéremmel lett gazdagabb.

A csapat legeredményesebb versenyzőjének ezúttal is Reichert Jázmin bizonyult. Az alig tíz éves kislány ezen a napon formagyakorlatban ezüst-, küzdelemben pedig aranyérmet szerzett, miután négy ellenfelét győzte le a dobogó legfelső fokára vezető úton.

A tavaszi versenyidőszakból az akadémistáknak már jószerével csak két nemzetközi megmérettetés van hátra. U21-es versenyzőink nyáron, a bulgáriai Kamchián megrendezésre kerülő KWU World Cup-on lépnek tatamira, a válogatottban szereplő Fekete Panna, Kántor Viktória, Bőke Eszter, Puszta Péter összetételű kvartettnek pedig a jövő héten, Berlinben, a KWU utánpótlás EB-n lesz alkalma bizonyítani.

Sport

 1. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 2. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 3. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.
 4. Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

  A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak