Karate: fehérvári érmek, helyezések Tatáról

Ezen a hétvégén huszonharmadik alkalommal rendezte meg Tatán Szabó Kornél mester és a helyi Renmei sportegyesület a J&S Speed Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Előbbire 300, míg az utóbbira 150 nevezés érkezett, három ország 38 klubjából.

2019.05.13. 08:56 |

A nagy érdeklődés, a magas színvonal és a remek szervezés is hozzájárult ahhoz, hogy a hosszú évek alatt a verseny az egyik legrangosabb utánpótlás viadallá nőtte ki magát.

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői is rendszeres résztvevői ennek a rangos eseménynek. Ez alkalommal ugyan elég tartalékos felállásban játszott a csapat, hiszen a felnőttek és a válogatottak egyaránt hiányoztak. A feltörekvő nemzedék így is letette névjegyét Tatán, mivel a Kreitl Péter – Mayer Gábor edzőpáros által irányított 11 fiatal tehetség két arany-, két ezüstéremmel és egy értékes, Mayer Eszter nevéhez fűződő, ifi formagyakorlatban szerzett ötödik hellyel zárták a napot. Az érmek szállításáról ezúttal a Kulcsár testvérpár, László és Gergő gondoskodott. Előbbi egy serdülő küzdelemben szerzett ezüstéremmel, míg utóbbi bravúros győzelmeket követően egy aranyéremmel lett gazdagabb.

A csapat legeredményesebb versenyzőjének ezúttal is Reichert Jázmin bizonyult. Az alig tíz éves kislány ezen a napon formagyakorlatban ezüst-, küzdelemben pedig aranyérmet szerzett, miután négy ellenfelét győzte le a dobogó legfelső fokára vezető úton.

A tavaszi versenyidőszakból az akadémistáknak már jószerével csak két nemzetközi megmérettetés van hátra. U21-es versenyzőink nyáron, a bulgáriai Kamchián megrendezésre kerülő KWU World Cup-on lépnek tatamira, a válogatottban szereplő Fekete Panna, Kántor Viktória, Bőke Eszter, Puszta Péter összetételű kvartettnek pedig a jövő héten, Berlinben, a KWU utánpótlás EB-n lesz alkalma bizonyítani.

Sport

 1. Gól nélküli döntetlennel tért vissza a bajnokságba a Vidi

  Az OTP Bank-liga 26. fordulójában a kieső helyen álló Paks otthonában folytatta (két és fél hónap után) bajnoki szereplését a MOL Fehérvár. Nem sikerült három pontot szerezni, kiegyenlített meccsen egyik csapat sem tudott betalálni.

  2020.05.30.
 2. Két és fél hónap után újra bajnoki meccs - Paksra látogat szombaton a Vidi

  Két és fél hónapos szünetet követően, május 30-án ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a MOL Fehérvár FC, az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában az ellenfél a bennmaradásért küzdő Paksi FC lesz, a találkozót szombat este 21:05-kor rendezik meg az Atomvárosban. Összesen 67 vendégjegy áll rendelkezésre, aminek nagyobb részét köszönetképpen ajándékba adják a szurkolóknak, 4 db páros jegyet pedig kisorsolnak.

  2020.05.29.
 3. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 4. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak