Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

2019.03.18. 11:46 |

A gyermek korosztályok a szokásos testvédős pontozásos versenyszámban mérték össze erejüket, míg a serdülők idén első alkalommal testvédős ko. (úgynevezett „EKO”) szabályok szerint küzdöttek meg egymással. Az ifik és a juniorok megmaradtak a jól bevált knock down szabályoknál.

Ezek a keményebb szabályrendszerek már jobban feküdtek a Fehérvár Karate Akadémia versenyzőinek, mely a Kajdi István – Dezső Kata – Fekete-Páris Szabolcs – Kántor Sándor edzői team által vezetett 26 fehérvári fiatal eredményein is megmutatkozott. Formagyakorlatban sensei Mátó Katalin tanítványait ezúttal Mayer Gábor irányította, akik szintén figyelemre méltó eredményeket könyvelhettek el maguknak.

Eredmények:

Formagyakorlat:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Fekete Panna

Ezüstérem:

Mayer Dorottya

Bronzérem:

Mayer Eszter

Küzdelem:

Aranyérem:

Nagy-Dobondi Eszter (testvédős pont)

Reichert Jázmin (testvédős pont)

Kántor Viktória (EKO)

Bőke Eszter (EKO)

Fekete Gergely (knock down)

Ezüstérem:

Erdélyi Albert (testvédős pont)

Kulcsár László (EKO)

Tihanyi Eszter (EKO)

Nagy Natália (knock down)

Bronzérem:

Puszta Péter (EKO)

Erdélyi Endre (EKO)

Fekete Panna (EKO)

Németh Máté (knock down)

Az ő helyük már biztos a diákolimpia Veszprémben megrendezésre kerülő döntőjében, de az indulás jogát megszerzett versenyzők teljes névsora csak később fog rendelkezésre állni.

Az Akadémia versenyzői legközelebb a hét végén Szlovákiában, a Nyílt Szlovák Bajnokságon lépnek tatamira.

Sport

 1. Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

  A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére. Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

  2019.04.19.
 2. Rügypattintó futáson jártak a Szent Kristóf Ház fiataljai

  Az idei évben volt a negyedik alkalom, hogy megrendezték Enyingen a Rügypattintó futást, melyre a Székesfehérvári Kristóf Ház fiataljai is meghívást kaptak. Hat fiatal teljesítette az 1200 méteres távot. A versenyzés után a településen működő sportszervezetek bemutatói következtek (karate, jóga, nordic walking, foci), valamint különböző sporteszközök kipróbálására volt lehetőség (kettlebell, TRX, airsoft, pingpong).

  2019.04.18.
 3. Bronzérem és szép helyezések - jól szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói a Katolikus iskolák versenyén

  A Katolikus Iskolák vívóversenyén a Ciszterci Szent István Gimnázium párbajtőrözői képviselték a fehérvári klubot. Varga Flóra szerepelt a legjobban, aki bronzéremmel térhetett haza Pécsről.

  2019.04.17.
 4. Csúcsrangadó - a Magyar Kupa-siker után a bajnokságban is a Fradi lesz az ellenfél

  A MOL Vidi FC a negyeddöntős Magyar Kupa-sikerek után a bajnokságban is összecsap a Ferencváros gárdájával, ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában, április 20-án, szombaton 19:30 órakor. A klub minimum 30 fő jelentkezése esetén indít buszt a meccsre, (2000 Ft/fő) ami 17 órakor indul a Piac téri Munkaügyi Központ elől és péntek délig lehet rá jelentkezni a Piac téri VidiShopban. A belépőjegyek egységesen 2850 forintba kerülnek.

  2019.04.17.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak