Karate: fehérvári éremdömping Dunaszerdahelyen

A hétvégén harmadik alkalommal adott otthont a szlovákiai Dunaszerdahely a Kovács Kata Zsófia Emlékversenynek, mely a fiatalon elhunyt, tehetséges felvidéki magyar sportolónőnek volt hivatott emléket állítani.

2018.11.06. 09:02 |

Négy ország (Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Horvátország) 26 klubjának 300 versenyzője lépett tatamira ezen a napon. A legkisebbek fejtető – térd érintéses, a kicsit nagyobbak testvédős pont, míg a tapasztaltabbak testvédős KO küzdelmekben mérhették össze tudásukat.

A Fehérvár Karate Akadémia 15 fiatal versenyzője szállt ezúttal harcba az ellenfelekkel, Fekete Páris Szabolcs, Kertész Zoltán és Kántor Sándor edzők irányítása mellett. A színvonalas küzdelmekben nem csak a minél jobb eredmény elérése, hanem a nemzetközi versenytapasztalat megszerzésére irányuló kezdőlépések megtétele is a kitűzött célok között szerepelt, melyet fehérvári versenyzőknek ezúttal is sikerült maximálisan teljesíteniük. Az esemény az Akadémia versenybíróinak is jó lehetőséget biztosított a gyakorlásra. A Mátó Katalin, Bőke Béla, Kreitl Péter, Márkus Zsolt, Dezső Kata összeállítású gárda kitűnő munkát végzett.

Eredmények:

Aranyérem:

Kántor Vivien (fejtető - térd érintés)

Tihanyi Zsófia (fejtető - térd érintés)

Nagy Daniella (testvédős pont)

Vereb Zsolt (testvédős pont)

Reichert Jázmin (testvédős KO.)

Tihanyi Eszter (testvédős KO.)

Ezüstérem:

Nagy-Dobondi Eszter (fejtető - térd érintés)

Reichert Hanna (fejtető - térd érintés)

Fekete-Páris Balázs (testvédős pont)

Francsics Ajsa (testvédős pont)

Kulcsár Gergő (testvédős KO.)

Bronzérem:

Fekete-Páris Enikő (testvédős pont)

Králl Máté (testvédős pont)

Tihanyi Ábel (testvédős pont)

Kulcsár László (testvédős KO.)

A fehérvári versenyzők legközelebb hétvégén, Budapesten, a Hinomotó Kupán lépnek tatamira, míg ugyanakkor néhányan közülük Hegykőn, szakmai továbbképzésen vesznek részt.

Sport

 1. Szerdán délután fél egykor nyit a jegypénztár a Sóstón

  Helyszíni jegyvásárlásra 12:30-tól lesz lehetőség és szurkolói különbuszok is indulnak. A MOL Vidi FC november 21-én, szerdán veszi először meccsnapon birtokba Székesfehérvár új sportlétesítményét, az új Sóstói Stadiont. A Piac téri VidiShop szerdán 15 órakor zár, a stadionnál található 16:30-kor nyílik. Szurkolói információk a vidi.hu-n!

  2018.11.20.
 2. Ranglistasikerek, Év Sportolója címek, Aranyjelvények – Alba triatlonos elismerések

  Kijutott bőven az elismerésből az Alba Triatlon SE sportolóinak a sportág esztendejét lezáró Triatlon Bálon, vagyis a hagyományos díjátadó gálán. A fehérvári klub az összetett egyesületi rangsorban nyolcadik lett.

  2018.11.20.
 3. "Mikulásváró" tollaslabda versenyt rendeznek szombaton Seregélyesen

  Kezdőktől a gakorlott játékosokig várja a résztvevőket a Pelikán Diáksport Egyesület szombati tollaslabda versenyére, a seregélyesi iskola tornacsarnokába. Az amatőr versenyen tudásszint szerinti csoportokban játszhatnak az indulók, alsó tagozatos kicsiktől a rutinos felnőttekig.

  2018.11.20.
 4. Ismét lesz Fehérvári Futballfesztivál a két ünnep között a VOK-ban

  December 27-én, csütörtökön reggel 8 órakor kezdődik az idén a XIX. Videoton Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport-és Egészségnapok Határok Nélkül nevet viselő hagyományos év végi eseménye. December 27. és 30-a között ismételten aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ellátogatnak a Videoton Oktatási Központba. A tornára december 10-ig lehet jelentkezni.

  2018.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak