Karate: fehérvári éremdömping Dunaszerdahelyen

A hétvégén harmadik alkalommal adott otthont a szlovákiai Dunaszerdahely a Kovács Kata Zsófia Emlékversenynek, mely a fiatalon elhunyt, tehetséges felvidéki magyar sportolónőnek volt hivatott emléket állítani.

2018.11.06. 09:02 |

Négy ország (Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Horvátország) 26 klubjának 300 versenyzője lépett tatamira ezen a napon. A legkisebbek fejtető – térd érintéses, a kicsit nagyobbak testvédős pont, míg a tapasztaltabbak testvédős KO küzdelmekben mérhették össze tudásukat.

A Fehérvár Karate Akadémia 15 fiatal versenyzője szállt ezúttal harcba az ellenfelekkel, Fekete Páris Szabolcs, Kertész Zoltán és Kántor Sándor edzők irányítása mellett. A színvonalas küzdelmekben nem csak a minél jobb eredmény elérése, hanem a nemzetközi versenytapasztalat megszerzésére irányuló kezdőlépések megtétele is a kitűzött célok között szerepelt, melyet fehérvári versenyzőknek ezúttal is sikerült maximálisan teljesíteniük. Az esemény az Akadémia versenybíróinak is jó lehetőséget biztosított a gyakorlásra. A Mátó Katalin, Bőke Béla, Kreitl Péter, Márkus Zsolt, Dezső Kata összeállítású gárda kitűnő munkát végzett.

Eredmények:

Aranyérem:

Kántor Vivien (fejtető - térd érintés)

Tihanyi Zsófia (fejtető - térd érintés)

Nagy Daniella (testvédős pont)

Vereb Zsolt (testvédős pont)

Reichert Jázmin (testvédős KO.)

Tihanyi Eszter (testvédős KO.)

Ezüstérem:

Nagy-Dobondi Eszter (fejtető - térd érintés)

Reichert Hanna (fejtető - térd érintés)

Fekete-Páris Balázs (testvédős pont)

Francsics Ajsa (testvédős pont)

Kulcsár Gergő (testvédős KO.)

Bronzérem:

Fekete-Páris Enikő (testvédős pont)

Králl Máté (testvédős pont)

Tihanyi Ábel (testvédős pont)

Kulcsár László (testvédős KO.)

A fehérvári versenyzők legközelebb hétvégén, Budapesten, a Hinomotó Kupán lépnek tatamira, míg ugyanakkor néhányan közülük Hegykőn, szakmai továbbképzésen vesznek részt.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak