Karate: fehérvári éremdömping Dunaszerdahelyen

A hétvégén harmadik alkalommal adott otthont a szlovákiai Dunaszerdahely a Kovács Kata Zsófia Emlékversenynek, mely a fiatalon elhunyt, tehetséges felvidéki magyar sportolónőnek volt hivatott emléket állítani.

2018.11.06. 09:02 |

Négy ország (Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Horvátország) 26 klubjának 300 versenyzője lépett tatamira ezen a napon. A legkisebbek fejtető – térd érintéses, a kicsit nagyobbak testvédős pont, míg a tapasztaltabbak testvédős KO küzdelmekben mérhették össze tudásukat.

A Fehérvár Karate Akadémia 15 fiatal versenyzője szállt ezúttal harcba az ellenfelekkel, Fekete Páris Szabolcs, Kertész Zoltán és Kántor Sándor edzők irányítása mellett. A színvonalas küzdelmekben nem csak a minél jobb eredmény elérése, hanem a nemzetközi versenytapasztalat megszerzésére irányuló kezdőlépések megtétele is a kitűzött célok között szerepelt, melyet fehérvári versenyzőknek ezúttal is sikerült maximálisan teljesíteniük. Az esemény az Akadémia versenybíróinak is jó lehetőséget biztosított a gyakorlásra. A Mátó Katalin, Bőke Béla, Kreitl Péter, Márkus Zsolt, Dezső Kata összeállítású gárda kitűnő munkát végzett.

Eredmények:

Aranyérem:

Kántor Vivien (fejtető - térd érintés)

Tihanyi Zsófia (fejtető - térd érintés)

Nagy Daniella (testvédős pont)

Vereb Zsolt (testvédős pont)

Reichert Jázmin (testvédős KO.)

Tihanyi Eszter (testvédős KO.)

Ezüstérem:

Nagy-Dobondi Eszter (fejtető - térd érintés)

Reichert Hanna (fejtető - térd érintés)

Fekete-Páris Balázs (testvédős pont)

Francsics Ajsa (testvédős pont)

Kulcsár Gergő (testvédős KO.)

Bronzérem:

Fekete-Páris Enikő (testvédős pont)

Králl Máté (testvédős pont)

Tihanyi Ábel (testvédős pont)

Kulcsár László (testvédős KO.)

A fehérvári versenyzők legközelebb hétvégén, Budapesten, a Hinomotó Kupán lépnek tatamira, míg ugyanakkor néhányan közülük Hegykőn, szakmai továbbképzésen vesznek részt.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak