-
Nemzeti Gyásznap
November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 69. évfordulóján országszerte megemlékeznek a forradalom áldozatairól. Kedden 18 órakor misével, majd utána 19 órakor mécsesgyújtással emlékeznek Fehérváron az Országalmánál, az 56-os forradalom és szabadságharc mártírjaira.
2025.11.04. -
A gyrosokat ellenőrzik
Az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások betartása, a nyomonkövethetőség biztosítása és a megfelelő konyhatechnológia alkalmazása érdekében a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) országos ellenőrzést rendelt el a gyrost árusító éttermekben és büfékben - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.
2025.11.03. -
Óraátállítás vasárnap hajnalban
2025-ben a téli időszámítás október 26-ára virradó éjjel kezdődik. Ez azt jelenti, hogy vasárnap hajnali 3 órakor egy órával vissza kell állítani az órákat 2 órára, így ezen az éjszakán egy órával többet alhatunk.
2025.10.24. -
Éjszakai forgalomkorlátozás lesz szombaton és vasárnap az M7-esen
Éjszakai forgalomkorlátozás mellett folytatódik hétvégén az új velencei gyalogos híd építése. 2025. október 18-án, szombaton 22 órától lezárják az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalát a 44-es és a 46-os km-ek között, várhatóan vasárnap 12 óráig.
2025.10.17.
Karácsonykor a harcsa, a ponty, a fogas és a lazac fogy leginkább
Decemberben fogyasztjuk hazákban a legtöbb halat, körülbelül ugyanannyit, mint az év első 11 hónapja alatt. A friss halak között leginkább az afrikai harcsa, fogas, lazac, pisztráng, és a busa népszerű. A friss halkínálat 60-70%-a hazai, édesvízi hal, 30-40%-a tengeri hal. Friss halak esetében a tengeri halak, így a lazac, a hering és a tonhal világpiaci ára idén jelentősen nőtt és ez a hatás érződik a fagyasztott és konzerv termékek terén és a friss hal kínálatban is.
2012.12.18. 10:39 |
Decemberben fogyasztjuk hazákban a legtöbb halat, körülbelül ugyanannyit, mint az év első 11 hónapja alatt. A friss halak között leginkább az afrikai harcsa, fogas, lazac, pisztráng, és a busa népszerű. A friss halkínálat 60-70%-a hazai, édesvízi hal, 30-40%-a tengeri hal.

Az élő ponty mellett az egyik legnépszerűbb, sokféleképpen elkészíthető hal az afrikai harcsa. Tengeri halak és tenger gyümölcsei közül pedig a legnagyobb igény lazac, főtt garnélák, halfilék, kagylók, tintahal iránt mutatkozik, de ezek mellett egyéb különlegességeket is lehet frissen, jégágyon vásárolni az áruházakban. Idén a minőségi édesvízi és tengeri hal és különlegességek iránti kereslet enyhén emelkedett.

Az élő ponty mellett az egyik legnépszerűbb, sokféleképpen elkészíthető hal az afrikai harcsa. Tengeri halak és tenger gyümölcsei közül pedig a legnagyobb igény lazac, főtt garnélák, halfilék, kagylók, tintahal iránt mutatkozik, de ezek mellett egyéb különlegességeket is lehet frissen, jégágyon vásárolni az áruházakban. Idén a minőségi édesvízi és tengeri hal és különlegességek iránti kereslet enyhén emelkedett.
„Friss halak esetében a tengeri halak, így a lazac, a hering és a tonhal világpiaci ára idén jelentősen nőtt, ez a hatás érződik a jellemzően tengeri halakból álló fagyasztott és konzerv termékek terén és a friss hal kínálatban is. Az édesvízi halakat viszont igyekszünk a tavalyi árakon kínálni, ezek ára néhány esetben, és csak minimális mértékben emelkedett. A halak továbbra is nálunk a megszokott, diszkont árakon kaphatóak áruházainkban, így reméljük, minden asztalra jut az egészséges halételekből Karácsonykor” – mondta Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország kommunikációs igazgatója.
