Karácsonyi adománygyűjtés - hét szociális szervezet fogott össze az önkormányzat

Az önkormányzat hét szociális alapítvánnyal és egyesülettel közösen indít Városi karácsonyi adománygyűjtést – jelentették be szerdán sajtótájékoztató keretében. Tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket várnak az Alba Bástya Irányi Dániel utcai központjában december 16-ig. A beérkezett adományokat a szociális szervezetek osztják szét még az ünnepek előtt, az általuk segített mintegy 1200 rászoruló család között.
2022.11.23. 11:40 |
Karácsonyi adománygyűjtés - hét szociális szervezet fogott össze az önkormányzat

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány, a Smart Grant Alapítvány, a Szegényeket Támogató Alapítvány, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és Székesfehérvár Önkormányzata közös Városi karácsonyi adománygyűjtést szervez. A cél, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat segítsék, szebbé és könnyebbé tegyék számukra az ünnepeket.

A város polgármestere kiemelte: egy szép, közösségformáló adventi időszakra készülnek Székesfehérváron, ami remélhetőleg megadja a lelki felkészülés lehetőségét is az ünnepekre az egyének és a közösségek számára egyaránt. „Ehhez az időszakhoz hozzátartozik az is, hogy akinek van lehetősége, segítsen azoknak a rászorulóknak, akiknek kevesebb jutott. Kérjük, hogy aki teheti, csatlakozzon az adománygyűjtéshez, hogy a nehéz helyzetben lévő családok az adományok révén is érezzék a figyelmet, és nekik is kicsit könnyebb legyen az ünnepi időszak – különösen ott, ahol idősek és gyermekek vannak.” – kérte dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„Kérünk minden céget, szervezetet és magánszemélyt, aki szeretne és tud segíteni, ők ezen az akción, ezen a csatornán keresztül adományozzanak. Ez lehet a leghatékonyabb segítség most. A résztvevő hét szociális szervezet 1200 családot gondoz egész évben, lát el a mindennapokban, és nekik továbbítják a beérkező adományokat majd karácsonyra is.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester. Csatlakozókat is szívesen fogadnak, a Városi Diáktanács például már jelezte is szándékát, és a napokban valamennyi iskolában közzéteszik az adománygyűjtés részleteit.

Tisztl Henrik az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, hogy a mostani kezdeményezés egy jövőbeni, még hatékonyabb együttműködés kiindulási pontja lehet. Hangsúlyozta: az összefogás – ami az önkormányzatot, a szociális területen tevékenységet végző civil és egyházi szervezeteket, valamint a városi szociális szolgáltató központot tömöríti – olyan erőt hordoz, ami a jövőben is minden nehéz helyzetben biztosíthatja a sikeres helytállást. „Az Alba Bástya Központ raktárában fogadjuk az adományokat. Az elmúlt években kollégáimmal nagyon sokat dolgoztunk az adományközvetítés terén, így örömmel és professzionális felkészültséggel állunk a feladat elé. Könnyen megközelíthető a helyszín, autóval is egészen a bejáratig lehet jönni, azaz nagyobb mennyiségű felajánlást is könnyen el tudnak juttatni hozzánk. Raktárunk rendelkezésre áll, és humán erőforrás tekintetében is készülünk, hogy a beérkezés után az adományokat regisztráljuk, szortírozzuk, majd a szétosztás során a logisztikai feladatokban is sokat fogunk segíteni az együttműködő szociális szervezeteknek.”

A szervezők tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket fogadnak az Alba Bástya Központban (Irányi Dániel utca 4.) december 16-ig, nyitvatartási időben.

Az adományraktár bejárata az épület udvarán van. Hétfőn 08.00-16.00, kedden 12.30-16-00, szerdán 08.00-18.00, csütörtökön 08.00-16.00 és pénteken 08.00-13.00 óra közötti időszakban várják a felajánlásokat. Ruhákat ezúttal nem fogadnak a szervezők, mert abból még jelentős készlettel rendelkeznek a szociális szolgáltató központban.

Közélet

 1. Köszönet a segítőknek

  Ünnepélyes keretek között adták át a Csengőszó-díjat a Titkok Házában. A Szegényeket Támogató Alapítvány elismerését idén Sztrida Noémi, a Hydro Extrusion Hungary Kft. munkatársa vehette át, aki az elmúlt két évben tevékenyen részt vett négy nagyszabású esemény megszervezésében, a közös együttműködésen felül adománygyűjtést szervezett a cég családi napján, valamint részt vett a csomagok osztásában, szervezte a kollegák részvételét az eseményekre.

  2022.12.03.
 2. Ökumenikus jótékonyság

  Színvonalas ünnepi műsorral várták a résztvevőket idén is az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A nagyszabású esemény bevételét – közel 800 ezer forintot - két anyaországon túli magyar közösség, a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon (Kárpátalja) és a Gyulafehérvári Református Egyházközség (Erdély) javára ajánlották fel.

  2022.12.02.
 3. Kora tavasszal átadják a déli összekötőt

  Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utakat összekötő út kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.

  2022.12.02.
 4. Már kaphatók a jövő évi matricák

  Már kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. megújult honlapján, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

  2022.12.02.