Kalandozás a természettudományok világában

A Kalandozás a természettudományok világában című, hetedik osztályosoknak szóló verseny döntőjében négy, egyenként négyfős csapat vett részt. A gyerekek sajátos módon családokat alakítottak, és az Egy mindenkiért, mindenki egyért! elv alapján oldották meg sorra a különleges feladatokat.
2019.03.14. 07:10 |

A megyei szintű, komplex természettudományos vetélkedő még szeptemberben kezdődött. Az internetes szakaszt a kísérletező forduló követte, majd a mai napon következett a döntő. A Székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskolából három, míg a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából egy csapat jutott be a fináléba. A gyerekek családokat alakítva versenyeztek, szimbolizálva az összetartozást. Minden csapatban volt egy gyermek, két pártoló, akik szülőkként viselkedtek és egy mester, aki a gyermek legokosabb segítője volt.

A diákok számot adtak szellemi felkészültségükről és fizikai állóképességükről egyaránt. A döntős feladatok sorában volt biológiai ismeretek gyorsasági próbája egy nyomógombos készülék előtt, Legyél te is milliópontos kémiából! forduló a tévés vetélkedő mintájára, Maradj talpon a természettudományos tantárgyakból! feladat, szintén tévés adaptáció nyomán, valamint nemzeti vágta, melynek során egy saját készítésű lépegető szerkezetet kellett körbefutni az iskola folyosóján.

Közélet

 1. Meghívást kapott Székesfehérvár a Communities in Bloom virágosítási világversenyre

  A tavalyi évben csatlakozott Magyarország a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, melyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást, melyet őexcellenciája Isabelle Poupart Kanada magyarországi nagykövete, Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere és Bocsi Andrea a "Communities in Bloom" virágos világverseny zsűritagja csütörtökön jelentett be a Városházán.

  2019.05.23.
 2. Hősök napi megemlékezés lesz szombaton délután a Zobori úti keresztnél

  Május 25-én, szombaton 16.30 órától Hősök napi megemlékezést tartanak a Zobori út - Donát út sarkán található Hősök keresztjénél. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték.

  2019.05.23.
 3. Idén is KÉPESEK rá - négy fehérvári óvodaudvar újul meg nyáron

  2019-ben négy fehérvári óvodaudvart újítanak fel a KÉPES Program keretében. A Rákóczi Utcai Óvoda, a Nefelejcs Óvoda, a Palotavárosi Óvoda és a Szárazréti Óvoda udvaráról elbontják a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközöket és újak kerülnek a helyükre.A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvodák működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.

  2019.05.22.
 4. Hősök-napi ünnepi püspöki szentmise lesz vasárnap a Don-kanyar Emlékkápolnánál

  Május 26-án, vasárnap, a Hősök napján 15 órakor Spányi Antal, megyés püspök celebrál szentmisét a Don-kanyar Emlékkápolnánál (Pákozd, Mészeg-hegy) az első és a második világháborúban elesett katonákért.

  2019.05.22.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek