Kalandozás a természettudományok világában

A Kalandozás a természettudományok világában című, hetedik osztályosoknak szóló verseny döntőjében négy, egyenként négyfős csapat vett részt. A gyerekek sajátos módon családokat alakítottak, és az Egy mindenkiért, mindenki egyért! elv alapján oldották meg sorra a különleges feladatokat.
2019.03.14. 07:10 |

A megyei szintű, komplex természettudományos vetélkedő még szeptemberben kezdődött. Az internetes szakaszt a kísérletező forduló követte, majd a mai napon következett a döntő. A Székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskolából három, míg a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából egy csapat jutott be a fináléba. A gyerekek családokat alakítva versenyeztek, szimbolizálva az összetartozást. Minden csapatban volt egy gyermek, két pártoló, akik szülőkként viselkedtek és egy mester, aki a gyermek legokosabb segítője volt.

A diákok számot adtak szellemi felkészültségükről és fizikai állóképességükről egyaránt. A döntős feladatok sorában volt biológiai ismeretek gyorsasági próbája egy nyomógombos készülék előtt, Legyél te is milliópontos kémiából! forduló a tévés vetélkedő mintájára, Maradj talpon a természettudományos tantárgyakból! feladat, szintén tévés adaptáció nyomán, valamint nemzeti vágta, melynek során egy saját készítésű lépegető szerkezetet kellett körbefutni az iskola folyosóján.

Közélet

 1. A Katonai Emlékpark Titkai - tájékozodási versenyre várják a családokat Pákozdon

  Március 23-án, szombaton 10-16 óra között a Pákozdi Katonai Emlékparkban ingyenes, regisztrációhoz kötött tájékozódási versenyen megismerhető a magyar hadtörténelem 170 éve. Nevezni több kategóriában lehet: felnőttek, családok és diákok a tájékozódási futás szabályai szerint térképpel felkeresik a jelzett pontokat, ahol kvízkérdések vagy feladatok várják őket. A táv 5 km. Jelentkezni lehet az esemény regisztrációs oldalán.

  2019.03.20.
 2. "Hétköznapi hősök" díj - ma még szavazhatunk Lengyel Zsófira

  2019. március 23-án adja át a Mozdulj! Közhasznú Egyesület a "Hétköznapi hősök" díjat, amit olyan magánszemélyeknek adományoznak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élőkért, illetve akik önkéntes munkájukkal segítettek. A jelölések közül a zsűri a székesfehérvári Lengyel Zsófit is beválasztotta azon hat ember közé, akikre az egyesület Facebook oldalán lehet szavazni március 20-án éjfélig.

  2019.03.20.
 3. Új generáció új perspektívákkal - zárult a Modell Európai Parlament fehérvári ülése

  A kedd esti záróprogrammal véget ért a Modell Európai Parlament (MEP) XVII. Nemzeti ülése Székesfehérváron. Múlt csütörtök óta csaknem száz, az ország számos pontjáól érkezett középiskolás modellezte az Európai Parlament működését bizottsági és plenáris üléseken, vitákon. A Városháza Dísztermében rendezett záró esten többek között külföldi tanulmányutakkal, nemzetközi továbbjutással és képzési lehetőséggel jutalmazták a legkiválóbban szerepelt diákokat.

  2019.03.19.
 4. Az éltető víz - Muráncsik Beáta előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Március 22-én, pénteken 16 órakor a Víz Világnapja alkalmából Muráncsik Beáta „Az éltető víz” című előadására várják az érdeklődőket a Fekete Sas Patikamúzeumba. A belépés díjtalan.

  2019.03.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek