Kadétképzést szerveznek az MH 43. ezred vezénylőzászlósai

A vezénylőzászlós a parancsnok szándékát, célját hivatott közvetíteni az állomány felé, de a feladatok végrehajtásában, vagy a munkakörülményekben felmerülő problémák képviseletében is ő jár el a vezető irányába.
2021.03.03. 07:53 |

A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal együttműködve az intézmény kilenc és tizedikes tanulói részére tartanak honvédelmi ismeretekből képzést.

A parancsnoki szándék teljesítése mellett a vezérezredesi szándék végrehajtása is cél – foglalja össze munkája ,,dandárját” Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred vezénylőzászlósa, aki 2021 elején, zászlóalj és század szinten szolgáló beosztottjaival együtt merőben új terveken – tanfolyamok és kadétképzés szervezésén - dolgozik a székesfehérvári Alba Regia laktanyában.

Az ezred vezénylőzászlósán kívül még 5 század- és 5 zászlóalj vezénylő, de számos szakaszaltiszt és rajparancsnok szolgál náluk vezető altiszti beosztásban, akik a járványhelyzet kezdete óta szintén részt vesznek határzár-, kórház-, és járőrfeladatokban, , illetve a végrehajtás színvonalának ellenőrzését végzik.

„Mindemellett, a hamarosan induló infokommunikációs és fegyverzettechnikai altiszti szakmai tanfolyamok lebonyolításáért is mi felelünk” – nyomatékosítja Csizmadia főtörzszászlós. Ezekhez a képzésekhez – húzza alá – szakmai felelősök által kidolgozott programok állnak rendelkezésre, amelyekben a híradózászlóalj vezénylőzászlósa az infokommunikációs, míg a logisztikai zászlóalj vezénylő zászlósa a fegyverzettechnikai tanfolyamban vállal ,,oroszlánrészt”. 

Szálláshelyek, tantermek kihasználása, a tanfolyam megfelelő szinten történő végrehajtása – csak néhány elem, amivel foglalkozniuk kell – emeli ki Csizmadia Lajos.

Számára a legnagyobb siker, ha a legénységi és az altiszti állomány a szabályzatok betartásával áll helyt a mindennapokban. Mindezen túl, örömmel tölti el, hogy alakulatuknál a parancsnok-vezénylőzászlós kapcsolat minden szinten kiválónak minősíthető.

Munkájukat, elképzeléseiket Vokla János ezredes és parancsnokhelyettesei minden szinten elősegítik, támogatják. Bekérik az altiszti támogató csatorna javaslatait és döntéseik során azokra hangsúlyt fektetnek. Újdonság, hogy az alakulat vezénylőzászlósai a fehérvári kadétképzés tervezésébe is bekapcsolódnak szeptembertől.

A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal együttműködve az intézmény kilenc és tizedikes tanulói részére tartanak honvédelmi ismeretekből képzést.

Várhatóan olyan tantárgyakkal ,,segítik elő” a Kadét Program végrehajtását, mint a lövészet, eszközismeret, fegyverzettechnika, vagy a katonai vezetésirányítás.

A kadétok felkészítését várhatóan blokkosított rendszerben hajtják majd végre – derül ki az ezred vezénylőzászlósai előtt álló, egyik legösszetettebb szintű feladatról, amelynek sikeres lebonyolításához miegyebet is kívánhatnánk, mint erőt, egészséget és persze katonaszerencsét.

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár