Hétvégén lesznek idén a Dísznövény és Kertművészeti Napok a Károlyi kastélyban

Június 2. és 4. között 19. alkalommal rendezik meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban és parkjában. A díszvendégek Franciaország és Olaszország mellett ebben az évben is az EU-elnökséget betöltő országok, azaz Spanyolország és Svédország lesznek.
2023.06.01. 07:11 |
Hétvégén lesznek idén a Dísznövény és Kertművészeti Napok a Károlyi kastélyban

A kerti kiegészítők és bútorok, művészek és kézművesek, szakmai szövetségek, kertészeti iskolák standjai mellett tudományos szakmai előadásokra kerül sor.

A mintegy száz, főként dísznövényeket, kertberendezéseket, kerti dekorációkat és kiegészítőket bemutató és árusító stand mellett gyermekprogramok és szakmai konferencia várja az érdeklődőket, akik a díszvendég országok előadói mellett meghallgathatják többek között Lukács Zoltán, Debreczy Zsolt, Finy Péter, Ambrus Lajos, Szomorú Miklós és Zólyomi Zsolt előadását is.

A konferencia kiemelt témája: Erdők és parkok királya, a fa.

A természetet és a növényeket középpontba állító gyermekprogramok mellett kézműves foglalkozások várják a kicsiket, akik kirándulást is tehetnek a mesék földjére. A Napok zenei aláfestéséről az Alba Regia Szimfonikus Zenekar gondoskodik.

Fehérvári színes

 1. Költözik a Jancsárkert Piac

  Parkoló- és zöldterület-építés miatt ideiglenesen picit arrébb – az úthoz közelebb – költözik jelenlegi helyéről a Jancsárkert Piac, valamint átmenetileg a parkolási lehetőség is megszűnik a területen. Az árusítás azonban folyamatos, a termelők várják a vásárlókat!

  2023.06.08.
 2. Varázslatos túrák

  Városnéző sétákra, fáklyás esti kirándulásokra, panorámabuszos és kisvonatos élményekre, valamint Székesfehérvár természetvédelmi területének, a Sóstónak a felfedezésére hívja 2023 nyarán a Tourinform Iroda a vendégeket. Külföldi, belföldi és fehérvári résztvevők ezrei távoztak elégedetten tavaly a garantált tourinformos programokról: idén is ez a cél!

  2023.06.08.
 3. Szárnyaltak a főnixesek

  Az idei félévben is bebizonyították a Főnix Rock and Roll SE növendékei, hogy az ország legjobbjaihoz tartoznak. Gyönyörű eredményekkel büszkélkedhetnek a fehérvári rockysok. Nagy boldogság, hogy ismét országos bajnokok öregbítették az egyesület és Székesfehérvár hírnevét - mondta Benedek Dóra az egyesület elnöke.

  2023.06.08.
 4. Gyereket a magasba!

  Hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét, melyhez Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület is csatlakozik. Idén flashmob formájában valósul meg a program, melynek üzenete, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti!

  2023.06.08.