-
Fellobbant az öröm gyertyalángja
Advent harmadik vasárnapján a Bakony Népzenei Együttes műsora várta az érdeklődőket a Városház téri színpadon, majd Törő Gábor országgyűlési képviselő és Berze János református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait, hogy aztán fellobbanhasson a várakozás harmadik gyertyájának lángja is.
2025.12.14. -
A Vidishop ünnepi nyitvatartása
A VidiShop az ünnepek előtt is hétfőnként, szerdánként és péntekenként 10 órától 17:30-ig tart nyitva - ebédszünet 13:00-13:30-ig -, egészen december 22-ig. A VidiShop 2025. december 23-tól 2026. január 16-ig zárva tart!
2025.12.14. -
Júniusra költözik a FEZEN
A FEZEN 2026-ban a nyári fesztiválszezon egyik első nagy rendezvénye lesz. A júniusi időpont mellett megérkeztek az első fellépők is. A műfaji sokszínűségből jövőre sem enged a fesztivál, így Azahriahtól a finn Sonata Arctic metálzenekarig számtalan kedvencet felsorakoztató kínálattal készül a fehérvári fesztivál. És ez még csak az első “fellépőcsomag” a lista folyamatosan bővül - ígérik a szervezők.
2025.12.14. -
Élmény ajándékba
Varázslatos jégrevünek lehetett részese a Fehérvár VIP Klub két adományozójának jóvoltából szombat este a MET Arénában közel kétszáz nehéz sorsú, vagy fogyatékossággal élő fiatal és nevelőszüleik, valamint az őket segítő gondozók és gyermekeik. A Jégvarázs műsora előtt Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a jégshowra érkezőket.
2025.12.13.
A IX. Borsófesztivált rendezik meg szombaton Feketehegy-Szárazréten
Első alkalommal 2015-ben találkoztak Szárazréten a zöldborsó „hívei”: a borsófesztivál ötletgazdája, a rendezvény sorsát azóta is szívén viselő Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. Az első alkalmon még csak néhány család főzött együtt, de a jó hangulatú rendezvény híre gyorsan elterjedt, és évről évre egyre többen jelentkeztek, hogy megmutassák: borsóból bármit is lehet főzni.
A szervezők a helyszínen a résztvevők számára biztosítanak zöldborsót, főzőhelyet, tűzifát, sörpadot és asztalt.
Minden egyéb kelléket: bográcsot, fűszereket, a tálat, a kóstoláshoz tányért, evőeszközt, poharakat a résztvevőknek kell magukkal hozniuk. A rendezvényen csak fával lehet tüzelni, tilos elektromos és indukciós főzőlapot használni. Az eseményen bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával, lényeg, hogy az étel a helyszínen készüljön.
A zsűri az első három helyezettet jutalmazza egy-egy serleggel, ezen kívül különdíjat kap a legszebben tálalt, illetve a közönség által legfinomabbnak ítélt étel készítője is.