Július elsejétől továbbra is egy órányi ingyenes parkolás biztosított NFC kártyával

A Városgondnokságon kiváltható elektronikus parkolókártyával, az-az NFC kártyával első órában ingyenesen lehet parkolni a legtöbbek által használt kettes, az-az sárga színnel jelzett övezetben. A Székesfehérvári NFC parkoló kártyát a Városgondnokság Parkolási csoportjánál lehet kiváltani. 
2020.06.29. 12:45 |

A Székesfehérvári NFC parkoló kártyának nincs lejárati ideje, egyszer kell kiváltani és a feltöltött pénzt is korlátlan ideig lehet felhasználni!

Az egy óra ingyenes parkolás egy adott napra vonatkozik, amit több részletben is fel lehet használni. Rendszám alapú a fehérvári parkolási rendszer, így egy kártyát akár többen is használhatnak, de fontos, hogy egy kártyával csak egyszer egy óra ingyenes parkolás vehető igénybe naponta.

Az elektronikus kártyát a Városgondonság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán lehet kiváltani a Szent Vendel utca 17/a alatt!

A parkolás kezdetekor az NFC kártyával a parkoló automatánál, a rendszám beírásával elindíthatunk egy virtuális mérőórát, majd amikor befejeződött a parkolás a parkoló óránál leállítható, vagy véget ért a napközbeni díjfizetési időszak, leáll díjfizetés. 

A Székesfehérvári NFC parkoló kártya használatával az ügyfelek a valóban felhasznált parkolási időnek megfelelő díjat fizetik. A START-STOP parkolásnál a parkolási idő számolása és ez alapján a parkolási díj meghatározása automatikusan történik.

Közélet

 1. Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

  Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.

  2021.01.27.
 2. Elkezdődött az építkezés – méltó helyre kerülnek a magyarság szent kövei

  Hosszú idő után az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulójára olyan kiállítótérbe kerülnek a 38 királykoronázást látott kőfaragványok, mely segít elképzelni a korabeli Európa egyik legnagyobb és a középkori Magyar Királyság legfontosabb templomát. Az egykori királyi bazilika kövei négyszáz év után méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

  2021.01.27.
 3. Tudta, hogy kizárólag csak célforgalom esetén hajthat be a lakó-pihenő övezetekben?

  Kevesen tudják, vagy tudják, de eszük ágában sincs betartani, hogy a lakó-pihenő övezetekben azon túl, hogy a megengedett maximum sebesség 20 km/óra, az egyenrangú kereszteződésekben a jobbkéz-szabály érvényes, nem lehetséges az átmenő forgalom és maximum 3.5 tonnás járművek hajthatnak be ezekbe az övezetekbe. Az úttesten gyalogosok is közlekedhetnek, akár a járművek forgalmának kismértékű, indokolt zavarásával is.

  2021.01.27.
 4. A 2021-es költségvetésről tanácskozott a Fehérvári Szenátus

  Aktuális ülését tartotta kedden délután online formában a Fehérvári Szenátus. A polgármester tanácsadó testülete a város 2021. évi költségvetéséről tanácskozott, és véleményezte a január 20-án életbe lépett, 75 milliárdos főösszegű büdzsét.

  2021.01.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár