Jubileum a Densoban - 10 éve indult a duális képzés

Jubileumi ünnepségen köszöntötte a duális képzésben résztvevő partnereket, diákokat, oktatókat a Denso. A vállalat 2013-ban indította el első duális osztályát, melynek idén ünneplik a kerek évfordulóját. Az eseményen Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötték a megjelenteket.
2024.04.26. 17:50 |
Jubileum a Densoban - 10 éve indult a duális képzés

Az első tanévben még csak két iskolával együttműködve, három szakmában összesen hat diákkal kezdte el a duális képzést a Denso.

A tanulói létszám évről évre nőtt, csakúgy, mint a partneriskolák száma. Az idén már harminckilenc diák vesz részt a képzésben, a Denso pedig öt iskolával együttműködésben valósítja meg ezt. Az elmúlt évek alatt kinőtték a képzési központot is, az új tréningcenterben közel 2000 négyzetméter áll rendelkezésre a diákok gyakorlati oktatására. Kavecz Edina, a Denso Gyártó Magyarország Kft. főállású oktatója összefoglalójában arról is beszámolt, hogy ugyan az elmúlt évtized számos kihívás elé állította a duális képzést, a diákokkal együtt fejlődve találták meg a válaszokat, és értek el a jubileumhoz. Az idei végzős osztályból többen már állásajánlatot is kaptak a cégtől, többen pedig a felsőoktatásban folytatják a duális képzést.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. ügyvezetője.

Megköszönte az elmúlt 10 évet a duális képzést szervező csapatnak, akik a kihívások ellenére nem csak fenntartották, de folyamatosan fejlesztették is ezt a képzési módot. „A 10 éves jubileum jó alkalom a visszatekintésre, azonban a jövő ti vagytok a vállalat, a város, az ország, de Európa számára is.” – fogalmazott Szincsák Attila, aki külön köszöntötte az idei év végzős osztályát, akiknek hosszú, eredményes karriert kívánt.

A Denso kiemelkedő stratégiai partner Székesfehérvár számára – kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint a Denso kiemelt szerepe nem csak abban rejlik, hogy sok embernek ad munkát, hanem hogy jövőképet, egzisztenciát és fejlődési lehetőséget is biztosít a dolgozóinak.

A polgármester elmondta: Székesfehérvár és az itt működő vállalatok nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen ahhoz, hogy a város a jövőben is Magyarország kiemelkedő gazdasági központja legyen, folyamatosan keresni kell a fejlődési lehetőséget. A városvezető méltatta a Denso példaértékű társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit is, így például a japánkertet, ami egyszerre példája a türelemnek, a bölcsességnek és a jövőbe vetett hitnek. A duális képzés nagyon komoly lehetőség a fiataloknak, hiszen egyszerre kaphatják meg az elméleti és a gyakorlati tudást is, majd felkészülve csatlakozhatnak be a munka világába – zárta köszöntőjét a polgármester, aki megköszönte a program valamennyi résztvevőjének az elmúlt tíz év munkáját.

Az esemény zárásaként videómontázsban mutatkoztak be azok a munkatársak, akik annak idején még diákként léptek be a Densohoz és azóta is a cég kötelékébe tartoznak. Külön elismerésben részesítették a partnerintézmények képviselőit, a diákokat, valamint a cég oktatóit.

Gazdaság

 1. GISopen konferencia

  Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán a térinformatikusok, földügyi és ingatlanügyi szakemberek országos szakmai találkozóját a GISopen-t, amely éves rendszerességgel a geodéta és földmérő élet aktualitásaira fókuszál. A hazai konferenciák közül a székesfehérvári az egyik legnépszerűbb szakmai összejövetel az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet szervezésében.

  2024.05.22.
 2. 30 éve Fehérváron

  Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben érkezett a városba az Emerson globális technológiai és szoftver vállalat azzal a céllal, hogy kibővítse gyártókapacitását a régióban. A kerek évforduló alkalmából az Emerson telephelyén köszöntötték a vállalat dolgozóit, valamint avattak fel a főbejárat előtt egy erre az alkalomra készült alkotást.

  2024.05.15.
 3. Légiipari Napok Börgöndön

  Kedden és szerdán a Börgöndi Repülőtéren rendezik meg a Légiipari Szakmai Napokat. Itt a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedhetnek a légiipari köthető hivatásokkal, előadásokat hallgathatnak és akár a szimulátorokat is kipróbálhatják.

  2024.05.14.
 4. VIDEOTON üzleti fórum

  Hagyomány, hogy évente üzleti fórumot szervez a VIDEOTON Holding, melyet ezúttal Kihívások és lehetőségek – 5 év múlva a világ…? címmel rendeztek. Fejér vármegye legjelentősebb cégeinek képviselői beszélgettek a globális és az európai gazdaság elmúlt időszakáról, kilátásairól. Szó volt az energiaválságról, az autóipar jövőjéről, a klímaváltozásról, illetve az infláció várható alakulásáról, hatásairól.

  2024.05.14.