Jövőre is az Extra Liga tagja lesz a Honvéd Szondi Székesfehérvár asztalitenisz csapata

A 2020/21-es asztalitenisz Extra Liga idénye lezárult, a Honvéd Szondi a hetedik helyen végzett a tizenkét csapatos legfelsőbb ligában, ezzel megerősítette a jövő évi tagságát. Az elmúlt szezon eredményeiről és a tervekről Volsik Jánost kérdeztük, aki évtizedek óta töretlen lelkesedéssel vezeti a szakosztályt.
2021.06.09. 12:58 |

„Mindenekelőtt megemlíteném azokat az embereket, akiknek a sikereinket nagy részben köszönhetjük. Szentes László klubelnök támogatását, Jakab Gábor vezetőedző és segítői, Kovács Dávid, valamint Németh Ottó tevékenységét. Az edzéslehetőségeink megteremtésében Bartha Béla nyújtottsegítséget. Emellett az összes játékosunknak szeretnék köszönetet mondani az eredményeikért és a hozzáállásukért.” - emelte ki Volsik János.

„Ezt az évet nevezhetjük az átalakulás és előrelépés időszakának.

Szakosztályunk nagy fejlődésen ment keresztül, mindezt úgy, hogy a hagyományainkat és a régi értékeinket próbáltuk maximálisan megőrizni,

kiemelt figyelmet fordítva az utánpótlásra és játéklehetőséget biztosítani a székesfehérvári amatőr asztaliteniszezőknek is.” - folytatta szakosztályvezető, aki hozzátette:

„Extra Ligás csapatunk újoncként az előkelő 7. helyen végzett, ami újoncként kiváló teljesítmény, mert azt tudni kell, hogy a 9-12. helyezett kiesett a bajnokságból. A jövőre nézve még komolyabb terveink vannak, ennek érdekében megállapodtunk Molnár Krisztiánnal, aki többszörös magyar bajnok és olyan tapasztalatokkal bír, melyek még előrébb fognak lendíteni minket.”

Örömteli hír a szakosztály háza tájáról, hogy a Dunakeszi csapatától tavaly nyáron kölcsönbe érkezett Kishegyi Ákos párosban második, egyéniben pedig harmadik helyezést ért el. Ákos jövőre is a csapat tagja marad, így a következő összeállításban vág neki a szezonnak a Honvéd Szondi Székesfehérvár: Molnár Krisztián, Zombori Dávid, Jakab Gábor, Kaiser János és Kishegyi Ákos.

A Szondi második csapata az NB II-ben második helyen végzett, így osztályozón akár az NB I-be is feljuthatnak. A harmadik számú csapat az NB III stabil középmezőnyében végzett, itt főleg a fiatal játékosok kapnak lehetőséget.

„A megyei felnőtt bajnokságban több csapatot fogunk indítani, itt szeretnénk a legügyesebb utánpótlás korú játékosainknak lehetőséget adni.

Nagyon várjuk már a vírushelyzet után újrainduló gyerekversenyeket.

Nagyjából húsz kezdő játékossal foglalkozunk most, szeptembertől pedig újra iskolai pingpong szakköröket indítunk és a legkisebbeknek egy új kezdő csoportot hozunk létre. Összességében nagyon boldog vagyok; ilyen magas szinten még nem működött eddig az asztalitenisz szakosztályunk Székesfehérváron.” - összegzett Volsik János.

Sport

 1. Demeter Bence világbajnok lett a magyar férfi öttusa válogatottal!

  A kairói világbajnokság ferfi versenye dupla magyar sikert hozott: Marosi Ádám és a Marosi, Demeter, Bereczki összetételű csapat is aranyérmes lett. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence egyéniben kilencedik helyen végzett.

  2021.06.13.
 2. Újabb győzelmével már biztosan Hungarian Bowl-résztvevő a Fehérvár Enthroners

  Ismét legyőzte a Győr Sharks csapatát a Fehérvár Enthroners, ezúttal 28-7-re. Ezzel eldőlt, hogy a hazai ameikai-futball liga döntőjében a fehérváriak lesznek az egyik résztvevők. Másodszor jutott be a Hungarian Bowlba az Enthroners.

  2021.06.12.
 3. Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

  A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.

  2021.06.12.
 4. Sportos, játékos táborba várja a gyerekeket a Videoton Baráti Kör Egyesület

  Három turnusból álló nyári tábort szervez a Videoton Baráti Kör Egyesület. Sportos, játékos programokkal várják a focizni, mozogni szerető gyerekeket júniusban és júliusban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

  2021.06.11.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak