Jótékonysági bált rendeztek a Viktória Rehabilitációs Központ javára

A Mozgássérültek Viktória Rehabilitációs Alapítványa számára rendeztek jótékonysági jelmezes mulatságot a Szent István Művelődési Házban pénteken este. A bálon a Chameleon Zenekar lépett fel és görög táncokkal érkezett a Sirtaki Táncegyüttes továbbá Zsiga Edward bűvészmutatványai is színesítették az estét, melynek díszvendége Schäffer Erzsébet író-újságíró volt.
2024.02.09. 20:03 |
Jótékonysági bált rendeztek a Viktória Rehabilitációs Központ javára

Dr. Szarvas József, a Mozgássérültek „Viktória” Rehabilitációs Alapítvány kurátora elmondta, hogy a Viktória Rehabilitációs Központ segítésére hozták létre korábban az alapítványt, amely programsorozatot indított Keddcsináló Kulturmix néven. Ezeken a programokon a zene, irodalom, és tánc is fókuszba kerül, és egy képzőművész vagy kézműves is elhozza rendszeresen az alkotásait.

Mint mondta a kulturmix februári „különkiadása” a jótékonysági bál, amelyet méltó körülmények között, a Szent István Művelődési Házban rendezhettek meg közel 170 résztvevővel.

A rendezvényen a vidámság mellett az emlékezés is helyet kapott, megemlékeztek ugyanis a Viktória Központot megálmodó személyről, Horváth Kláráról, aki a napokban hunyt el, életének 71. évében.

A bál bevételeiből és a Viktória Pódium adakozó résztvevőinek segítségével befolyó adományokból a Viktória Központ épületének állagmegóvása a cél annak érdekében, hogy még sokáig működhessen az intézmény. „Sok a jó szándékú ember, akik nem mindig tudják, hogy az adakozásnak milyen módját választhatják. Ha az adakozás lehetőségét összekapcsoljuk a kulturális élményekkel, vagy egy báli élménnyel, akkor az adományozóknak közösségteremtő élményben lehet részük.” - fogalmazott Dr. Szarvas József.

A Viktória Rehabilitációs Központ egy nagyon fontos intézménye a városnak, aminek létrehozása Horváth Klára nevéhez fűződik és az estén rá is emlékezünk - mondta Cser-Palkovics András polgármester. Ez egy civil fenntartású intézmény, de természetesen az önkormányzat is mindig segíti a működést és így fog tenni a város az idei esztendőben is, ugyanis a költségvetés, melyet jövő héten tárgyal majd a Közgyűlés komoly összeget tartalmaz a Viktória támogatására.