Online jógaóra lesz csütörtökön este az Egészségfejlesztési Iroda csatornáján

Ha csütörtök, akkor jógaóra Bódis Veronikával: az egyben relaxáló és energetizáló foglalkozás 18 órakor kezdődik az Egészségfejlesztési Iroda online csatornáján.
2021.01.14. 13:24 |

Ebben az évben is folytatódnak a jógaórák az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. A kezdeményezés népszerűsége is igazolja: a mozgásforma hatékonyan pihentet, relaxál és energetizál.

A jóga elterjedt mozgásforma: olyan komplex tevékenység, ami a testi-lelki egészség megőrzésére, helyreállítására irányul. Jótékonyan hat számos testi problémára, lelassít, hatással van a közérzetre, fegyelemre, önkontrollra és saját magunk elfogadására tanít. A gyakorlást pedig korosztálytól függetlenül el lehet kezdeni, a járványhelyzetben akár online is – ezekről is beszélt Bódis Veronika egy korábbi ÖKK Podcastban.

A díjmentes foglalkozás 90 percig tart, jelentkezni az EFI közösségi oldalán lehet üzenetben. Az oktató a mai órára a TeamLink-ben várja a résztvevőket 18 órától.

Fehérvári színes

 1. Segít a süti - egészségügyi dolgozók munkáját ismerik el

  A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet három elkötelezett önkéntese kezdeményezésére indult el a tavalyi év decemberében a „Segít a süti” összefogás, amelynek keretében az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkája elismeréseként rendszeresen süteménycsomaggal lepik meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit.

  2021.01.14.
 2. Gyerekektől gyerekeknek - podcast-csatornát indított a Hétvezér iskola

  Hétvezérségek címmel indított podcast-csatornát Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs közreműködésével a Hétvezér Általános Iskola. Az intézmény csatornáján a diákok egymásnak szánt könyvajánlói mellett iskolai műsorok, megemlékezések és versek is hallhatóak.

  2021.01.13.
 3. Holle anyó - a mese a Köfém Művelődési Központ közösségi oldalán elérhető

  Online téli mesejátékot ajánl a kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak a Köfém Művelődési Központ Facebook-oldalán. A Pódium Színház zenés meséje, a Holle anyó vasárnapig nézhető meg a közösségi oldalon.

  2021.01.12.
 4. Gyermektervezés és táplálkozás - újabb online előadás csütörtökön az EFI-nél

  A várandósság előtti és alatti étrendi tanácsokról tart előadást Antal Emese dietetikus az Egészségfejlesztési Iroda közösségi oldalán. A felvetett témák nemcsak a nőket szólítják meg, hiszen a termékenységgel kapcsolatos kérdések is szóba kerülnek úgy, mint a túlsúly problémája például. Az ingyenes interaktív program csütörtökön este 18 órakor kezdődik.

  2021.01.11.
 1. Van aki már a szánkót is elővette - havas péntek délelőtt Fehérváron

  Néhány év múlva még az is előfordulhat, hogy a Közélet rovat hírei közés soroljuk majd a havas napokat. A Belváros környékén szinte mindenhol gyorsan elolvad a hatalmas pelyhekben esett hó, a magasabban fekvő kertvárosi részeken pedig volt, aki már a szánkót is elővette.

  2021.01.08.
 2. Hétvégéig még ünnepi díszben ragyog Fehérvár Belvárosa

  Vasárnapig gyönyörködhetünk a Belváros ünnepi díszeiben, és sétálhatunk a karácsonyi hangulatot idéző fények alatt. A rendkívüli és szokottnál csendesebb időszakra tekintettel nem Vízkeresztkor, azaz ma kezdik el az adventi és karácsonyi díszek bontását, hanem csak a jövő héten hétfőn. 

  2021.01.08.
 3. Oktatásszervezési programkoordinátort keres Fehérváron a Mathias Corvinus Collegium

  Oktatásszervezési programkoordinátort keres középiskolás programjához Székesfehérváron a Mathias Corvinus Collegium, mely Magyarországon és a világon is egyedülálló értékközösség, amely 1996-ban magánkezdeményezésként született meg.

  2021.01.07.
 4. A Jancsárkert mindennapjai - a kulcsszó az egészséges életmód

  A piac portékái a Székesfehérvár és környékén élő őstermelők, kistermelők gondosan művelt földjeiről, takaros gazdaságaiból érkeznek. Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke beszélt arról, hogy garantált minőség várja a vásárlókat a koronavírus-járvány idején is.

  2021.01.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár