Jó tanuló – jó sportoló gála a Városházán - tizenegy sportág képviselőjét köszöntötték

Ünnepélyes keretek között adták át a Fejér vármegyei „Jó tanuló – Jó sportoló” elismeréseket szerdán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség éves gáláján, amelynek a Városháza Díszterme adott otthont, két kategóriában húsz diák vehette át a kiváló teljesítményért járó díjat, míg a vármegyei diáksportban dolgozó pedagógusok munkáját különdíjjal ismerték el.
2024.02.28. 19:26 |
Jó tanuló – jó sportoló gála a Városházán -  tizenegy sportág képviselőjét köszöntötték

A Városháza Díszterme adott otthont a Fejér Megyei Diáksport Szövetség „Jó tanuló – Jó sportoló” gálájának.

A díjátadón azokat a tanulókat ismerték el, akik az elmúlt tanévben nem csak kiemelkedő sportteljesítményt nyújtottak sportágaikban, de az iskolapadban is kiválóan teljesítettek. A gálán Fejér vármegye hat településének tizenhárom intézményéből összesen tizenegy sportág képviselőjét köszöntötték. Díjazták a Diákolimpia legaktívabb iskoláit, a testnevelő tanárokat a Diákolimpia® versenysorozatban elért eredmények, a nevezési aktivitás és a versenyrendszerben nyújtott közreműködésük alapján, és átadták a „2022/2023. tanévi Diákolimpia® fiatal Fejér vármegyei testnevelője” díjat is.

Az ünnepség résztvevőit a FŐNIX Rock and Roll SE táncosainak lendületes műsorát követően Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte. „Büszkék vagyunk rátok, hiszen példaképek vagytok! Akarattal, elszántásággal élitek életeteket, hogy a kitűzött célt elérjétek. A kiemelkedő sportteljesítmények mellett pedig kitűnően teljesítetek az iskolában is. Kortársaitoknak jó példát mutattok.” – hangsúlyozta köszöntőjében Mészáros Attila. Az alpolgármester hozzátette, hogy az edzések, a felkészülési időszak és a versenyek összehangolása nem egyszerű feladat. Ebben jó összhangban működnek együtt az edzők, a szülők, a pedagógusok, a sportegyesületek és az intézményfenntartók. Végül köszönetet mondott a felkészítő tanároknak és edzőknek is, akik erőfeszítéseikkel segítik a diáksportolókat.

Csicsó Erika, a Magyar Diáksport Szövetség Közép-dunántúli Régiós Iroda munkatársa a szövetség nevében köszöntötte a megjelenteket. A sportolókért végzett közös munka mellett szólt a testnevelő tanároknak a Diákolimpia szervezésében nyújtott kiemelkedő munkájáról és azokról a lehetőségekről, pályázatokról, továbbképzésekről, amelyekkel a szervezet támogatja a sport területén dolgozókat.

A köszöntőket követően az elismeréseket Mészáros Attila alpolgármester, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, valamint Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Gachovetz Tibor, a Fejér Megyei Diáksport Egyesület elnöke adta át.

Az idei évben Angyali Dalma Zsófia – kézilabda (Dunaújváros), Baljer Márk – kempo (Alcsútdoboz), Fánczi Áron – tollaslabda (Agárd), Farkas Zalán – atlétika (Székesfehérvár), Gecse Zille Borbála – tájékozódási futás (Agárd), Gyenge Laura – tollaslabda (Seregélyes), Gyenis Ádám Noel – atlétika (Soponya), Mayer Eszter – szertorna (Dunaújváros), Mezei Zoé – kézilabda (Dunaújváros), Nyakas Veronika – atlétika (Székesfehérvár), Pető Balázs – tollaslabda (Székesfehérvár), Reichert Jázmin Mirjam – Kyokushin karate kumite (Székesfehérvár), Somogyi Nikolett – röplabda (Székesfehérvár), Szabó-Kiss Zétény – úszás (Székesfehérvár), Urbán Roland László – petanque (Székesfehérvár), Utassy Lilla – birkózás (Dunaújváros), Varga Dorina – kézilabda (Soponya), Varga Gréta – röplabda (Székesfehérvár), Vas Kata – kézilabda (Dunaújváros), Vas Lili – kézilabda (Dunaújváros).

A körzetek legjobb sportolója Auer Hanna (Dunaújváros körzete DSB), Nagy Botond (Székesfehérvár körzete DSB), Pintér Kitti (Gárdony körzete DSB), Sallay Kristóf (Móri Körzeti DSB), Simon Luca (Bicske körzete DSB) lett.

A 2022/2023. tanévi Diákolimpia® versenysorozatban elért eredmények, a nevezési aktivitás és a versenyrendszerben nyújtott közreműködésük alapján „A 2022/2023. tanévi Diákolimpia® körzeti testnevelője” díjat Ádám László (Pusztaszabolcs), Kádár Miklós (Székesfehérvár), Kovácsné Jakubovich Krisztina (Székesfehérvár), Major Dávid (Gárdony), Pekács Jánosné (Soponya), Pisch Róbertné (Mór), Szabó Lajos (Felcsút), Szabóné Vida Andrea (Dunaújváros), Virág Mária (Sárbogárd) vehette át, míg „A 2022/2023. tanévi Diákolimpia® fiatal Fejér vármegyei testnevelője” díjat Rehák Tamás (Sárbogárd) kapta.