Jelentkezz a Snétberger Programba! - muzsikuspalántákat támogatnak

Tehetséges, hátrányos helyzetű muzsikuspalántáknak hirdet tehetséggondozó programot a Nemzeti Tehetség Központtal közösen a Snétberger Alapítvány. A 12 és 22 év közötti fiatalok sikeres felvételi után egy évig ösztöndíjjal tanulhatnak a Snétberger Zenei Tehetség Központban. Jelentkezési határidő: április 30.
2021.04.06. 11:58 |

Jelentkezni a snetbergerprogram@nemzetitehetsegkozpont.hu email címre elküldött videóval, valamint a https://www.snetbergercenter. org/hu/Legyel-a-diakunk címen kitölthető űrlappal lehet április 30-ig.

„Tehetségesnek tartod magad? Vagy csak szeretsz muzsikálni? Nyitott vagy a klasszikus zenére, a jazzre? Elmúltál 12, de nem vagy még 22? Szeretnél világhírű művészektől tanulni? Akarsz jó zenekarban muzsikálni?” – írja felhívásában a Snétberger Program, amelyet a Snétberger Alapítvánnyal közösen a Nemzeti Tehetség Központ hívott életre.

A tehetséggondozó ösztöndíjpályázatra olyan 12-22 év közötti hátrányos helyzetű fiatalok jelentkezését várják, akik már játszanak valamilyen hangszeren, érdekli őket a zene és mindenük a muzsika. Ők a sikeres felvételi után egy évig ösztöndíjas diákként tanulhatnak majd a Snétberger Zenei Tehetség Központban. Az év során egy mentor kíséri a munkát, mint például Snétberger Ferenc, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Tóth Mátyás, Pocsai Kriszta, Lakatos György vagy Csík Laura, és olyan kiváló vendégelőadóktól is elleshetnek egy-két fortélyt a hallgatók, mint David Friedman, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos. A rengeteg egyéni hangszeres, zenekari, zeneelméleti és improvizációs óra mellett tanulhatnak angol, beás és lovári nyelvet, Alexander testtudat módszert is a fiatalok, és nagy előny, hogy lesznek olyan mentorok is, akik segítenek a továbbtanulásban, pályázatírásban számukra.

A jelentkezéshez nem kell mást tenni, mint egy videós anyag keretében megmutatni, hogy mit is tudnak a pályázók: a szervezők azt kérik, hogy a gyerekek mondják el nevüket, életkorukat a videó elején, és azt, hogy hol élnek, mióta zenélnek és kitől tanulnak jelenleg játszani.

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka