Jelenetek egy házasságból – kabaré a Művészkorzón

Szombaton ismét Művészkorzó a Belvárosban; a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal elsőként a Vörösmarty Színház művészeinek műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól az I. András Király Lovagrend tart harcművészeti bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban a Fiori Musicali Furulyaegyüttes koncertje zárja a programot. Az eseményen a királyi óriásbábok is látogatást tesznek.
2021.07.22. 09:02 |

A múlt héten akár a telt ház táblát is ki lehetett volna tenni a Városház térre, olyan sokan jöttek el és érezték jól magukat a Művészkorzó műsorán.

Az előttünk álló szombaton is jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást ígér a program: a Városház téren a Vörösmarty Színház két művésze, Kerkay Rita és Kádas József „Jelenetek egy házasságból” című kabaréműsorával várja a közönséget.

A fehérvári hagyományőrző csapatok közül ezúttal az I. András Király Lovagrend hívja időutazásra a belvárosban járókat, hogy aztán az ő vezetésükkel a vonuljon át a közönség a Zichy ligetbe. A Zenepavilonban a Fiori Musicali Furulyaegyüttes játszik, a koncert fellépői: Lits Zsuzsanna, Lorászkóné Képli Anita, Némethy Ramóna, Novák Szironka, Végvári Dorottya, Erdei Máté (furulya) és Szebik Ildikó (spinét). Az együttes műsorában Johann David Heinichen: C-dúr concertója, Claudio Monteverdi: Adoramus című műve, Sören Sieg: Vitambo vya moyo – Afrikai szvitje, George Gershwin: Lullaby és Seiber Mátyás: Tango című darabja csendül fel, valamint Antonio Vivaldi: C-dúr concerto két harántfuvolára és zenekarra írt művének átiratát hallhatja a közönség.

A Művészkorzón minden alkalommal látogatást tesznek a királyi óriásbábok is: július 24-én, szombaton a Városház téren Géza fejedelem és felesége, Sarolt fejedelemasszony, a Vörösmarty Színház előtt pedig Szent Erzsébet és Szent Margit óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

Kultúra

 1. Jövő héten kedden újra megnyitja kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély

  A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult és turisztikai vonzerővé fejlesztett nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után, augusztus 3. kedd 10 órától várja a látogatókat! A héten  tartott helyszínbejárás során az egykori grófi rezidenciában helyet kapó „A legendák kastélya” című kiállítás utolsó simításait ellenőrizték a szakemberek. 

  2021.07.30.
 2. Együtt keresztelkedett az egész család az anyuka születésnapján

  A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gyermekkora óta ismeri, és kapcsolatot tart, azzal a napokban ünneplő nagycsaládos szülinapos édesanyával, akinek az volt a kérése az egyesület felé, hogy segítsen abban, hogy az öt tagú családja a római katolikus vallás szerint felvehesse a keresztséget.

  2021.07.30.
 3. Versmondásból filmes projekt - újabb alkotást készít Bíró Gergő Zalán

  Egy neves verseny második fordulójába jutott a tavalyi Fehérvári Versünnepen döntőbe jutó Bíró Gergő Zalán. A fiatal tehetség most a Fehérvár Médiacentrummal közösen készíti újabb alkotását, melyet a Fehérvár TV-ben és az fmc.hu oldalon is megtekinthet a közönség.

  2021.07.29.
 4. Népmesék hőseit rajzolhatják és festhetik le a gyerekek

  Népmesék hősei címmel hirdetett rajzpályázatot a VOKE Művelődési Ház iskolásoknak. A szabadon választható technikával elkészített munkákat szeptember 20-ig lehet beküldeni.

  2021.07.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka