Jegyzők és helyetteseik vettek részt az országgyűlési választással kapcsolatos képzésen

Kötelező választás-szakmai képzésen vettek részt a Városházán a Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület településeinek jegyzői és helyettesei a 2018. évi országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban. A résztvevők első körben a szavazatszámláló bizottságok megválasztásával, tevékenységével és a jogorvoslati rendszerrel kapcsolatban kaptak tájékoztatást.
2018.02.09. 10:04 |

Laczi Zoltán, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese elmondta, a választási eljárási törvény változása után, 2014-től változott a választókerületekben lévő települések jegyzőinek, szakembereinek felkészítése. A pénteki képzés a felkészítéssorozat végállomása volt, ahol a Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület településeinek jegyzői és választási szakemberei hallhattak tájékoztatást választás-szakmai kérdésekről.

Első körben a szavazatszámláló bizottságok megválasztásával, tevékenységével, a jogorvoslati rendszerrel kapcsolatosan tájékozódhattak, majd a második részben a választás napjához kötődő feladatokkal, névjegyzék vezetéssel, informatikai feladatokkal, pénzügyi feladatokkal kapcsolatosan szerezhettek hasznos információkat.

A szavazatszámláló bizottságok megválasztását március 9-ig minden helyi választási bizottságnak el kell végezni, a jelenlegi bizottsági tagokat megkeresik, hogy vállalják-e újra a feladatot, ha nem, akkor új tagokat keresnek. Laczi Zoltán kiemelte, hogy a törvényességért, a választás rendjéért és eredményének megállapításáért dolgoznak a szavazatszámláló bizottságok, így rendkívül fontos, hogy tagjai megfelelő létszámban és megfelelő szakmai felkészítés után vegyenek részt abban a munkában, ami a választás napján történik.

Munkájukhoz kapcsolódik a jogorvoslati rendszer is, hiszen a választási eljárás bármely részével kapcsolatosan a választópolgárok, a jelölő szervezetek és jelöltek kifogást nyújthatnak be. Ennek a kifogásrendszernek az elbírálásáról, az ezzel kapcsolatos tevékenységről és a számunkra kötelező szakmai feladatokról is tájékoztattak.

Közélet

 1. Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

  Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete, melyen határoztak arról is, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár 12 közfoglalkoztatott munkavállalóját állományba veszi az intézmény, melyhez biztosítja a forrást az önkormányzat. Döntést hoztak arról is, hogy készpénzben biztosítja a város a 65 év fölöttiek ötezer forintos támogatását és a Székesfehérvári Születési támogatást is.

  2019.02.22.
 2. Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

  A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.

  2019.02.21.
 3. Túrával tisztelgett a Fejér menetszázad a doni hősök emléke előtt

  A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult.

  2019.02.21.
 4. Az Európai Unió jövőjéről szólt a Kodolányi Szabadegyetem új szemeszterének nyitóelőadása

  A nyitóelőadással szerdán megkezdődött a Kodolányi János Szabadegyetem, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és a Harmadik Kor Egyeteme újabb szemesztere a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. „Az Európai Unió jövője és kérdőjelei” című előadássorozat első alkalmán Lőrinczné dr. habil. Bencze Edit PhD főiskolai tanár „A hatoktól a 28-akig, és a jövő szcenáriói” című előadása hangzott el.

  2019.02.21.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek