Jegyzők és helyetteseik vettek részt az országgyűlési választással kapcsolatos képzésen

Kötelező választás-szakmai képzésen vettek részt a Városházán a Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület településeinek jegyzői és helyettesei a 2018. évi országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban. A résztvevők első körben a szavazatszámláló bizottságok megválasztásával, tevékenységével és a jogorvoslati rendszerrel kapcsolatban kaptak tájékoztatást.
2018.02.09. 10:04 |

Laczi Zoltán, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese elmondta, a választási eljárási törvény változása után, 2014-től változott a választókerületekben lévő települések jegyzőinek, szakembereinek felkészítése. A pénteki képzés a felkészítéssorozat végállomása volt, ahol a Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület településeinek jegyzői és választási szakemberei hallhattak tájékoztatást választás-szakmai kérdésekről.

Első körben a szavazatszámláló bizottságok megválasztásával, tevékenységével, a jogorvoslati rendszerrel kapcsolatosan tájékozódhattak, majd a második részben a választás napjához kötődő feladatokkal, névjegyzék vezetéssel, informatikai feladatokkal, pénzügyi feladatokkal kapcsolatosan szerezhettek hasznos információkat.

A szavazatszámláló bizottságok megválasztását március 9-ig minden helyi választási bizottságnak el kell végezni, a jelenlegi bizottsági tagokat megkeresik, hogy vállalják-e újra a feladatot, ha nem, akkor új tagokat keresnek. Laczi Zoltán kiemelte, hogy a törvényességért, a választás rendjéért és eredményének megállapításáért dolgoznak a szavazatszámláló bizottságok, így rendkívül fontos, hogy tagjai megfelelő létszámban és megfelelő szakmai felkészítés után vegyenek részt abban a munkában, ami a választás napján történik.

Munkájukhoz kapcsolódik a jogorvoslati rendszer is, hiszen a választási eljárás bármely részével kapcsolatosan a választópolgárok, a jelölő szervezetek és jelöltek kifogást nyújthatnak be. Ennek a kifogásrendszernek az elbírálásáról, az ezzel kapcsolatos tevékenységről és a számunkra kötelező szakmai feladatokról is tájékoztattak.

Közélet

 1. Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről - kedden mutatják be a Városházán

  A Városházán kedden, november 20-án mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.

  2018.11.17.
 2. Krízishelyzetbe került családokon segítenek a SZÉPEK jótékonysági báljának bevételével

  Jótékonysági bálra várta tagjait és támogatóit a SZÉPEK, azaz a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület pénteken, a Hotel Magyar Királyba. A jótékonysági esemény bevételét krízishelyzetbe került családok támogatására fordítják, az egyesület nemes célkitűzéseit bárki segíthette a belépőjegyek, illetve támogatói jegyek vásárlásával. 

  2018.11.16.
 3. Koraszülöttek világnapja a Szent György Kórházban ringatóval és bohócdoktorral

  Idén is programokkal kedveskedett a Szent György Kórház a koraszülöttek világnapja alkalmából. Jelenleg 13 kisbabát ápolnak a kórház Koraszülött Intenzív részlegen. 2500 és 2800 között van a születések száma évente a Szent György Kórházban, a kisbabák közül átlagban minden 9., vagy 10. korábban érkezik.

  2018.11.16.
 4. Közgyűlés és közmeghallgatás - óvodaudvarok felújításáról is döntöttek

  Pénteken délelőtt közmeghallgatást és közgyűlést is tartott a város képviselő testülete. A közmeghallgatáson az önkormányzati feladatellátásról hallhattak beszámolót a résztvevők, a közgyűlésen pedig óvodaudvarok felújításáról, térfigyelő kamerák beszerzéséről, a Fehérvár tüdeje programról és a Palotavárosi-tavak körüli zöld és szabadidős fejlesztésekről születtek döntések. 

  2018.11.16.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek