Jegyzők és helyetteseik vettek részt az országgyűlési választással kapcsolatos képzésen

Kötelező választás-szakmai képzésen vettek részt a Városházán a Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület településeinek jegyzői és helyettesei a 2018. évi országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban. A résztvevők első körben a szavazatszámláló bizottságok megválasztásával, tevékenységével és a jogorvoslati rendszerrel kapcsolatban kaptak tájékoztatást.
2018.02.09. 10:04 |

Laczi Zoltán, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese elmondta, a választási eljárási törvény változása után, 2014-től változott a választókerületekben lévő települések jegyzőinek, szakembereinek felkészítése. A pénteki képzés a felkészítéssorozat végállomása volt, ahol a Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület településeinek jegyzői és választási szakemberei hallhattak tájékoztatást választás-szakmai kérdésekről.

Első körben a szavazatszámláló bizottságok megválasztásával, tevékenységével, a jogorvoslati rendszerrel kapcsolatosan tájékozódhattak, majd a második részben a választás napjához kötődő feladatokkal, névjegyzék vezetéssel, informatikai feladatokkal, pénzügyi feladatokkal kapcsolatosan szerezhettek hasznos információkat.

A szavazatszámláló bizottságok megválasztását március 9-ig minden helyi választási bizottságnak el kell végezni, a jelenlegi bizottsági tagokat megkeresik, hogy vállalják-e újra a feladatot, ha nem, akkor új tagokat keresnek. Laczi Zoltán kiemelte, hogy a törvényességért, a választás rendjéért és eredményének megállapításáért dolgoznak a szavazatszámláló bizottságok, így rendkívül fontos, hogy tagjai megfelelő létszámban és megfelelő szakmai felkészítés után vegyenek részt abban a munkában, ami a választás napján történik.

Munkájukhoz kapcsolódik a jogorvoslati rendszer is, hiszen a választási eljárás bármely részével kapcsolatosan a választópolgárok, a jelölő szervezetek és jelöltek kifogást nyújthatnak be. Ennek a kifogásrendszernek az elbírálásáról, az ezzel kapcsolatos tevékenységről és a számunkra kötelező szakmai feladatokról is tájékoztattak.

Közélet

 1. Újabb nyílt nőgyógyászati szűrőnap lesz március 3-án

  Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot hirdet Székesfehérvár Önkormányzata 2018. március 3-án, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azokat a 25-55 év közötti hölgyeket várják, akik nem vesznek részt rendszeres vizsgálatokon. A szűrőnapra előzetesen kell jelentkezni!

  2018.02.20.
 2. Megemlékezések a kommunizmus áldozatainak tiszteletére Székesfehérváron

  Székesfehérváron több rendezvényt is szerveznek a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban február 21-én, szerdán kiállítás, beszélgetés és filmvetítés lesz. Február 26-án, hétfőn Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat közösen tartja megemlékezését az Ötvenhatosok terén.

  2018.02.20.
 3. Az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat is átadták a Magyar Ápolók Napján

  A Magyar Ápolók Napja alkalmából tudományos emlékülésre került sor kedden a Hotel Magyar Királyban, ahol átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat. Az „Év ápolója” elismerést Maleczkiné Lázity Andrea intenzív szakápoló, míg az "Év asszisztense" díjat Kocsis Erika műtős szakasszisztens vehette át, aki 27 éve dolgozik a kórházban. A hagyományoknak megfelelően tiszteletbeli ápolót is avattak Dr. Jaskó Róbert, az általános sebészet főorvosa személyében.

  2018.02.20.
 4. Az utakat, a járdákat és a buszmegállókat is takarítják már Fehérváron

  Hajnalban a Városgondokság elvégezte az utak alásózását Székesfehérváron, a kora délelőtti órákban pedig elindultak a hókotrók is a városban – tájékoztatott Griger László hóügyelet vezető. A Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark mintegy négy óra alatt képes letakarítani a fő és tömegközlekedési utakat és nyolc-tizenkét óra alatt ér végig a város teljes úthálózatán.

  2018.02.20.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek