Jégkorong: váratlan vereség a kétnapja simán vert Innsbrucktól

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a HC TWK Innsbruck együttesét fogadta péntek este a Raktár utcában. Azt a társaságot, akiknek az otthonában, Tirolban 4-0-ra győztek szerdán. Így mindenki bizakodva várhatta a találkozót, ám most nem sikerült nyerni.
2022.01.14. 21:45 |
Hydro Fehérvár AV19-HC TWK Innsbruck 3-5 (0-2, 0-2, 3-1)

Az első harmadban a vendégek játszottak jobban. Gyorsak voltak, sokat támadtak, többet lőttek kapura, mint a házigazdák. És szereztek két gólt is, a 4. percben Ulmer, a 14.-ben Bourque vette be az amúgy jól védő Kornakker kapuját. Volt hát dolga a szünetben a csapat szakvezetőjének, Constantine mesternek, a kezdés után meg a játékosoknak. Aztán alig telt egy perc, és gólt szerzett – az Innsbruck, mégpedig McGauley. A 36. percben Feldner nehezített tovább az AV19 helyzetét, négygólos hátrányban kezdhették a záró szakaszt a hazaiak.

Amelyben 3 gól lőttek, Magosi, Campbell, Szabó D. sorrendben. Micsoda feltámadás! Nem egészen 4 perccel a vége előtt Constantine mester lehozta a korábban becserélt, és jól védő Tirronen kapust, az emberelőnyben történő mielőbbi egyenlítésért. De az ellenfél élt a korongszerzéseket követően a harmadik üres kapuba történő gólszerzés lehetőségével, a harmadik próbálkozásuk végül bejött, McGauley lőtt a saját kapujától a másikba.

Nyert a meccs nagyrészében jobban játszó Innsbruck, a Volán későn találta meg a játékát, a remek utolsó 20 perc kevés volt a sikerhez.

Vasárnap a Bolzano elleni rangadón javíthatnak Háriék!

JEGYZŐKÖNYV

Székesfehérvár, 1420 néző. Vezette: Fichtner (osztrák), Soós D., Muzsik, Váczi

FEHÉRVÁR: Kornakker (TIRRONEN) – Horváth M., T. Campbell 1 / Fournier (1), Nilsson / Reiter A., Szabó D. 1 – MAGOSI B. 1 (1), Hári J. (1), Kuralt (1)/ Erdély Cs., Sarauer, Petan / Shaw, Jacobs, TERBÓCS (1) / Rétfalvi, Németh K., Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine

INNSBRUCK: McCollum – S. Bourque 1, MESSNER (2) / Lattner, Betker (1) / Jakubitzka, Lupinski – FELDNER 1 (1), MCGAULEY 2 (1), Leavens (1) / Dostie, MAGWOOD (2), ULMER 1 / Mader, Ludin, Paulweber / Muigg, Bär. Edző: Mitch O'Keefe

Kapura lövések: 19–27. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. –

MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – Hokiban ennyire gyorsan változnak a dolgok. Ha fogadni kellett volna, kint mi lettünk volna az esélytelenebbek tizenöt mezőnyjátékossal, itthon meg mi a favoritok, főleg, hogy többen is visszatértek. Mégis, mind a kétszer teljesen más történt, mint ami várható volt, ezúttal mi kerültünk négy-nullás hátrányba – érdekes volt látni, mennyire ellentétesen alakult a két meccs. Nem játszottunk rosszul, de vannak ilyen napok, amikor néhány korongvesztésből te kapod a gólokat. Elismerés illeti az ellenfelet, amely a két nappal ezelőtti vereség után nagy energiákat mozgósított, s képes volt felállni és betalálni a helyzeteiből.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak