Jégkorong - bajnokcsapatokat köszöntöttek a Városházán

A Fehérvár AV19 SC és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportolói személyében a 2018/19-es szezon legkiemelkedőbb székesfehérvári sportágának bajnokait köszöntötték kedden este a Városháza Dísztermében. Az ünnepség keretében - a korábbi évek hagyományait követve - a klub szponzorai előtt adták át az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei ösztöndíjait is.
2019.06.05. 07:26 |

Újra kiváló sportolókat köszöntött a Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ezúttal a 2018/19-es szezon legkiemelkedőbb székesfehérvári sportágának bajnokai, a Fehérvár AV19 SC, valamint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosai részesültek a városi elismerésben. Ahogy a polgármester fogalmazott: „Az élsport alapja az utánpótlássport, amelyre kiváló példa a fehérvári klub. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a profi játékosokhoz hasonlóan a feltörekvő generáció tagjai is teljes komolysággal és odaadással tegyenek meg mindent a legjobb eredmény eléréséért. Az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjai pontosan az előbb említett kritériumnak felelnek meg, hiszen fiatal koruk ellenére már most példát mutatnak küzdőszellemből, alázatból, áldozatkészségből és akaratból. Az elismerés egyúttal kötelez is: minden fiatalnak ugyanazt a szorgalmat és alázatot kell képviselnie, amit ifj. Ocskay Gábortól láthattunk. Székesfehérvár büszke arra, hogy az ösztöndíjjal segítheti a jégkorongtehetségeket céljaik elérésében, megvalósításában. A Fehérvár AV19 valamennyi korosztályos csapatának köszönöm a szezonbeli helytállást, és további sikereket, eredményes sportpályafutást kívánok minden ifjú hokisnak!” Beszédében felhívta a figyelmüket a tanulás fontosságára és a sportpályafutásuk utáni életükről való gondolkodásra is.

A remek szezont zárt U14-es, U16-os, U20-as csapatokat, valamit az Erste Bank Youth Ligában, az Erste Bank Junior Ligában szereplő csapatokat Fekti István, az akadémia sportigazgatója is köszöntötte. Mint mondta, 9 év alatt ez volt a legsikeresebb szezon: sikerült az EBEL duplázás és egy Magyar Bajnoki cím kivételével az összes bajnoki cím Fehérváron talált gazdára, így az eredményeket látva, az akadémia indulásánál megfogalmazott „minden évben magasabbra” cél elérésével most sem volt probléma.

A fiatal tehetségekhez szólt Ocskay Gábor, a klub volt szakosztály-igazgatója. „Csodálatos az, hogy ma ennyien vagyunk itt. Látva a fiatalok arcát, az jutott eszembe, hogy az akadémia megalapításakor, 2010-ben ők bizony még a csattogós lepkét tologatták az Országalma körül, és mára bizony bajnokokhoz méltón köszöntjük őket. Srácok, tiszta szívből gratulálok, nagyon nagy eredmények ezek, szép sikerek, de soha nem szabad leülni! Amikor leülünk, akkor mindig jön valaki, aki megelőz minket. Ma ünnepeljetek estig, aztán holnap tűzzük ki a következő szezon céljait!” – mondta a legendás sportvezető.

Tehetséggondozó Ösztöndíjban részesült Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Dobmayer Dominik, valamint Kóger Balázs.

Az ünnepségen kiosztották az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia által a 2016/2017-es szezonban létrehozott Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei ösztöndíjait. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Az idei évben a díjazottak dr. Cser-Palkovics Andrástól, valamint Ocskay Zsuzsannától, Fekti Istvántól és Palkovics Krisztiántól, az ösztöndíj-bizottság tagjaitól vehették át az elismeréseket. 

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.19.
 2. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 3. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.
 4. A Diósgyőri VTK együttese látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az OTP Bank Liga 3. fordulójában ismét hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban lép pályára a Vidi. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőri VTK együttese lesz, a találkozó augusztus 17-én 19:30-kor kezdődik. A VidiShopban minden munkanap, a MOL Aréna Sóstó főpénztárban pedig hétfőn, szerdán és pénteken lehet belépőt váltani.

  2019.08.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak