Jégkorong: a Hydro hosszabbításban kikapott, a szerzett egy ponttal így növelte előnyét

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozói a pénteken elhalasztott Innsbruck elleni mérkőzésük után átkeltek az olasz határon, és Pusterial Wölfe csapata vendégeként léptek jégre. A nagy csata véhén a szétlövés döntött.
2021.11.21. 08:58 |

A szerzett egy pont is sokat érhet a végelszámolásnál

Azt írtuk az előzetesben, hogy két, hosszabbításos győzelemben kiegyeznénk e hét végén, ezzel szemben volt egy elmaradt mérkőzés és egy hosszabbításos vereség a mérleg. A Hydro szétlövés után kapott ki a sereghajtó Pustertal Wölfe ellen az osztrák jégkorongliga (ICEHL) szombati játéknapján.

Erdély Csanád vezetésével szerzett vezetést mindjárt a 3. percben a Volán, de 10 perccel később egyenlítettek a hazaiak. Az első harmad vége előtt Kuralt góljával örvendeztette meg tásait, újra előnybe került a Hydro Fehérvár. A második harmad hideg zuhanyt hozott a jégre a vendégeknek, 20 perc után ugyanis fordított a Pustertal Wölfe (3–2). Az utolsó harmad 11. percében a kanadai Fournier egyenlített (3–3). A hátralévő időben bár nem született több találta, miként a hosszabbítás sem, a szétlövés döntött, így a Pusterial Wülfe a pénteki Bolzano skalp után a fehérváriak ellen is nyertek.

A fehérvéri legénység így is szerzett egy pontot és ezzel négyre növelte előnyét az Innsbruck, öttel a Vienna Capitals előtt.

VAL PUSTERIA (olasz)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 4–3 (1–2, 2–0, 0–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel

VAL PUSTERIA: Sholl – Hanna, Willcox (1) / CARUSO, KRISTENSEN / Althuber, Andergassen / De Lorenzo – CAREY 1, HARJU 1, Bardaro (1) / Mantinger, Ikonen, Budish / Stukel 1, Gerlach, Hannoun (1) / I. Deluca 1, S. Berger, S. Deluca. Edző: Raimo Helminen
HYDRO FEHÉRVÁR AV19: Kornakker – Fournier 1, T. CAMPBELL (3) / Horváth M., Szabó Dániel / Atkinson, Dobmayer – Erdély Cs. 1, Sarauer 1, Petan (1) / Shaw, Jacobs, Kuralt / Magosi B., Németh K., Mihály Ákos / Rétfalvi, Szabó B., Ambrus G. Edző: Kevin Constantin.

Gól – emberelőnyből: 1/0, ill. 3/1

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak