Jégkorong: a Fehérvári Titánok helytálltak, de a Gyergyó HK nyerte a meccset

A Fehérvári Titánok jégkorongcsapata a Gyergyószentmiklósról érkező Gyergyói HK együttesét fogadta az Erste Liga bajnokság újabb fordulójában. A vendégek voltak az esélyesek, a vendégek győztek, de a fehérvári fiatalok helytálltak.
2021.12.03. 14:00 |

Fehérvári Titánok- Gyergyói HK 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

TITÁNOK: Horváth (Belomoev) – Reiter, Mingazov, Lundin, Skakodub, Keceli-Mészáros, Dolinar, Farkas, Ambrus Cs., Ambrus G., Rétfalvi, Nochta, Szabó P., Nagy, Csiszer, Jábor, Tkachenko, Kóger, Mayer, Alapi, Győrffy

GYERGYÓI HK: Rinne (Ruczuj) – Haaranen, Kozma, Bodó, Császár, Orbán, Fejes, Saari, Szabó K., Tranca, Vincze P., Ferenc-Csibi, Györffy, Sárpátki, Silló, Szigeti, Sándor-Székely, Todor, Benedek, Di Diomete, Vincze G.

GÓLSZERZŐK: Nagy, Ambrus Cs. ILL. Tranca (2), Sárpátki, Ferencz-Csibi, Császár.
Kiállítások: 8 illetve 2 perc.

Az első harmad első felében nagyon szorongatott a Gyergyó, de Horváth szép védéseket mutatott be, miközben a védők jól szűrték a távoli lövéseket, blokkoltak és kijuttatták a korongot a harmadból. A játékrész második felében már éledeztek a fehérváriak, Mingazov egy csilingelős vassal jelezte, hogy megérkezett a csapatba.

A második harmad pocsékul kezdődött a hazaiak számára. Emberhátrányban 30 másodperc után gólt szerzett a Gyergyó, majd újabb találatukkal 0:2 volt az állás. Egy gól itt, egy ott, 1-3-al tértek a csapatok a pihenőre.

A záró játékrészben minden korongért megharcoltak a fiatalok, de a Gyergyó lőtt gólt. Horváthról egy lövés majdnem a kék vonalig pattant, Ferencz-Csibi pedig kapásból bevágta. Rá 5 percre Ambrus Csongor középen lépett meg, egy ügyes csellel megverte a védőt maga előtt és nagy erővel a léc alá lőtte a korongot. Tranca gólja állította be a végeredmény. lógott meg szólóban és nem hibázott.
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Hatvan percig küzdöttünk a nagyon kemény ellenfél ellen. Az ilyen tapasztalattal rendelkező csapat ellen keményen kell játszanunk, de közben meg is kell őrizni a hidegvérünket. Az első gólnál egy buta, támadó harmadbeli szabálytalanság után pár másodperccel már a kapunkban volt a korong. Jött egy újabb kiállítás és máris 2:0 volt oda. Az ilyen csapatok ellen nehéz visszajönni, de még így is rengeteg lehetőségünk volt. Az ellenfél kapusának megint annyi dolgot adtunk, mintha az NHL-ben védene. Összességében jól harcoltunk, már készülünk a holnapi Debrecen elleni meccsre, ami még ennél is keményeb csata lesz.

Sport

 1. Röplabda: utánpótlás eredmények, hét győzelemmel, négy vereséggel

  Öt korosztályos bajnokság küzdelmeiben voltak érdekeltek az ÉDRA-MÁV Előre különböző utánpótláscsapatai a mögöttünk hagyott hétvégén. Női NB II-es csapatunk fordulatos mérkőzésen maradt alul Veszprémben, ugyanakkor a férfiak legyőzték a Széchenyi Győrt. Az U19-es lányok két győzelmet és egy vereséget begyűjtve utazhattak haza Lovasberényből, a szuperminik pedig Tahitótfaluban mutatták meg, mit tudnak.

  2022.01.25.
 2. Jégkorong: magabiztos Titánok győzelem a Dunaújváros ellen!

  A Fehérvári Titánok jégkorongcsapata hétfőn a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadta a Raktár utcában. A Titánok az Erste Liga sorozatban a 10. helyen álltak, két ponttal megelőzve a Dunaújvárost. A fehérvári fiatalok magabiztos sikerükkel öt pontra növelték az előnyüket.

  2022.01.24.
 3. Hiába, a sport már csak ilyen…

  Hogy miért mondhatjuk ezt? Most azért, mert nagy meglepetésre a jégkorong Magyar Kupa döntőjében Székesfehérváron nem a toronymagasan esélyesnek mondott Hydro Fehérvár AV19 nyerte a finálét, hanem a nem túl hosszú múlttal rendelkező DEAC csapata. 

  2022.01.24.
 4. Röplabda: sima MÁV Előre-Bericap győzelem a Budaörs ellen

  A MÁV Előre SC-Bericap hNB I-es női röplabdacsapata három szettben aratott győzelmet aratott a Budaörsi DSE-Emericus ellen, a női NB I Liga alapszakasz legutóbbi fordulójában. A fehérváriak sikeréhez egy pillanatnyi kétség nem fűződhetett.

  2022.01.24.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak