Jégkorong: a Fehérvári Titánok helytálltak, de a Gyergyó HK nyerte a meccset

A Fehérvári Titánok jégkorongcsapata a Gyergyószentmiklósról érkező Gyergyói HK együttesét fogadta az Erste Liga bajnokság újabb fordulójában. A vendégek voltak az esélyesek, a vendégek győztek, de a fehérvári fiatalok helytálltak.
2021.12.03. 14:00 |

Fehérvári Titánok- Gyergyói HK 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

TITÁNOK: Horváth (Belomoev) – Reiter, Mingazov, Lundin, Skakodub, Keceli-Mészáros, Dolinar, Farkas, Ambrus Cs., Ambrus G., Rétfalvi, Nochta, Szabó P., Nagy, Csiszer, Jábor, Tkachenko, Kóger, Mayer, Alapi, Győrffy

GYERGYÓI HK: Rinne (Ruczuj) – Haaranen, Kozma, Bodó, Császár, Orbán, Fejes, Saari, Szabó K., Tranca, Vincze P., Ferenc-Csibi, Györffy, Sárpátki, Silló, Szigeti, Sándor-Székely, Todor, Benedek, Di Diomete, Vincze G.

GÓLSZERZŐK: Nagy, Ambrus Cs. ILL. Tranca (2), Sárpátki, Ferencz-Csibi, Császár.
Kiállítások: 8 illetve 2 perc.

Az első harmad első felében nagyon szorongatott a Gyergyó, de Horváth szép védéseket mutatott be, miközben a védők jól szűrték a távoli lövéseket, blokkoltak és kijuttatták a korongot a harmadból. A játékrész második felében már éledeztek a fehérváriak, Mingazov egy csilingelős vassal jelezte, hogy megérkezett a csapatba.

A második harmad pocsékul kezdődött a hazaiak számára. Emberhátrányban 30 másodperc után gólt szerzett a Gyergyó, majd újabb találatukkal 0:2 volt az állás. Egy gól itt, egy ott, 1-3-al tértek a csapatok a pihenőre.

A záró játékrészben minden korongért megharcoltak a fiatalok, de a Gyergyó lőtt gólt. Horváthról egy lövés majdnem a kék vonalig pattant, Ferencz-Csibi pedig kapásból bevágta. Rá 5 percre Ambrus Csongor középen lépett meg, egy ügyes csellel megverte a védőt maga előtt és nagy erővel a léc alá lőtte a korongot. Tranca gólja állította be a végeredmény. lógott meg szólóban és nem hibázott.
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Hatvan percig küzdöttünk a nagyon kemény ellenfél ellen. Az ilyen tapasztalattal rendelkező csapat ellen keményen kell játszanunk, de közben meg is kell őrizni a hidegvérünket. Az első gólnál egy buta, támadó harmadbeli szabálytalanság után pár másodperccel már a kapunkban volt a korong. Jött egy újabb kiállítás és máris 2:0 volt oda. Az ilyen csapatok ellen nehéz visszajönni, de még így is rengeteg lehetőségünk volt. Az ellenfél kapusának megint annyi dolgot adtunk, mintha az NHL-ben védene. Összességében jól harcoltunk, már készülünk a holnapi Debrecen elleni meccsre, ami még ennél is keményeb csata lesz.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak