Játékosok, akikre jó hatással van a MOL Fehérvár FC

Ezúttal csak közvetetten lesz szó a fehérvári csapatról, hiszen azoknak a játékosoknak a listáját néztük át, akik a legtöbb gólt szerezték a pályafutásuk során a Vidi ellen. Nézzük, kik is ezek a ”Vidi specialisták”.
2021.01.10. 18:54 |
Játékosok, akikre jó hatással van a MOL Fehérvár FC

A lista élén az idei szezonban a válogatottban is 5 mérkőzésen szerephez jutó Könyves Norbert található, aki eddig 20-szor lépett pályára a fehérváriak ellen, ezalatt pedig 8-szor talált a kapuba. Könyvesre nem jellemző, hogy sok évet lehúzzon egy csapatnál, a ZTE már a hatodik NB 1-es klubja. A 8 gólja mellett 3 gólpasszt is kiosztott ezen a 20 találkozón és a Diósgyőrrel holtversenyben a Fehérvár kapujába talált be eddig legtöbbször a pályafutása során a Bet 365 adatai alapján.

A második helyen három labdarúgó következik 7 találattal, akik közül már egyik sem mondhatja magát NB 1-es játékosnak. Kenesei Krisztián egy igen komoly pályafutással rendelkezik, több mint 250-szer lépett pályára az NB1-ben, ezalatt több mint 100-szor volt eredményes. 3-szoros magyar bajnok és 2003-ban a bajnokság gólkirály is lett, továbbá 30-szor a magyar válogatottban is pályára lépett. Kenesei 16-szor találkozón játszott a Vidi ellen karrierje során, amiken 7 gólt és 3 gólpasszt szerzett. A játékos még 44 évesen is futballozik amatőr szinten, de tavaly még az NB 3-as Komáromot erősítette.

Mögötte szintén 7 góllal, de csak 2 gólpasszal Mohamed Remili következik, aki 19-szer lépett pályára a csapat ellen. A 35 éves játékos már szintén messze van az NB 1-től, tehát nem valószínű, hogy ez a szám nőni fog, jelenleg az NB 3 Nyugati csoportja élén álló III. kerületi TVE gárdájában játszik. A játékosnak a Fehérvár volt a kedvenc ellenfele NB 1-es pályafutása során, az ő kapujukat vette be a legtöbbször.

A harmadik 7 gólos pedig egy már visszavonult, komoly pályafutást maga mögött tudó csatár. Ferenczi Istvánnak ráadásul mindössze 11 mérkőzésre volt szüksége ehhez a 7 találathoz. Keneseihez hasonlóan Ferenczi is többszőrös magyar bajnok, és ő is megfordult a válogatottban is.

Ha azt nézzük meg, hogy kik léptek legtöbbet pályára a Vidi ellen, ott két legalább 30 mérkőzéses játékost találunk. A listát Szakály Péter vezeti, aki 32 meccsen szerepelt eddig a fehérváriak ellen, ezalatt 2 gólt és 3 gólpassz jegyzett az Unibet statisztikái alapján. Rajta kívül Böde Dániel érte el még a 30 találkozót, akinek egyáltalán nem mondható a Vidi rettegett ellenfelének, hiszen csak 6-szor talált a kapuba ezeken az összecsapásokon.