Január 20-ig várja az önkéntes tartalékos kiképzésre jelentkezőket a honvédség

Speciális önkéntes tartalékos szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. A kétszer hat hónapos munkahelyteremtő programban büntetlen előéletű, fizikailag és pszichésen is alkalmas, felnőtt magyar állampolgárok vehetnek részt. A jelentkezéseket január 20-ig fogadják a helyi toborzó irodáknál, így Székesfehérváron is.
2021.01.14. 15:34 |

A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatójaként júliusban indította el a speciális önkéntes tartalékosok kiképzését.

A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz azóta több mint ezren csatlakoztak, és hamarosan indulhat az új belépők kiképzése.

A speciális tartalékosi szolgálatban a munkahelyüket elvesztett, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező, felnőtt magyar állampolgárok vehetnek részt.

A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet és a megfelelés az egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálaton. A felvételt nyert katonák hat hónapos kiképzésen, heti 40 órában vesznek részt, amely alapismeretekből, általános lövészetből és szakkiképzésből áll. Ez idő alatt bruttó 161 ezer forintos illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést kapnak. A félév letelte után a szerződés újabb 6 hónappal meghosszabbítható. A jelentkezők dönthetnek úgy is, hogy áttérnek más tartalékos szolgálati formára, vagy pályájukat szerződéses katonaként folytatják.

Akit érdekel a lehetőség, 2021. január 20-ig jelentkezhet az alkalmassági vizsgálatra Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Fejér megyei toborzóirodáján a 06 (22) 314-361-es telefonszámon, vagy a fejer.toborzo@mil.hu e-mail címen. További részletek a honvédség honlapján olvashatóak.

Közélet

 1. Beszélgetés a vírushelyzetről - érkezik a segítség a fehérvári vendéglátósoknak

  „Mikor térhet vissza az életünk egy normálisabb kerékvágásba? Hogyan segíthet ebben a koronavírus elleni vakcina?” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. Az online is követhető fórumon Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat olyan csomagot dolgott ki, amivel segíthetik a fehérvári vendéglátósokat, ennek pontos részleteit hamarosan bejelentik. A teljes beszélgetés visszanézhető a cikkben!

  2021.01.28.
 2. Speciális védőmaszkokat adományozott az Önkormányzatnak a Karsai Holding Zrt.

  A cseppfertőzés és a levegőben terjedő fertőzés ellen is megbízható védelmet nyújtanak azok a speciális arcmaszkok, melyeket a Karsai Holding Zrt. gyárt Székesfehérváron. A cégcsoport elnöke, Karsai Béla 100 darabot adományozott az egyedi felszerelésből Székesfehérvár Önkormányzatának a járvány elleni hatékony védekezés érdekében.

  2021.01.28.
 3. Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

  Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.

  2021.01.27.
 4. Elkezdődött az építkezés – méltó helyre kerülnek a magyarság szent kövei

  Hosszú idő után az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulójára olyan kiállítótérbe kerülnek a 38 királykoronázást látott kőfaragványok, mely segít elképzelni a korabeli Európa egyik legnagyobb és a középkori Magyar Királyság legfontosabb templomát. Az egykori királyi bazilika kövei négyszáz év után méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

  2021.01.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár