Január 18-ig lehet jelentkezni a Pesovár népzenei versenyre

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület ismét megrendezi a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt Fejér megyei iskolai, vagy iskolán kívüli csoportok és szólisták számára 6-tól 24 éves korig. A jelentkezési határidő 2023. január 18., szerda 20 óra.
2023.01.04. 08:22 |
Január 18-ig lehet jelentkezni a Pesovár népzenei versenyre

A versenyre ITT jelentkezhet!

A népdaléneklés, a népzene egész Fejér megyében, és annak székhelyén, Székesfehérváron is nagyon népszerű, a műfajt művelő fiatalok rendszeresen szép eredményeket érnek el a hazai versenyeken. A megyei fiatalok mindig nagy számban vesznek részt a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyen. Az eseménysorozat célja a magyar néphagyomány megőrzése és továbbadása, találkozási, szakmai tapasztalatcsere, valamint minél több fellépési, bemutatkozási lehetőség biztosítása az énekeseknek, zenészeknek, akik iskolában, vagy művelődő közösségben foglalkoznak a hagyományápolás ezen formáival.

A jelentkezők idén nyolc kategória közül választhatnak: az énekesek bemutatkozhatnak szólóban, duóban, trióban, vagy csoportban, énekelhetnek hangszerkísérettel is, emellett a hangszeres népzenei produkciókat is szeretettel várják a szervezők. Minden produkciót egyenként kell benevezni. A produkciókat a szülők, a tanárok, vagy nagykorú versenyzők a www.fehervariprogram.hu honlapon található online jelentkezési felületen nevezhetik be, ahol a részletes felhívás is megtalálható. A jelentkezési határidő 2023. január 18., szerda 20 óra, a nevezési díjak befizetésének határideje 2023. január 27., péntek.