IX. Iparkodjunk, Gyerekek! - keddig lehet jelentkezni a szakmaismereti vetélkedőre

Pályaválasztás, kreativitás, játék, csapatmunka, ügyesség, szakmák megismerése és értékes nyeremények jegyében zajlik majd a IX. Iparkodjunk, Gyerekek! szakmaismereti vetélkedő. Szeptember 20-án kedden 14 óráig lehet online regisztrálni a többfordulós megmérettetésre.
2022.09.19. 07:30 |
IX. Iparkodjunk, Gyerekek! - keddig lehet jelentkezni a szakmaismereti vetélkedőre

Közösen, egymásnak drukkolva, lelkes diákok játszva ismerkednek a kétkezi szakmákkal, kóstolnak bele a szakemberek, mesteremberek munkájába.

Ez, az „Iparkodjunk, gyerekek!” A hagyományt folytatjuk, a nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezzük a többfordulós szakmaismereti vetélkedőt, immár 9. alkalommal. A háromfordulós vetélkedőre 7. osztályos tanulókból álló, négyfős csapatok jelentkezését várják. 

Kizárólag online lehet jelentkezni, a jelentkezési határidő 2022. szeptember 20. (kedd), 14:00 óra.

A szakmák jobb megismerésére sarkalló vetélkedő a pályaválasztáshoz közeledő hetedik osztályos tanulókat mozgósítja az egyes szakmák, szakemberek, mesteremberek munkájának megismerésére, segítve a diákok megfelelő szakmai orientálódását. A program célja a szakmák alaposabb megismerése, a tanulók motiválása, a minél szélesebb körű tájékozottság megszerzése. Cél, hogy a diákok legyenek tudatos pályaválasztók, legyenek tisztában a választandó szakma követelményeivel, elvárásaival.

A vetélkedőről, az egyes fordulók időpontjairól további információ Szemerei Nóra pályaorientációs tanácsadótól kérhető az alábbi elérhetőségeken: tel.:: +36 20 310 294; +36 22 510 326; e-mail: palyaorientacio@fmkik.hu; facebook: facebook.com/palyavalasztasfejer. A program az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott GFA-KA-ITM-12/2021/TK/07 számú szerződés keretében valósul meg.

Gazdaság