IX. Iparkodjunk, Gyerekek! - keddig lehet jelentkezni a szakmaismereti vetélkedőre

Pályaválasztás, kreativitás, játék, csapatmunka, ügyesség, szakmák megismerése és értékes nyeremények jegyében zajlik majd a IX. Iparkodjunk, Gyerekek! szakmaismereti vetélkedő. Szeptember 20-án kedden 14 óráig lehet online regisztrálni a többfordulós megmérettetésre.
2022.09.19. 07:30 |
IX. Iparkodjunk, Gyerekek! - keddig lehet jelentkezni a szakmaismereti vetélkedőre

Közösen, egymásnak drukkolva, lelkes diákok játszva ismerkednek a kétkezi szakmákkal, kóstolnak bele a szakemberek, mesteremberek munkájába.

Ez, az „Iparkodjunk, gyerekek!” A hagyományt folytatjuk, a nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezzük a többfordulós szakmaismereti vetélkedőt, immár 9. alkalommal. A háromfordulós vetélkedőre 7. osztályos tanulókból álló, négyfős csapatok jelentkezését várják. 

Kizárólag online lehet jelentkezni, a jelentkezési határidő 2022. szeptember 20. (kedd), 14:00 óra.

A szakmák jobb megismerésére sarkalló vetélkedő a pályaválasztáshoz közeledő hetedik osztályos tanulókat mozgósítja az egyes szakmák, szakemberek, mesteremberek munkájának megismerésére, segítve a diákok megfelelő szakmai orientálódását. A program célja a szakmák alaposabb megismerése, a tanulók motiválása, a minél szélesebb körű tájékozottság megszerzése. Cél, hogy a diákok legyenek tudatos pályaválasztók, legyenek tisztában a választandó szakma követelményeivel, elvárásaival.

A vetélkedőről, az egyes fordulók időpontjairól további információ Szemerei Nóra pályaorientációs tanácsadótól kérhető az alábbi elérhetőségeken: tel.:: +36 20 310 294; +36 22 510 326; e-mail: palyaorientacio@fmkik.hu; facebook: facebook.com/palyavalasztasfejer. A program az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott GFA-KA-ITM-12/2021/TK/07 számú szerződés keretében valósul meg.

Gazdaság

 1. Fórum az Óbudai Egyetemen

  Szerdán délután közös fórumot tartott a középiskolai igazgatók, pedagógusok, osztályfőnökök számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Keleti Károly Gazdasági Kar. A fórumon bemutatták a műszaki és gazdasági képzéseket, valamint a felvételi eljárásról és a többletpontokról is szó esett.

  2023.11.29.
 2. Közös fejlesztésű alváz

  Az Ikarus Járműtechnika Kft. és az Óbudai Egyetem együttműködésében megvalósult kutatás-fejlesztési projekt sikeresen lezárult a GINOP-2.2.1-18 kódszámú "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás keretében. A megalkotott új, elektromos meghajtású autóbusz alvázcsaládot kedden délelőtt sajtónyilvános rendezvényen mutatták be.

  2023.11.28.
 3. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.

  2023.11.25.
 4. Kutatólabor az Óbudain

  Újabb mérföldkőhöz érkezett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar fejlesztése. Az intézmény – Magyarország kormányának támogatásával, az Önkormányzat és az ipari szereplők együttműködésével – létrehozza a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot, azaz Science Parkot, ahol egy, a kutatás-fejlesztést támogató laborinfrastruktúra jön létre.

  2023.11.21.