Itt a Fehérvár Enthroners csúcsmeccse: szombaton Hungarian Bowl!

Története eddigi legfontosabb mérkőzését játssza szombaton este a Fehérvár Enthroners. A székesfehérvári amerikai futball-csapat a magyar csúcsliga, a HFL döntőjében a Kijev Capitalsszal találkozik Budapesten, az MTK stadionjában.
2019.07.05. 14:22 |

A Koronázók az elődöntő megnyerésével már bezsebelték a magyar bajnoki címet. De szombat este jön az év legfontosabb meccse: a Kijev Capitals elleni Hungarian Bowl. A texasi tréner, Jim Ward egy szezon alatt sporttörténelmet írt Fehérváron, döntőbe vezette fiait, a magyar bajnoki címet már elhódította az Enthronersszel. Most azonban újabb kemény kihívás elé néz a csapat, persze kellően felpörögve a nagy meccsre.

A tény, hogy ott vagyunk a döntőben a játékosok, a klub és a szurkolók számára is nagyon izgalmas dolog. Tisztában vagyok azzal, hogy ez némi nyomást is tesz ránk, hiszen először jutott be a csapat a fináléba. Nincs mese menni kell előre, és beleállni a küzdelembe de jó, ha tudjuk, az ellenfél is ugyanígy gondolkodik és érez.A Kijev egy sokkal erősebb csapat, mint amellyel korábban megmérkőztünk. Troy Rice-szal csak erősödtek és az irányítójuk kiválóan osztogatott az elődöntőben. Ráadásul a védelmüket is nagyon nehéz feltörni” - figyelmeztetett az amerikai szakember.

Persze az Enthroners védőegysége is remek, amiben kulcsszerepe van a szintén szezon előtt érkezett koordinátornak, Boda Gábornak. A Kijev Capitalst az alapszakaszban itthon 23-7-re verte az Enthroners, de abból a meccsből most nem szabad kiindulni. Más lesz az összeállítás, más a motiváció, biztos, hogy a fehérvári védekező csapatrésznek a Budapest Wolwest búcsúztató Capitals ellen kemény rohamokra kell felkészülnie.

Ami pedig a támadókat illeti, ott kulcsszerep hárulhat az év támadójának is jelölt Ryan Tuiasoára. „Hogy örülnék-e az döntő legértékesebb játékosa címnek? Hát persze. Természetesen fontos számomra, hogy mindig jó egyéni teljesítményt nyújtsak, de a csapat győzelme mindennél, mindenkinél előrébb való. Egész szezonban keményen dolgoztunk és egyetlen lépésre kerültünk a legnagyobb sikertől. Mindig akarjuk a győzelmet, ez szombaton este is így lesz!” - ígéri Tuiasoa.

A szombati Hungarian Bowlra három, a csapat által szervezett szurkolói busz telt meg, sokan kísérik tehát a fiúkat Budapestre. A döntő 17 órakor kezdődik a Hidegkuti Nándor stadionban.

Fotó: Tenk László (digitalsport.hu)

Sport

 1. Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19

  A Hydro Fehérvár AV19 számára hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatódik az Erste Bank Eishockey Liga versenysorozata. Szeptember 21-én, szombaton 17:30 órakor a Dornbirn Bulldogs, míg vasárnap, ugyancsak 17:30 órai kezdettel a HC TWK Innsbruck látogat a Raktár utcába.

  2019.09.20.
 2. Egerben játssza az idei szezon első Magyar Kupa mérkőzését a Vidi szombaton

  Az Eger SE lesz a címvédő MOL Fehérvár FC első ellenfele a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, szeptember 21-én, szombaton 11:45 órakor a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A mérkőzésre szóló belépőket meccsnapon, a helyszínen lehet majd megvásárolni. A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. "Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk" - emelte ki Kovács István.

  2019.09.20.
 3. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 4. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak