Itt a Fehérvár Enthroners csúcsmeccse: szombaton Hungarian Bowl!

Története eddigi legfontosabb mérkőzését játssza szombaton este a Fehérvár Enthroners. A székesfehérvári amerikai futball-csapat a magyar csúcsliga, a HFL döntőjében a Kijev Capitalsszal találkozik Budapesten, az MTK stadionjában.
2019.07.05. 14:22 |

A Koronázók az elődöntő megnyerésével már bezsebelték a magyar bajnoki címet. De szombat este jön az év legfontosabb meccse: a Kijev Capitals elleni Hungarian Bowl. A texasi tréner, Jim Ward egy szezon alatt sporttörténelmet írt Fehérváron, döntőbe vezette fiait, a magyar bajnoki címet már elhódította az Enthronersszel. Most azonban újabb kemény kihívás elé néz a csapat, persze kellően felpörögve a nagy meccsre.

A tény, hogy ott vagyunk a döntőben a játékosok, a klub és a szurkolók számára is nagyon izgalmas dolog. Tisztában vagyok azzal, hogy ez némi nyomást is tesz ránk, hiszen először jutott be a csapat a fináléba. Nincs mese menni kell előre, és beleállni a küzdelembe de jó, ha tudjuk, az ellenfél is ugyanígy gondolkodik és érez.A Kijev egy sokkal erősebb csapat, mint amellyel korábban megmérkőztünk. Troy Rice-szal csak erősödtek és az irányítójuk kiválóan osztogatott az elődöntőben. Ráadásul a védelmüket is nagyon nehéz feltörni” - figyelmeztetett az amerikai szakember.

Persze az Enthroners védőegysége is remek, amiben kulcsszerepe van a szintén szezon előtt érkezett koordinátornak, Boda Gábornak. A Kijev Capitalst az alapszakaszban itthon 23-7-re verte az Enthroners, de abból a meccsből most nem szabad kiindulni. Más lesz az összeállítás, más a motiváció, biztos, hogy a fehérvári védekező csapatrésznek a Budapest Wolwest búcsúztató Capitals ellen kemény rohamokra kell felkészülnie.

Ami pedig a támadókat illeti, ott kulcsszerep hárulhat az év támadójának is jelölt Ryan Tuiasoára. „Hogy örülnék-e az döntő legértékesebb játékosa címnek? Hát persze. Természetesen fontos számomra, hogy mindig jó egyéni teljesítményt nyújtsak, de a csapat győzelme mindennél, mindenkinél előrébb való. Egész szezonban keményen dolgoztunk és egyetlen lépésre kerültünk a legnagyobb sikertől. Mindig akarjuk a győzelmet, ez szombaton este is így lesz!” - ígéri Tuiasoa.

A szombati Hungarian Bowlra három, a csapat által szervezett szurkolói busz telt meg, sokan kísérik tehát a fiúkat Budapestre. A döntő 17 órakor kezdődik a Hidegkuti Nándor stadionban.

Fotó: Tenk László (digitalsport.hu)

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak