István, a király iskolába megy - fehérvári induló a tehetségkutató versenyen

A Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az István, a király iskolába megy… országos verseny székesfehérvári versenyzője. Az iskolásoknak meghirdetett zenés színházi tehetségkutató 2000 jelentkezője közül a fehérvári diák bejutott a második fordulóba. Most a közönségen sor, hiszen szavazataikkal bejuttathatják a legjobbak közé a negyedik osztályos, tehetséges diákot.
2020.03.25. 16:33 |

A múlt év őszén indult el az István, a király iskolába megy… című program. Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok adják elő, rögzítik és a YouTube-ra töltik a rockopera egy-egy jelenetét. A beérkezett regisztrációk alapján a Kárpát-medence közel 100 települése, majdnem 2000 iskolása jelentkezett csoportos és egyéni kategóriában, hogy megmérettesse magát a versenyben.

A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az egyéni, szólista kategóriában indult.

A szólisták az általuk választott szerepben, szerepekben (István, Koppány, Sarolt, Réka, Gizella, Táltos, Laborc) mérettetik meg magukat. Andris Koppány szerepére jelentkezett, mert a megadott listában szereplő szólódalok közül Koppány egyik dala a kedvence a rockoperából.

Andris bemutatkozójából kiderül, két éve szerepelt először a Vörösmarty Színház egyik darabjában statisztaként, és azóta vonzza a színpad. Kedvencei azok a műfajok, ahol az éneklés és a színészet összefonódik. Tagja az iskola amatőr musicalcsapatának és színjátszó körének is. A mostani versenyhez nagy lendületet adott, hogy felkészítő tanára, Erőss Orsolya segítségével eljutott a Madách Színház musical tehetségkutatóján a harmadik fordulóig. Mint mondja, bár a mostani helyzet miatt otthon van, így is minden nap énekel. Az Operaház által hirdetett „Nemzeti dalaink” játékos versenyen már többször szerepelt a napi kiemeltek között. A zenén kívül a sportolásért is rajong. Néptáncra és atlétikaedzésre jár, valamint focizik és egyre jobban szeret úszni.

A tehetséges fiatalember sikeréhez most a fehérváriak is hozzájárulhatnak, szavazatukkal segíthetnek abban, hogy Czombál Andris eljátszhassa Koppány vezér szerepét. Ehhez nem kell mást tenni, mint a https://www.iskolasistvan.hu/szavazas/56 oldalon pontozni a produkciót. A szavazatokat március 31-ig várják.

Fehérvári színes

 1. Amatőr bábszínházas színjátszócsoport indul gyerekeknek kedden

  Bábcsoport indul gyerekeknek: a résztvevők maguk készítette bábokkal próbálhatják ki a különféle bábtechnikákat. Az első alkalom kedden délután lesz a Kertalja utcában.

  2020.09.29.
 2. „Éljed te is jó kedvedből…” - magyarpalatkai napok a Táncházban

  „Éljed te is jó kedvedből…” címmel szervez ingyenes szakmai továbbképzést vonós hangszereken játszó népzenészeknek és népdalénekeseknek a Fejér Megyei Művelődési Központ és az Alba Regia Táncegyesület a Csoóri Sándor Program támogatásával 2020. október 24–25-én, szombaton és vasárnap Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban.

  2020.09.29.
 3. Ilyen a Mi iskolánk! - Nézze meg az iskolák bemutatkozó kisfilmjeit!

  A Székesfehérvári Diáktanács iskolákat bemutató programja ebben az évben a koronavírus-járvány miatt online folytatódik. Az „Ilyen a Mi iskolánk” című iskolai bemutatkozó kisfilmek már elérhetőek a program Facebook-oldalán.

  2020.09.29.
 4. Emberek és csillagképek - Gesztesi Albert, csillagász online előadása kedden

  A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, a TIT Fejér Megyei Egyesületének Csillagászati és Űrkutatási Szakosztálya, valamint az ELFT Fejér megyei csoportja szervezésében szeptember 29-én, kedden 18 órakor kezdődik Gesztesi Albert csillagász, a Planetárium volt munkatársa „Emberek és csillagképek” című előadása A járványhelyzetre való tekintettel bevezetett korlátozások miatt az előadás kizárólag interneten követhető.

  2020.09.28.
 1. Vigyázz, kresz, rajt! - idén is lesz „Közlekedik a család"-vetélkedő

  Idén is megrendezi a Közlekedik a család! elnevezésű, népszerű országos vetélkedőjét az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és szakmai, támogató partnerei. A Fejér megyei döntőre október 3-án, szombaton 9 órától kerül majd sor Székesfehérváron, a Mátyás király körút melletti Törökudvarban.

  2020.09.28.
 2. Fehérvári utcanevek és akik mögöttük vannak

  A Foteltúra sorozat legújabb részében újra nyakukba vehetik Székesfehérvárt, azon belül is a Belvárost a „túrázni” vágyók. Az idegenvezető ezúttal Váczi Márk, a Magyar Városkutató Intézet topográfiai munkatársa, a Fekete Sas Társaság alelnöke lesz, aki a sorozat legújabb részében az ismert Fehérvári utcanevek névadóiról mesél.

  2020.09.27.
 3. Tuningcsodák Székesfehérváron a Belvárosi Parkolóházban

  A hétvégére a Hungexpóra tervezték de sajnos elmaradt az idei nagyszabású AutoMobil és Tuning Show. A szervezők azonban úgy gondolták, hogy a klubtagoknak mégis szerveznek egy kisebb összejövetelt Székesfehérváron az új Belvárosi Parkolóházban.

  2020.09.27.
 4. Szent Jupát 35 - ezen a napon indult világ körüli útjára Fa Nándor és Gál József

  A Szent Jupát, kiállítva a Skála áruház előtti téren; tengerparti fotók a világ körüli útra induló hajóról és a két bátor fehérvári hajósról, Fa Nándorról és Gál Józsefről; folyamatos közvetítés a Városi Televízióban: térképen követhettük a küldetést, egy álom megvalósulását. 35 esztendeje futott ki a vitorlás Opatijából, és közel két esztendő elteltével tért haza, fedélzetén a két hős hajóssal. 

  2020.09.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4