István, a király iskolába megy - fehérvári induló a tehetségkutató versenyen

A Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az István, a király iskolába megy… országos verseny székesfehérvári versenyzője. Az iskolásoknak meghirdetett zenés színházi tehetségkutató 2000 jelentkezője közül a fehérvári diák bejutott a második fordulóba. Most a közönségen sor, hiszen szavazataikkal bejuttathatják a legjobbak közé a negyedik osztályos, tehetséges diákot.
2020.03.25. 16:33 |
István, a király iskolába megy - fehérvári induló a tehetségkutató versenyen

A múlt év őszén indult el az István, a király iskolába megy… című program. Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok adják elő, rögzítik és a YouTube-ra töltik a rockopera egy-egy jelenetét. A beérkezett regisztrációk alapján a Kárpát-medence közel 100 települése, majdnem 2000 iskolása jelentkezett csoportos és egyéni kategóriában, hogy megmérettesse magát a versenyben.

A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az egyéni, szólista kategóriában indult.

A szólisták az általuk választott szerepben, szerepekben (István, Koppány, Sarolt, Réka, Gizella, Táltos, Laborc) mérettetik meg magukat. Andris Koppány szerepére jelentkezett, mert a megadott listában szereplő szólódalok közül Koppány egyik dala a kedvence a rockoperából.

Andris bemutatkozójából kiderül, két éve szerepelt először a Vörösmarty Színház egyik darabjában statisztaként, és azóta vonzza a színpad. Kedvencei azok a műfajok, ahol az éneklés és a színészet összefonódik. Tagja az iskola amatőr musicalcsapatának és színjátszó körének is. A mostani versenyhez nagy lendületet adott, hogy felkészítő tanára, Erőss Orsolya segítségével eljutott a Madách Színház musical tehetségkutatóján a harmadik fordulóig. Mint mondja, bár a mostani helyzet miatt otthon van, így is minden nap énekel. Az Operaház által hirdetett „Nemzeti dalaink” játékos versenyen már többször szerepelt a napi kiemeltek között. A zenén kívül a sportolásért is rajong. Néptáncra és atlétikaedzésre jár, valamint focizik és egyre jobban szeret úszni.

A tehetséges fiatalember sikeréhez most a fehérváriak is hozzájárulhatnak, szavazatukkal segíthetnek abban, hogy Czombál Andris eljátszhassa Koppány vezér szerepét. Ehhez nem kell mást tenni, mint a https://www.iskolasistvan.hu/szavazas/56 oldalon pontozni a produkciót. A szavazatokat március 31-ig várják.

Fehérvári színes

 1. Mozgás idős korban

  Az egészség hullámhosszán címmel dr. Zahár Ákos főorvos, a Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője tart előadást 2024. április 18-án, csütörtökön 14.00 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjasklubban, a Havranek József u. 27 szám alatt.

  2024.04.17.
 2. Szakmák utcája április 24-én

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy iskolájának képzési kínálatával ismerkedhet meg az, aki április 24-én 12 és 19 óra között a Széchenyi István Műszaki Technikumba látogat. A Budai út 45-ös szám alatt színpadi programok, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai várják a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

  2024.04.17.
 3. Nyílt nap a Sóstón

  2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ és ezen idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel. Érdemes a látogatást összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvényen egy sétával, mert ilyenkor tavasszal sok csodás dolgot lehet megnézni a város lüktető zöld szívében sétálva.

  2024.04.16.
 4. Vannak még jegyek

  Április 19-én és 20-án a magyar és a norvég jégkorong-válogatott mérkőzik meg egymással az Alba Arénában. Székesfehérvár új multifunkcionális csarnokában számos közösségi program is várja a sporteseményre kilátogatókat. A jegyek a korábbi nyílt napokon gyorsan elfogytak, most a szombati napra az utolsó 100 VIP-jegyet vásárolhatják még meg az érdeklődők.

  2024.04.16.