Ismét Székesfehérváron gyűltek össze Közép-Európa méhészei

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi méhészkiállítást és vásárt Székesfehérváron. Idén is több mint száz kiállító vett részt a rangos találkozón. A szakmai rendezvény kiváló lehetőség volt a termelőknek, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és választ kapjanak az ágazat legfontosabb kérdéseire.
2020.02.29. 15:49 |

A méhészet jelentősége kiemelkedő a mezőgazdaságon belül - mondta Varga Imre István a NAK fejér megyei elnöke. Fontos része a táplálkozásnak, hiszen a mézből előállított élelmiszerek segítenek az egészség megőrzésében. Továbbá a beporzáson keresztül a gyümölcstermesztés eredményességére is hatással van. Mindezek mellett a méhészet több környezetvédelmi cél eléréséhez, így a biológiai sokféleség megőrzéséhez és közvetetten a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzájárul.

Székesfehérvár képviseletében, Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a város büszke arra, hogy otthont adhat Közép-Európa legnagyobb méhész találkozójának.

Magyarországon óriási mennyiségű mézet termelünk, az EU piacain megjelenő méz 10%-át országunk adja és itt a legmagasabb az egy négyzetkilométerre eső méhcsaládok száma is. Probléma viszont a magyar méhészek számára, hogy a magyarok kevés mézet esznek, és tevékenységük jövedelmezősége nem megfelelő. 

Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az elmúlt években a kínai mézhamisítás és a stagnáló mézfogyasztás miatt leszálló ágba került méhésztársadalom nevében úgy fogalmazott, bizakodó, mert úrrá lettek a nehézségeken, és hisz abban, hogy az Európa élvonalába tartozó magyar méz ismét elnyeri a vásárlók bizalmát.

Nagy Gyula, a méhésztalálkozó szervezője húsz éven keresztül volt a Méhészek Fejér Megyei Egyesületének az elnöke, a legutóbbi tisztújító közgyűlésen pedig Kiss Norbertet választották meg új elnöknek. A fejlődés zálogának a minőség megőrzése mellett a kormány és a szaktárca segítségét tartja.

Gazdaság

 1. Öt lábon álló gazdasági mentőprogramot jelentett be a miniszterelnök

  Öt lábon áll a kormányfő által hétfőn bejelentett intézkedéscsomag, amely azonnal hatályba is lép. Nyolc kiemelt ágazatot indítanak újra, a vállalatok pedig 2000 milliárd forintos csomagra számíthatnak. Visszatér a 13. havi nyugdíj is négy részletben.

  2020.04.06.
 2. Ügyfélfogadási szünet lesz április 6-14. között a Gazdaság Házában

  Április 6-a és április 14-e közötti időszakban a Gazdaság Háza zárva tart; a munkáltató által elrendelt szabadság miatt az ügyfélfogadás szünetel.

  2020.04.04.
 3. Hétfőtől újraindul a termelés a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzemében

  Hétfőtől - tíz munkanapos leállást követően - újraindul a termelés a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzemében - közölte a gépjárműalkatrész-gyártó kereskedelmi és pénzügyi igazgatója. Szincsák Attila kiemelte, hogy a hétfőtől munkába álló dolgozók szigorú előírások mellett végzik tevékenységüket: maszkban, kesztyűben, védőtávolságok betartásával dolgoznak, az ebédet pedig dobozolva kapják.

  2020.04.03.
 4. Továbbfejlesztette alumínium termékeinek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém

  Több mint 1,6 milliárd forint összköltséggel, mintegy egymilliárd forintnyi európai uniós támogatással továbbfejlesztette az alumínium termékek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., valamint a céggel együttműködésben a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

  2020.04.01.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin