-
Nemzeti Gyásznap
November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 69. évfordulóján országszerte megemlékeznek a forradalom áldozatairól. Kedden 18 órakor misével, majd utána 19 órakor mécsesgyújtással emlékeznek Fehérváron az Országalmánál, az 56-os forradalom és szabadságharc mártírjaira.
2025.11.04. -
A gyrosokat ellenőrzik
Az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások betartása, a nyomonkövethetőség biztosítása és a megfelelő konyhatechnológia alkalmazása érdekében a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) országos ellenőrzést rendelt el a gyrost árusító éttermekben és büfékben - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.
2025.11.03. -
Óraátállítás vasárnap hajnalban
2025-ben a téli időszámítás október 26-ára virradó éjjel kezdődik. Ez azt jelenti, hogy vasárnap hajnali 3 órakor egy órával vissza kell állítani az órákat 2 órára, így ezen az éjszakán egy órával többet alhatunk.
2025.10.24. -
Éjszakai forgalomkorlátozás lesz szombaton és vasárnap az M7-esen
Éjszakai forgalomkorlátozás mellett folytatódik hétvégén az új velencei gyalogos híd építése. 2025. október 18-án, szombaton 22 órától lezárják az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalát a 44-es és a 46-os km-ek között, várhatóan vasárnap 12 óráig.
2025.10.17.
Ismét kovászos kenyeret dobnak piacra augusztus 20-tól a pékek
A hagyományos, manapság mégis újnak számító kovásszal készült kenyeret a Magyar Pékszövetség várhatóan augusztus 20-ától szállítja az üzleteknek. Ilonka Boldizsár, a szervezet elnöke kijelentette, hogy a multinacionális cégekben kapható kenyerek tele vannak különböző adalékanyagokkal, ezért olyan terméket szeretnének biztosítani, amire az embereknek igen nagy igényük van. A búzatermelők és a malomipar is örömmel kapcsolódik be a kovászos kenyér előállításába, így nyer a termelő, a malomipar, a sütőipar és persze a vásárló is.
A hagyományos, manapság mégis újnak számító kovásszal készült kenyeret a Magyar Pékszövetség várhatóan augusztus 20-ától szállítja az üzleteknek. Ilonka Boldizsár, a szervezet elnöke kijelentette, hogy a multinacionális cégekben kapható kenyerek tele vannak különböző adalékanyagokkal, ezért olyan terméket szeretnének biztosítani, amire az embereknek igen nagy igényük van. Ismertetése szerint a búzatermelők és a malomipar is örömmel kapcsolódik be a kovászos kenyér előállításába, így nyer a termelő, a malomipar, a sütőipar és persze a vásárló is.
A pékek gazdasági helyzetéről a szövetség elnöke szerinte 10-15 százalékos drágításra lenne szükség, hogy az ágazatból élők a "felszínen tudjanak maradni".
