Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron

Egy székesfehérvári családi házban riasztott a készülék augusztus 21-én, szerdán délután. A lakók elzárták a gázkazánt és az épületet átszellőztették. A tűzoltók a kazán elindítása után a gázkészülék fölött folyamatosan emelkedő szén-monoxid-koncentrációt mértek. A helyszínre a gázszolgáltató is megérkezett.
2019.08.22. 08:17 |

Sokan tévesen a fűtési szezonnal hozzák kapcsolatba a mérgező gáz kialakulását, holott létrejöttének kockázata egész évben fenyeget. Három egyszerű módszerrel megelőzhetőek a tragédiák:

Biztosítani kell a nyílt lánggal égő vízmelegítők, kazánok, cirkók, bojlerek levegő-utánpótlását! Nem elég kinyitni az ajtót vagy az ablakot, egy résszellőzőt kell beszereltetni az ablakba. Tilos letakarni, vagy megszüntetni a szellőzőnyílásokat.

Évente egyszer szakemberrel vizsgáltassa meg a gázüzemű fűtőberendezését, és a kémények ellenőriztetése érdekében vegye igénybe az ingyenes lakossági kéményseprői szolgáltatást.

Egy jól működő, rendszeresen ellenőrzött fűtési rendszer is bármikor meghibásodhat, ilyenkor a veszélyre csak egy megfelelő szén-monoxid-érzékelő figyelmeztethet.

Ezen a linken érhető el az érzékelők pozitív és negatív listája.

Kék hírek

 1. Elismerés Semmelweis-nap alkalmából a Katasztrófavédelem főorvosának

  Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Semmelweis-nap alkalmából emléktárgyat adományozott dr. Gábor Ágnesnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központ főorvosának.

  2020.07.02.
 2. Pofonnal "nevelt" ittasan - közérdekű munkára és pénzbüntetésre köteleznék

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a 27 éves férfival szemben, aki megütötte élettársa kiskorú gyermekeit.

  2020.06.30.
 3. Ismét a forgalommal szemben haladt egy autó a székesfehérvári elkerülő úton

  Újabb autóst örökített meg a kamera a 7-es és 8-as főutat összekötő székesfehérvári elkerülő szakaszon, aki szembe haladt a forgalommal a gyorsforgalmi úton. A felvétel június 27-én délelőtt 10 óra 8 perckor készült.

  2020.06.29.
 4. Füstérzékelő mentette meg egy ember életét a József Attila utcában

  Tűzhelyen felejtett étel miatt füsttel telítődött egy panellakás szombaton éjszaka Székesfehérváron. A József Attila utcai épületben a szomszédok kérték a tűzoltók segítségét, mert az egyik első emeleti lakásban hangosan sípolt egy füstérzékelő készülék. Az ablakokon leengedett redőnyökön át is látszott, hogy ég a villany, ám a kopogtatásra senki sem nyitott ajtót.

  2020.06.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2