A hazai EB-n ismét bizonyított a székesfehérvári öttusa

A Városháza kis tanácstermében köszöntötték a két hete véget ért fehérvári öttusa Európa-bajnokságon a Volán Fehérvár és Alba Öttusa színeiben jól szereplő versenyzőket. Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Demeter Bence összesen egy magyar arany, egy ezüst és két bronzéremből vette ki a részét.
2018.08.07. 16:23 |

Ahogy a nagy versenyeken jól szereplő székesfehérvári sportolók esetében megszokott, a város kis ajándékkal kedveskedett az öttusázóknak is. A városházi fogadáson Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte Kovács Saroltát, Alekszejev Tamarát, Demeter Bencét, valamint a váltóban szereplő Kalincsák Esztert. Szintén jelen voltak az Európa-bajnokság sikeres lebonyolításában részt vállaló szakemberek, edzők, akiknek a polgármester megköszönte, hogy a város a tőle megszokott színvonalon rendezhette meg az újabb öttusa világversenyt.
„Hagyományainknak megfelelően egy-egy nagy esemény után szoktunk itt találkozni a város hírnevét öregbítő sportolókkal, ráadásul dupla büszkeség, hogy ez a verseny most itt volt Székesfehérváron. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített a lebonyolításában. A sportolók alaposan kitettek magukért, ismét bizonyították, hogy a magyar öttusa elképzelhetetlen a a fehérvári nélkül. A sportág is megmutatta a maga összetettségét, nehézségét, a nézők pedig élvezhették a remek küzdelmeket. És élvezték is, sokan voltak, több nap is megtöltötték a Bregyót, remek hangulatot teremtettek. Az sportági vezetőkkel már a jövőbeni versenyekről is szót váltottunk, a városon nem fog múlni, hogy legyenek hasonló események a továbbiakban is!” - mondta Cser-Palkovics András.
A versenyzők és szakemberek a város ajándékait kapták, ezt követően pedig kötetlen beszélgetés keretében elevenítették fel az Eb emlékezetes pillanatait. Természetesen a női verseny hihetetlen hajrája is szóba került, melynek során Kovács Sarolta az utolsó métereken előzte meg a bronzérmet már ünneplő, de végül negyedik helyen végző Alekszejev Tamarát. Utóbbi most már mosolyogva mondta, hogy a verseny előtt boldogan elfogadta volna a negyedik helyezést, abban a pillanatban viszont tudta, hogy butaság volt nem odafigyelni a hajrára. Kovács pedig kiemelte, a közönség nagy erőt adott neki. „Egész nap sokan voltak, jó hangulatú verseny volt. Örülök a dobogónak, ez volt a célom, legfeljebb azért szomorkodtam a lovaglás után, mert jó lett volna az aranyért futni. De nagyon örülök, hogy a csapattal nyertünk, ez sikerült már világbajnokságon is, remélem, még fog is” - emlékezett vissza a Volán Fehérvár világbajnoka.
Hozzá hasonlóan Demeter Bence is emlékezeteset alakított az utolsó tusában, hiszen a kombinált számban jött fel az ötödik helyre. „Mindenképpen szerettem volna értékelhető eredményt elérni, ezért mentem ennyire a kombiban. Örülök, hogy így sikerült, sokaknak tetszett, persze jobb lett volna, ha nem hátulról kell felkapaszkodni. Most már a világbajnokságra készülünk, hosszú külföldi edzőtábor után szinte azonnal indulunk Mexikóba, vagyis most sokáig külföldön leszünk” - mondta Demeter Bence.

A városházi fogadáson az öttusázók mellett köszöntötték Tóth Istvánt, az Alba Volán SC elnökét, Vörös Zsuzsannát, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatóját, Sárvári Lászlót, valamint Korponai István, Szloboda József és Vitéz László edzőket is.

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak