A hazai EB-n ismét bizonyított a székesfehérvári öttusa

A Városháza kis tanácstermében köszöntötték a két hete véget ért fehérvári öttusa Európa-bajnokságon a Volán Fehérvár és Alba Öttusa színeiben jól szereplő versenyzőket. Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Demeter Bence összesen egy magyar arany, egy ezüst és két bronzéremből vette ki a részét.
2018.08.07. 16:23 |

Ahogy a nagy versenyeken jól szereplő székesfehérvári sportolók esetében megszokott, a város kis ajándékkal kedveskedett az öttusázóknak is. A városházi fogadáson Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte Kovács Saroltát, Alekszejev Tamarát, Demeter Bencét, valamint a váltóban szereplő Kalincsák Esztert. Szintén jelen voltak az Európa-bajnokság sikeres lebonyolításában részt vállaló szakemberek, edzők, akiknek a polgármester megköszönte, hogy a város a tőle megszokott színvonalon rendezhette meg az újabb öttusa világversenyt.
„Hagyományainknak megfelelően egy-egy nagy esemény után szoktunk itt találkozni a város hírnevét öregbítő sportolókkal, ráadásul dupla büszkeség, hogy ez a verseny most itt volt Székesfehérváron. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített a lebonyolításában. A sportolók alaposan kitettek magukért, ismét bizonyították, hogy a magyar öttusa elképzelhetetlen a a fehérvári nélkül. A sportág is megmutatta a maga összetettségét, nehézségét, a nézők pedig élvezhették a remek küzdelmeket. És élvezték is, sokan voltak, több nap is megtöltötték a Bregyót, remek hangulatot teremtettek. Az sportági vezetőkkel már a jövőbeni versenyekről is szót váltottunk, a városon nem fog múlni, hogy legyenek hasonló események a továbbiakban is!” - mondta Cser-Palkovics András.
A versenyzők és szakemberek a város ajándékait kapták, ezt követően pedig kötetlen beszélgetés keretében elevenítették fel az Eb emlékezetes pillanatait. Természetesen a női verseny hihetetlen hajrája is szóba került, melynek során Kovács Sarolta az utolsó métereken előzte meg a bronzérmet már ünneplő, de végül negyedik helyen végző Alekszejev Tamarát. Utóbbi most már mosolyogva mondta, hogy a verseny előtt boldogan elfogadta volna a negyedik helyezést, abban a pillanatban viszont tudta, hogy butaság volt nem odafigyelni a hajrára. Kovács pedig kiemelte, a közönség nagy erőt adott neki. „Egész nap sokan voltak, jó hangulatú verseny volt. Örülök a dobogónak, ez volt a célom, legfeljebb azért szomorkodtam a lovaglás után, mert jó lett volna az aranyért futni. De nagyon örülök, hogy a csapattal nyertünk, ez sikerült már világbajnokságon is, remélem, még fog is” - emlékezett vissza a Volán Fehérvár világbajnoka.
Hozzá hasonlóan Demeter Bence is emlékezeteset alakított az utolsó tusában, hiszen a kombinált számban jött fel az ötödik helyre. „Mindenképpen szerettem volna értékelhető eredményt elérni, ezért mentem ennyire a kombiban. Örülök, hogy így sikerült, sokaknak tetszett, persze jobb lett volna, ha nem hátulról kell felkapaszkodni. Most már a világbajnokságra készülünk, hosszú külföldi edzőtábor után szinte azonnal indulunk Mexikóba, vagyis most sokáig külföldön leszünk” - mondta Demeter Bence.

A városházi fogadáson az öttusázók mellett köszöntötték Tóth Istvánt, az Alba Volán SC elnökét, Vörös Zsuzsannát, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatóját, Sárvári Lászlót, valamint Korponai István, Szloboda József és Vitéz László edzőket is.

Sport

 1. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 2. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 3. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.
 4. Fehérváron csap össze Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József

  A Felix Promotion International április 27-én, Székesfehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját. Várhatóan telt ház előtt, a főmérkőzésen harmadjára is megküzd egymással Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József a cirkálósúlyú magyar-bajnoki címért.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak