A hazai EB-n ismét bizonyított a székesfehérvári öttusa

A Városháza kis tanácstermében köszöntötték a két hete véget ért fehérvári öttusa Európa-bajnokságon a Volán Fehérvár és Alba Öttusa színeiben jól szereplő versenyzőket. Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Demeter Bence összesen egy magyar arany, egy ezüst és két bronzéremből vette ki a részét.
2018.08.07. 16:23 |

Ahogy a nagy versenyeken jól szereplő székesfehérvári sportolók esetében megszokott, a város kis ajándékkal kedveskedett az öttusázóknak is. A városházi fogadáson Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte Kovács Saroltát, Alekszejev Tamarát, Demeter Bencét, valamint a váltóban szereplő Kalincsák Esztert. Szintén jelen voltak az Európa-bajnokság sikeres lebonyolításában részt vállaló szakemberek, edzők, akiknek a polgármester megköszönte, hogy a város a tőle megszokott színvonalon rendezhette meg az újabb öttusa világversenyt.
„Hagyományainknak megfelelően egy-egy nagy esemény után szoktunk itt találkozni a város hírnevét öregbítő sportolókkal, ráadásul dupla büszkeség, hogy ez a verseny most itt volt Székesfehérváron. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített a lebonyolításában. A sportolók alaposan kitettek magukért, ismét bizonyították, hogy a magyar öttusa elképzelhetetlen a a fehérvári nélkül. A sportág is megmutatta a maga összetettségét, nehézségét, a nézők pedig élvezhették a remek küzdelmeket. És élvezték is, sokan voltak, több nap is megtöltötték a Bregyót, remek hangulatot teremtettek. Az sportági vezetőkkel már a jövőbeni versenyekről is szót váltottunk, a városon nem fog múlni, hogy legyenek hasonló események a továbbiakban is!” - mondta Cser-Palkovics András.
A versenyzők és szakemberek a város ajándékait kapták, ezt követően pedig kötetlen beszélgetés keretében elevenítették fel az Eb emlékezetes pillanatait. Természetesen a női verseny hihetetlen hajrája is szóba került, melynek során Kovács Sarolta az utolsó métereken előzte meg a bronzérmet már ünneplő, de végül negyedik helyen végző Alekszejev Tamarát. Utóbbi most már mosolyogva mondta, hogy a verseny előtt boldogan elfogadta volna a negyedik helyezést, abban a pillanatban viszont tudta, hogy butaság volt nem odafigyelni a hajrára. Kovács pedig kiemelte, a közönség nagy erőt adott neki. „Egész nap sokan voltak, jó hangulatú verseny volt. Örülök a dobogónak, ez volt a célom, legfeljebb azért szomorkodtam a lovaglás után, mert jó lett volna az aranyért futni. De nagyon örülök, hogy a csapattal nyertünk, ez sikerült már világbajnokságon is, remélem, még fog is” - emlékezett vissza a Volán Fehérvár világbajnoka.
Hozzá hasonlóan Demeter Bence is emlékezeteset alakított az utolsó tusában, hiszen a kombinált számban jött fel az ötödik helyre. „Mindenképpen szerettem volna értékelhető eredményt elérni, ezért mentem ennyire a kombiban. Örülök, hogy így sikerült, sokaknak tetszett, persze jobb lett volna, ha nem hátulról kell felkapaszkodni. Most már a világbajnokságra készülünk, hosszú külföldi edzőtábor után szinte azonnal indulunk Mexikóba, vagyis most sokáig külföldön leszünk” - mondta Demeter Bence.

A városházi fogadáson az öttusázók mellett köszöntötték Tóth Istvánt, az Alba Volán SC elnökét, Vörös Zsuzsannát, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatóját, Sárvári Lászlót, valamint Korponai István, Szloboda József és Vitéz László edzőket is.

Sport

 1. Jesus Ramirez veszi át Dzunics helyét az Alba Fehérvár kispadján

  Vasárnap az eddigi vezetőedző mensztéséről döntöttek, hétfőn pedig már be is mutatták utódját a csapatnak az Alba Fehérvár vezetői. Mindez úgy volt lehetséges, hogy az új edző házon belülről érkezett: Jesus Ramirez, az U-20 eddigi mestere vette át Dzunics Braniszav helyét. A spanyol szakember szerdán debütál.

  2018.12.17.
 2. Megverte a Fradit a MOL Vidi az évzáró nagy rangadón

  Az év utolsó bajnoki mérkőzése igazi slusszpoénként a címvédő MOL Vidi és a listavezető Ferencváros sóstói rangadója volt. A héten a Chelsea ellen pontot szerző Vidi a rettentő fárasztó őszi szezon végén még egyszer odatette magát, Hodzic és Scsepovics góljával legyőzte legnagyobb hazai riválisát, és öt pontra faragta hátrányát a táblázaton a zöldek mögött.

  2018.12.16.
 3. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.
 4. Szinte mindenben jobb volt a Paks - ismét kikapott az Alba

  Nem javított hazai pályán az Alba Fehérvár, a Paks szinte végig vezetve, jobban, koncentráltabban, ritmusosabban kosárlabdázott, és tizennégy ponttal győzött Székesfehérváron. Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26)

  2018.12.15.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak