A hazai EB-n ismét bizonyított a székesfehérvári öttusa

A Városháza kis tanácstermében köszöntötték a két hete véget ért fehérvári öttusa Európa-bajnokságon a Volán Fehérvár és Alba Öttusa színeiben jól szereplő versenyzőket. Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Demeter Bence összesen egy magyar arany, egy ezüst és két bronzéremből vette ki a részét.
2018.08.07. 16:23 |

Ahogy a nagy versenyeken jól szereplő székesfehérvári sportolók esetében megszokott, a város kis ajándékkal kedveskedett az öttusázóknak is. A városházi fogadáson Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte Kovács Saroltát, Alekszejev Tamarát, Demeter Bencét, valamint a váltóban szereplő Kalincsák Esztert. Szintén jelen voltak az Európa-bajnokság sikeres lebonyolításában részt vállaló szakemberek, edzők, akiknek a polgármester megköszönte, hogy a város a tőle megszokott színvonalon rendezhette meg az újabb öttusa világversenyt.
„Hagyományainknak megfelelően egy-egy nagy esemény után szoktunk itt találkozni a város hírnevét öregbítő sportolókkal, ráadásul dupla büszkeség, hogy ez a verseny most itt volt Székesfehérváron. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített a lebonyolításában. A sportolók alaposan kitettek magukért, ismét bizonyították, hogy a magyar öttusa elképzelhetetlen a a fehérvári nélkül. A sportág is megmutatta a maga összetettségét, nehézségét, a nézők pedig élvezhették a remek küzdelmeket. És élvezték is, sokan voltak, több nap is megtöltötték a Bregyót, remek hangulatot teremtettek. Az sportági vezetőkkel már a jövőbeni versenyekről is szót váltottunk, a városon nem fog múlni, hogy legyenek hasonló események a továbbiakban is!” - mondta Cser-Palkovics András.
A versenyzők és szakemberek a város ajándékait kapták, ezt követően pedig kötetlen beszélgetés keretében elevenítették fel az Eb emlékezetes pillanatait. Természetesen a női verseny hihetetlen hajrája is szóba került, melynek során Kovács Sarolta az utolsó métereken előzte meg a bronzérmet már ünneplő, de végül negyedik helyen végző Alekszejev Tamarát. Utóbbi most már mosolyogva mondta, hogy a verseny előtt boldogan elfogadta volna a negyedik helyezést, abban a pillanatban viszont tudta, hogy butaság volt nem odafigyelni a hajrára. Kovács pedig kiemelte, a közönség nagy erőt adott neki. „Egész nap sokan voltak, jó hangulatú verseny volt. Örülök a dobogónak, ez volt a célom, legfeljebb azért szomorkodtam a lovaglás után, mert jó lett volna az aranyért futni. De nagyon örülök, hogy a csapattal nyertünk, ez sikerült már világbajnokságon is, remélem, még fog is” - emlékezett vissza a Volán Fehérvár világbajnoka.
Hozzá hasonlóan Demeter Bence is emlékezeteset alakított az utolsó tusában, hiszen a kombinált számban jött fel az ötödik helyre. „Mindenképpen szerettem volna értékelhető eredményt elérni, ezért mentem ennyire a kombiban. Örülök, hogy így sikerült, sokaknak tetszett, persze jobb lett volna, ha nem hátulról kell felkapaszkodni. Most már a világbajnokságra készülünk, hosszú külföldi edzőtábor után szinte azonnal indulunk Mexikóba, vagyis most sokáig külföldön leszünk” - mondta Demeter Bence.

A városházi fogadáson az öttusázók mellett köszöntötték Tóth Istvánt, az Alba Volán SC elnökét, Vörös Zsuzsannát, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatóját, Sárvári Lászlót, valamint Korponai István, Szloboda József és Vitéz László edzőket is.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak