Idegenben verte nagyon simán izraeli ellenfelét az Alba Fehérvár

A FIBA Európa-kupában idei első meccsét játszotta az Alba Fehérvár. A második csoportkörben még veretlen Ironi Ness Ziona ellen Izraelben léptek pályára a fehérvériak és remek első félidő végén tizennéggyel vezettek. Később sem engedtek a koncentrált, eredményes játékból, nagy különbséggel nyertek, ami nagyon jól jöhet a végelszámolásnál.
2019.01.09. 19:47 |

Jól kezdett a kettőből kettőt nyerő ellenfél otthonában az Alba, pedig kis túlzással a második sort küldte fel Jesus Ramirez. De Zeno, majd Heath is triplát dobott, és bár fordítottak a hazaiak, jól védekezve nem hagyta magát a Fehérvár. 13-13 után már csak a mieink dobtak kosarat az első negyedben, a beszálló Freeman, Lóránt, aztán két hármassal Filipovics is gond nélkül vette fel a ritmust, sikerült elhúzni.

A második negyed elején már tizenöttel ment az Alba, az Ironi Ness játékosai olykor a gyűrűt sem találták el. Filipovics dobást sem hibázott, a második negyed felénél majdnem hússzal vezetett a magyar csapat. Lóránt szép megmozdulásaira ugyan válaszolgatott az Ironi, de sokksl közelebb nem került. Nagyon jó első félidőt játszott az Alba, a végére Keller Iván is bizonyította megbízhatóságát, egyedül a dudaszó pillanatában benyelt hármast sajnálhattuk. De így is 47-33-ra vezettek a mieink szünetben.

A harmadik negyed rosszul, öt izraeli ponttal kezdődött, Lóránt talált be először magyar részről. Az Alba kapitánya nagyot harcolt Kadirral, a hazaiak centerével, közben szépen megszórta magát. Folytatta remek védekezését az Alba, Lóránt 2+1-ével meglett a közte húsz is! A Jesus Ramireznek adott technikai sem zökkentette ki a csapatot, a lepattanókat is jól szedte, az izraeliek pedig nagyon rosszul dobtak. Dowe nagy zsákolása azért fokozta a hangulatot, de válaszolt Zeno és Filipovics, és maradt a húsz fölötti vezetés a negyed végére.

A negyedik elején Freeman és Heath is triplát dobott, az addigi legnagyobb különbség alakult ki. Hitevesztettnek tűnt az Ironi, dobószázalékban, lepattanóban is felülmúlta az Alba. A záró játékrész felénél egy Brandwein-tripla után időt kért Ramirez, véletlenül se jöjjön lendületbe az ellenfél, bár ekkor is még 23 pont volt az előny. A rend kedvéért Lóránt is beemelt egy hármast, és az Alba másik két pontgyárosa, Freeman és Filipovics is tartogatott még pontokat a hajrára. Cartwright nem játszott, de így is meglepően simán és teljesen megérdemelten nyert az Alba, nagyot lépve a továbbjutás felé a második csoportkörből.

Ironi Ness Ziona - Alba Fehérvár 70-93 (13-25, 20-22, 12-20, 25-26)

Alba: Tóth P. 2, Keller I. 5/3, Zeno 8/6, Bullock 7, Heath 16/6. Csere: Freeman 18/6, Lóránt 18/3, Filipovics 19/6, Takács.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak