Irány Anglia! – újabb Erasmusos diákokat köszöntöttek a Városházán

Újabb 24 fehérvári fiatal utazik vasárnap angliai tanulmányútra az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program keretében. A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium diákjait Mészáros Attila alpolgármester búcsúztatta a Városházán a vasárnapi indulás előtt.
2019.09.02. 14:32 |

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma hetedik alkalommal pályázott és nyert az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós Erasmus+ program keretében. A 24 hunyadis fiatal vasárnap indul háromhetes angliai tanulmányútra, 12-en Brightonban, 12-en Londonban teljesítik a szakmai gyakorlatot összesen 4 fős tanári kísérettel. Angol cégeknél fognak dolgozni, a céges kiválasztás már az utazás előtt megtörtént a nyelvtudásuk és a kompetenciáik alapján.

Gyenei Magdolna, az iskola igazgatója elmondta, az idén érettségizett, jelenleg a 13. szakképző évfolyamon tanuló fiatalok augusztusban többhetes képzésen vettek részt, ahol célzottan a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően készítették fel őket. A tapasztalatok szerint a diákoknak fontos élményt jelet a tanulmányút, gyakran referencialevelet is hoznak haza magukkal, különösen akkor, ha magas szintű nyelvtudással rendelkeznek. A munkáltatók nagyon elégedettek a teljesítményükkel.

A vasárnap utazó fiatalokat a Hunyadi alsóbb évfolyamain tanuló diákok is elkísérték a városházi búcsúztatóra, hogy őket is ösztönözzék a részvételre az Erasmus+ programban. Mészáros Attila alpolgármester szavai szerint a fiatalok nagy lehetőséghez jutnak a pályázat által. Külföldön kamatoztathatják a nyelvtudásukat és megismerhetik egy másik ország környezetét, kultúráját. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki azoknak a hunyadis pedagógusoknak, akik sikerre vitték az újabb Erasmus+ pályázatot.

Fehérvári színes

 1. Haydn-melódiák és kisállatok érkeztek a Bregyóba

  Galambokkal, nyulakkal és csellókkal barátkozhattak ma a gyerekek a Napraforgó táborban: a Bregyóban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete tartott foglalkozást. A jövő heti turnusra holnap délelőttig lehet még jelentkezni.

  2020.07.14.
 2. Szeptember 30-ig várja az óvodások és iskolások alkotásait az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

  Szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

  2020.07.14.
 3. Közösségi finanszírozás a fehérvári AllStar képregényének színezéséért

  Az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog című képregényt a székesfehérvári Kovács Milán írta és Fábián Istvánnal közösen alkották a képregényben szereplő karaktereket. A tavalyi Kortárs Művészeti Fesztivál alfesztiváljaként először megrendezett Kortárs Képregény Fesztiválon (www.kepregenyfeszt.hu) jelent meg a mű, melyhez egy kültéri kiállítás is kapcsolódott.

  2020.07.13.
 4. Tizenhárom éve bontották le a fehérvári óriáskereket az egykori vidámparkban

  2007. július 13-án a székesfehérvári tűzoltók bontották le Székesfehérvár egykori vidámparkjának utolsó szimbolikus játékát, az óriáskereket. A Csónakázó-tó mellett magasodó forgókereket már hosszú évek óta nem használták.

  2020.07.13.
 1. Mindigmás túra - a város legszebb épületeit járhatjuk be

  Könnyed városnézésekre hívja az érdeklődőket a Tourinform: a Mindigmás séták élményszerű, mesélős programok, hétről hétre újabb témákat körüljárva ismerhetjük meg a Belvárost. Július 17-én megtudhatjuk, hogy kik laktak az egykori belváros különleges szebbnél-szebben díszített lakásaiban.

  2020.07.13.
 2. Jó hangulatú karate tábor városi támogatással a Maroshegyen

  Önkormányzati támogatással rendezte meg az idén a székesfehérvári Japán Harcművészeti Egyesület az éves nyári karate táborát múlt héten a Maroshegyen.

  2020.07.13.
 3. A mezők patikája - gyógynövény túra vasárnap Lencsés Ritával

  Újabb virágzó mezőkre látogat el vasárnap a Herbarius túra, oda ahol még mindig gyűjthető orbáncfű, cickafark, zsálya, de lesz apróbojtorján, menta és zsurló is. A résztvevőknek célszerű vinni vágó eszközt, innivalót, papírzacskót. 

  2020.07.11.
 4. Elkezdődött a regisztráció a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra

  Elindult a jelentkezés a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek már regisztrálhatnak a megújult online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket. Újdonság az is, hogy idén már online bankkártyás fizetésre is lehetőségük lesz a magánszemélyeknek. A cégek számára külön jelentkezési idősávot tartanak fenn a szervezők.

  2020.07.11.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2