Innovatív termelési eszközök beszerzésére nyert több mint 1,6 milliárdot a fehérvári Vass Acélcsarnok Kft.

Az acélszerkezetek és acélcsarnokok gyártásával foglalkozó Vass Acélcsarnok Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 1,661 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el innovatív termelési eszközök beszerzésére és termelésirányítási rendszer bevezetésére.
2022.06.20. 15:09 |
Innovatív termelési eszközök beszerzésére nyert több mint 1,6 milliárdot a fehérvári Vass Acélcsarnok Kft.

A Magyar Multi Program segítségével cső és profilmegmunkáló automata 3D-d lézert, lemezmegmunkáló lézert, légtechnikai rendszert és modern termelésirányító rendszert szereznek be. A beruházásról tartott tájékoztatón ott volt Dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Tanárki Gábor a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója is. Székesfehérvár Önkormányzatát Horváth Miklós Csaba képviselte, illetve ott volt Gáll Attila Iszkaszentgyörgy polgármestere.

A cég jelenleg mintegy 70 embert foglalkoztat.

Az évtizedek alatt nagyvállalattá lett fehérvári családi vállalkozás irányításában már a tulajdonos Vass János gyermekei Ágnes és Viktor is részt vesznek.

A székesfehérvári központú, magyar tulajdonú cég a sikeres Ginop Plusz pályázat az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, digitális és automatizált technológiai fejlesztéshez történő kapcsolódásukat szolgálja. Gyártástechnológiájuk fejlesztésével termelésük nagymértékű növekedése várható, az előzetes becslések szerint havi 160 tonnáról 600 tonnára, ami lehetővé teszi, hogy a folyamatosan növekvő volumenű belföldi értékesítés mellett a külpiaci jelenlétüket is erősítsék.

A projekt keretében iszkaszentgyörgyi telephelyükre többek között automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer gyártócellát, 3D-s nagypontosságú lemezmegmunkáló gyártócellát szereznek be, valamint modern termelésirányítási rendszert vezetnek be.

A cég fejlődéséről Vass János tulajdonos beszélt a Hiemer-házban tartott sajtótájékoztatón, melyet a nagy volumenű beruházásról tartottak.

A Vass Acélcsarnok Kft. 2001-ben alakult és azóta folyamatosan fejleszti tevékenységét mind technológiailag, mind humán erőforrást tekintve. A nyilvános cégadatok szerint a társaság a tavalyi üzlet évben hárommilliárd forint nettó árbevétel mellett 148,5 millió forint nyereséget ért el, míg 2020-ban 4,7 milliárdos árbevételt és 149 millió forintos nyereséget realizált.

Gazdaság