Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

2019.06.05. 11:43 |

Molnár Tamás tanácsnok elmondta, az önkormányzat az elmúlt időszakban számos olyan intézkedést tett, ami egyedülálló és innovatív: elindult az Alba Innovár és az Alba Prosperis Kutatóközpont is, amely segítséget nyújt eligazodni a város a közösségének az innovatív világban.

Molnár Tamás hozzátette, hogy a város innovációs célkitűzéseiben azok a felsőoktatási intézmények a legfontosabb partnerek, amelyek Székesfehérváron működnek. Két hét múlva írjuk alá az együttműködési szerződést az Óbudai Egyetemmel, ebben fontos pont a vállalkozásfejlesztés és a startup-ok világa.

A partnervállalatok képviselői megismerhették az ipari robotizálási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés anyagait is.

Dr. Tick József, az Óbudai Egyetem regionális fejlesztési ügyekért felelős rektorhelyettese elmondta, olyan modellben gondolkodnak, amelyben az egyetem, az önkormányzat és a helyi ipar képviselői szorosan együttműködve alakítják ki a képzéseket. Az innovációnak abban is meg kell nyilvánulnia, hogy nem elég a mérnöknek megterveznie a berendezést, hanem részt kell vennie annak piacképessé tételében is. Az IOT, a mesterséges intelligencia mind olyan technológiák, amelyeket nem nélkülözhetünk és amelyeket már itt az iskolapadban meg kell ismerniük a hallgatóknak.

A nap folyamán számos előadást hallhattak a résztvevők, többek között Dr. Galambos Péter, a Bejczy Antal Robottechnikai Központ vezetője. Kerekasztalbeszélgetést is szerveztek, amelynek témája a robotizáció volt a jövő Magyarországán. 

Gazdaság

 1. 15 milliárdnyi beruházás a fehérvári cégeknél - támogatást kapott a Fehér Ablak Kft. is

  Székesfehérváron 29 cég 15 milliárd forintnyi beruházást hajt végre a következő hónapokban. Ehhez a kormány 7 milliárd forint támogatást ad, ezzel 3500 fehérvári munkahelyet védenek meg - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron, a Fehér Ablak Kft.-nél, ahol támogatói okiratot adott át a cégnek a Kormány versenyképesség növelő támogatási programja keretében.

  2020.06.22.
 2. Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

  Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a NAV-nál kell intézni.  Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV részére a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: tevékenység megkezdése, adatváltozás bejelentése, szünetelés, illetve szünetelés utáni folytatás és a tevékenység megszüntetése.

  2020.06.22.
 3. A munkahelyváltás okai. 5 indok, amiért az emberek otthagyják a munkahelyüket

  Az emberek nem mindig a jobb fizetés reményében váltanak. A legtöbb ember az életközepi válság miatt vág bele valami teljesen másba, valami újba, valami izgalmasba. A munkahelyváltás egy remény is egyben. Egy jobb, egy örömtelibb, egy kiegyensúlyozottabb életre. Mégis, milyen okok miatt hagyják el az emberek a kvázi megélhetésüket és miért vágnak bele az ismeretlenbe? 5 okot sorolunk fel, de természetesen, ettől jóval több is lehet. 

  2020.06.20.
 4. Közel félmillióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe

  Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság. Július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

  2020.06.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2