Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

2019.06.05. 11:43 |

Molnár Tamás tanácsnok elmondta, az önkormányzat az elmúlt időszakban számos olyan intézkedést tett, ami egyedülálló és innovatív: elindult az Alba Innovár és az Alba Prosperis Kutatóközpont is, amely segítséget nyújt eligazodni a város a közösségének az innovatív világban.

Molnár Tamás hozzátette, hogy a város innovációs célkitűzéseiben azok a felsőoktatási intézmények a legfontosabb partnerek, amelyek Székesfehérváron működnek. Két hét múlva írjuk alá az együttműködési szerződést az Óbudai Egyetemmel, ebben fontos pont a vállalkozásfejlesztés és a startup-ok világa.

A partnervállalatok képviselői megismerhették az ipari robotizálási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés anyagait is.

Dr. Tick József, az Óbudai Egyetem regionális fejlesztési ügyekért felelős rektorhelyettese elmondta, olyan modellben gondolkodnak, amelyben az egyetem, az önkormányzat és a helyi ipar képviselői szorosan együttműködve alakítják ki a képzéseket. Az innovációnak abban is meg kell nyilvánulnia, hogy nem elég a mérnöknek megterveznie a berendezést, hanem részt kell vennie annak piacképessé tételében is. Az IOT, a mesterséges intelligencia mind olyan technológiák, amelyeket nem nélkülözhetünk és amelyeket már itt az iskolapadban meg kell ismerniük a hallgatóknak.

A nap folyamán számos előadást hallhattak a résztvevők, többek között Dr. Galambos Péter, a Bejczy Antal Robottechnikai Központ vezetője. Kerekasztalbeszélgetést is szerveztek, amelynek témája a robotizáció volt a jövő Magyarországán. 

Gazdaság

 1. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 2. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 3. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 4. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek