Ingyenes túra indul szombaton az Aszal-völgy páratlan élőhelyeinek megismerésére

Folytatja tavaly elkezdett ismeretterjesztő túrasorozatát a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület Székesfehérváron. Ezúttal az Aszal-völgy Székesfehérvárról kivezető területén található élőhelyeket, azok kialakulását, sokféleségét, természetvédelmi értékét, geológiáját ismerhetik meg a résztvevők.
2021.06.11. 07:20 |

A területen látható növény- és állatvilág ritkaságai mellett a völgy ma is fontos szerepet tölt be a város életében, így a túra résztvevői választ kapnak arra is, hogy az ember beavatkozása milyen állapotokat teremtett, miért volt erre szükség.

A program során felkeresik az Aszal-völgy északi mellékvölgyét, a Rácvölgyet, a Mezőföld egyik legszebb, megmaradt löszvölgyét is, amely egy völgyrendszer része, különleges virágokkal, rovarokkal, madarakkal. Fontos cél, hogy a város lakói minél többen megismerhessék a lakóhelyük közvetlen környezetében található természeti értékeket. A túrát Sajtos Lajosné vezeti.

Az ingyenes program június 12-én, szombaton 14 órakor indul, a találkozási helyszín a Béla úti köztemető előtti buszmegálló. A teljesítendő táv 12 kilométer, az időtartam körülbelül 4 – 4,5 óra. A túrán bárki részt vehet, előzetes regisztráció nem szükséges.

A területen természetvédelmi okok miatt nem vágják a füvet, illetve kevés az árnyékot biztosító fa, így a szervezők kérik, hogy a résztvevők megfelelő cipőben és ruházatban érkezzenek! A túra a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00370 projekt keretében valósul meg.

Fehérvári színes

 1. Hétvégi túraprogramok a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesülettel

  Szombaton és vasárnap is túraprogrammal várja a székesfehérváriakat és a környéken élőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. A hétvége első napján teljesítménytúrán mérhetik le kitartásukat az érdeklődők Gánton, a következő napon pedig zöld városi sétán vehetnek részt a megyeszékhelyen.

  2021.06.23.
 2. Péntektől vasárnapig tart a XIII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

  Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált. Június 25-27-e között, azaz péntektől vasárnapig koncertekkel, táncbemutatókkal, gyermekeknek szóló előadásokkal, népi kézműves vásárral, rendhagyó divatbemutatókkal és sok ehető és iható finomsággal várják a tartalmas, nyári eseményre érkezőket. A programot egy összeművészeti tárlat is színesíti.

  2021.06.23.
 3. Szombaton lesz az I. Székesfehérvári Táncválasztó a Köfém Művelődési Házban

  Tizenkettő táncstílust ismerhetnek meg az érdeklődők az I. Székesfehérvári Táncválasztón, amelynek június 26-án, szombaton a Köfém Művelődési Ház ad otthont. Az interaktív családi napon a csoportok bemutatkozóját követően tánctanítás is lesz 10 és 19 óra között.

  2021.06.23.
 4. Vedd, edd, védd a helyit! – rajzpályázatot hirdetett a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség

  Vedd, edd, védd a helyit! mottóval, a fenntarthatóság jegyében hirdetett rajzpályázatot a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség. Az óvodások, valamint az általános és középiskolások július 1-jén délután, a Jancsárkertben adhatják le a szabadon választott technikával készült alkotásaikat. A legjobb rajzok készítőit korcsoportonként jutalmazzák.

  2021.06.23.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4