Ingyenes online tréningsorozatot indít a SZÉNA Egyesület a Házasság Hete alkalmából

A SZÉNA Egyesület – az Arconic Alapítvány támogatásával – három tréningből álló sorozatot indít útjára, melynek célja a családok megerősítése, támogatása. Tavaszig három témában indulnak el az ingyenes tréningek.
2021.02.16. 08:01 |

A 25 éves SZÉNA Egyesület a járvány alatt még komolyabban feladatának tekinti a családok támogatását. A nagymúltú Szülőakadémia programsorozat adott teret tavaly év végén három online tréning megvalósításának, mely az Arconic Alapítvány 7,5 milli Ft-os támogatásának köszönhetően most tovább folytatódhat.

Az első foglalkozás címe „Szexuális nevelés – A gyerek nem játék”, melynek célja, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan lehet gyerekeinkkel érdekesen, szellemesen, izgalmasan és szívvel beszélni-beszélgetni a szexről. A tréninget Séllei Györgyi szexológus tartja, aki több mint 2000 iskolai „szexórát” tartott már, és szívesen osztja meg tapasztalatait azokkal a szülőkkel, akik szeretnék, hogy gyerekeikből büszke, érző, nyitott felnőttek legyenek, akiknek az életében a saját és a partner testéért érzett felelősség, tisztelet és öröm egyaránt jelen van. A tréning alkalmak február 23-án, 25-én és március 2-án kerülnek megtartásra 17-től 19 óráig.

A második tréning a digitális oktatásban megfásult fiatalok szüleinek szól majd, ahol segítséget kaphatnak a résztvevők abban, hogyan tudják gyermekük koncentrációját fenntartani, életvezetését és napi ritmusát kialakítani az otthoni tanulás során. A foglalkozásokat Bakos István motivációs képző tartja. Ez a tréning is 3 alkalomból áll majd, így március 9-én, 11-én és 16-án várják vissza a jelentkezőket 17-től 19 óráig.

A harmadik tréning szintén Séllei Györgyi vezetésével valósul meg, melynek témája a generációk közötti kapcsolaterősítés lesz. Várják azokat a leendő nagyszülőket, akik még csak most állnak a nagyszülővé válás előtt, és azokat a nagyszülőket is, akik szívesen osztják meg már megszerzett tapasztalataikat, élményeiket az unoka-nagyszülő kapcsolatról, erről a különleges, igazi szívbéli kapocsról. Ez a tréning március 23-án, 25-én és 30-án kerül megvalósításra, szintén 17-től 19 óráig.

Mindhárom tréning egymásra épülő alkalmakból áll és biztonságos módon, ONLINE valósulnak meg a ZOOM alkalmazáson keresztül. A foglalkozásokon ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szenaegyesulet@gmail.com e-mail címen lehet az érintett tréning megjelölésével.

Az Arconic Alapítvány támogatásával nem csak a fenti foglalkozások valósulnak meg, hiszen tovább folytatódik a székesfehérvári általános- és középiskolákban elindított „EMBERRÉ válni” foglalkozások megtartása, valamint a gyermekekkel foglalkozó szakemberek kompetenciáinak és eszköztárának fejlesztése is.

Fehérvári színes

 1. A Plüss Kommandó a fehérvári koraszülöttek javára gyűjt adományt

  Aki támogatja a Plüss Kommandó gyűjtését, egy speciális, a fehérvári kórház koraszülött osztálya számára összeállított babafészekcsomaghoz járul hozzá. A gyógyító textileknek köszönhetően nyugodtabbak lesznek a kisbabák az anyukák távollétében, és ezáltal egészségesebben fejlődnek az inkubátorokban.

  2021.03.08.
 2. Madárbarát Fehérvár - idén is telepítenek költőodúkat a parkokban

  A Madárbarát Fehérvár program keretein belül újra kerülnek ki költőodúk a közterületi parkokba is. A tavalyi évben a Csónakázó-tó kis szigete volt az első ilyen helyszín. A Fecskebarát program is folytatódik: idén a Mura utcai társasházak környezetében telepítenek mintegy húsz fészket.

  2021.03.08.
 3. Totójátékot hirdet az Aranybulla Könyvtár a beporzók napja alkalmából

  Március 10-én van a beporzók napja, a természetvédelmi jeles alkalmak egyike, melyet három éve tartottak meg először. A nap tiszteletére totót hirdet az Aranybulla Könyvtár Alapítvány, együttműködve a Szent István Mézlovagrenddel.

  2021.03.07.
 4. A Tehetségkutató Diákmédia Pályázatra március 15-ig lehet jelentkezni

  Az idei évre is meghirdette Tehetségkutató Diákmédia Pályázatát a DUE Médiahálózat. Összesen hét kategóriában pályázhatnak általános és középiskolások, illetve a felsőoktatásban tanuló hallgatók, március 15-ig.

  2021.03.05.
 1. Segít a süti! - adományokkal támogathatjuk a kórháznak felajánlott meglepetéseket

  A Segít a süti akciót a SZÉNA Egyesület önkéntesei indították azért, hogy köszönetet és elismerést fejezzenek ki az édes meglepetéscsomagokkal a kórház dolgozóinak. A járvány harmadik, felfutó hullámában is folytatódik a program, amihez a legkisebb adományokat is örömmel fogadják.

  2021.03.05.
 2. Nőnapi meglepetést tervez városszerte a Vörösmarty Színház

  A székesfehérvári teátrum március 8-án, a Nőnapon sem fog megfeledkezni a hölgyekről, a koronavírus járvánnyal terhelt időszakában különleges meglepetésével szeretne felüdülést okozni a fehérvári intézmények és cégek munkavállalóinak.

  2021.03.04.
 3. Karbonböjt – tavaszi kezdeményezés a zöld háztartásokért

  A második hetében jár a fenntarthatóság jegyében hirdetett Karbonböjt program, amihez helyi környezetvédők is csatlakoztak. A kezdeményezés lényege, hogy az energiatakarékosság céljából egyszerű praktikákra hívják fel a figyelmet, amelyekkel mindenkinek lehet zöld háztartása, alacsony karbonlábnyommal.

  2021.03.03.
 4. Közlekedési Tudáspróba - márciusban alapvizsgát tesz minden 4-7. osztályos diák

  A legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat ismerhették meg játékos formában a Közlekedő kisokosból az általános iskolások. A kiadványból felkészülve március 1-12. között közlekedési alapvizsgát tesz minden 4-7. osztályos diák.

  2021.03.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4